2 buçuk su bardağı yeşilmercimek ben bol yapıyodum
Pulbiber
Karabiber
Maydonoz yarım
1 baş büyük soğan
Sos olarak
1 su bardağı sıvıyağ
4 kaşık haşhaş ezmesi
6 lı yufka sen istediğin kadar kullanabilirsin yufkayı
Tuz göz kararı
Şimdi ilk önce mercimeğin üzerini geçecek kadar su ekle o haşlansın ayrı bir tencerede soğanı kavur hasladığın mercimeği ila et üzerine Pulbiber karabiber ekle en son até
Ocakdan almadan önce üzerine maydonozu ekle yufkanın üzerine sos olan yağlı haşhaşı fırçalayla her tarafına sür 3 gen şeklinde kes yufkayı çiftli olarakda sarabilirsin teklide ben tekli yapıyodum tepsiye dizince üzerine artan haşhaşlı sosu sür ver fırına afiyet olsun