Kızlar basit gibi ama ben ciddi takıyorum arada kaldım, benm kimlikte ki ve günlük hayattaki ismim farklı babam yüzünden. Göbek ismimle biliniyorum akraba arkadaş toplumda herkes yani kimlikteki bilinmez bile. Babam kimliğimi geç cikardigi için ismim konulduktan sonra kafasına göre kimlikte de annemin ismi olsun demiş farklı bırakmış. Şimdi.ogluma ben hangisini öğretmeliyim yani Allah muhafaza birşey olur polise gitse sorsalar vs diye..
Her iki ismini de öğret tabiki. Resmi evraklarda bilinmeyen isim geçse de herkes tarafından bilinen ismini de polis etrafa sorsa kolaylık olur .
Örneğin Ayşe Fatma gibimi yapıp öğreteyim hani sanki kimlikte ikisi de yazıyor gibi
Bende de aynı durum var ama kızıma ikisini de öğrettim 😁
Ne şekilde öğrettin canikm, mesela Elif Nisa gibi mi ikisinide Birleşik gibimi
Sürekli anlatıyorum bak annecim iki tane ismim var bu kimlikte olan bu da evde kullanılan mesela dışarıda soran olursa kimikteki ismimi söyler çoğu zaman canım
Senin minnoş kaç yaşında
Benim 4 yaşında anlamazki
Anlar niye anlamasın benimki ile yaşıt işte
ikisini de öğret.
babaannemin adı sıdıka, ama bütün mahalle güllü teyze dermiş. babam bile 17 yaşında öğrenmiş annesinin adını.
eskiden herkes daha iyi biliyordu çevresini ama şimdi kimse kimseyi bilmiyor. o yüzden ikisini de öğret
çocuğunuz iki isimliyse çocuğunuza bile iki ismiyle hitap etmelisiniz. tek ismini öğrenmemeli.
Örneğin kimlikte Beyza toplumda Ayşe ise Beyza Ayşe gibimi öğretim ama bu kez iki isim sanmazlar mi kimliktede
böyle ikili öpret, sonra yaşı büyüdükçe farkı anlar çocuk da
aslında bir ara isim ekletmet kolaydı kimliğine ekletseydin diğer ismi de
Öyle birşey olursa muhteşem olurdu, nasıl bakabilirim acaba
Benim eşimde ayni şekilde. Heryerde bilinen ismi farklı, kimlikteki farklı. Çocuklarımız iki isminide biliyorlar. Duydukları zaman yabancı biri gibi düşünmezler. Biri sorunca iki isminide söylerler. Sende öyle öğret bence.
cok sacma iste bu ya . eklet madem kullandigin ismi. yav sanki silah zoruylami yaziar kimlige hangisiyle cagircaksaniz o ismi yazdirin kimlige dimi ya cok sacma gelio bana bu durum. basvuru yapip eklet bence kimligine ismi
Polis kimlikler isim ve soyadı ile bulur sizi Allah korusun ama mahallede kaybolur ozaman benim annemin adı diye kullandığınızı soylemeli
İkisini de bilsin
Ama hangisinin gerçek ismin olduğunu bilmesi de önemli
Şu erkeklerin anasının ismini koyma arzusundan aşırı sinir oluyorum ne oldu şimdi ...
Her ikiside öğretilmeli
Bence buna kökten çözüm bul kimlikteki ismini değiştir e devletten bile basvurabiliyorsun bildiğim kadarıyla. Benim annemin de ismi kimlikte farklı ben okula başlayınca öğrendim kimlikte farklı olduğunu. Eniştem bir gün bir sey yapacakken güvenlik sorusu olarak eşinizin annesinin ismi sorusuyla karşılaşmış afallamis adam biliyor normalde ama o an birden aklına gelmemiş yani sadece polislik okulluk degil uzun vadede düşünmek laizm
Nasıl değiştirebilirmki canım
Bildiğim kadarıyla size en yakın nüfus müdürlüğüne dilekçe veriyorsunuz. E devletten de yapiliyor diye biliyorum ama bir araştırın
1,487,704 soru
24,319,570 cevap
345,255 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın