0 oy
227 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,632 puan) tarafından

Merhaba kizlar ilk oglumda emzik kullanmak istemedim kullnmadim da hic, ama kolik ve alerjik bebekti beyaz gurultuyle uyurdu onuda gectim elektrikli supurgenin kendisiyle uyurdu. 

2 hafta sonra dogumum var bu emziklerden almalimiyim bana bi akil fikir verin, dis ve cene yapisini bozdugu soyleniyor.

Cevap veremediklerime de simdiden teşekkürler.

image

5 Cevaplar

0 oy
(9,072 puan) tarafından

bebek kabul etsin de isterse bir tl lik bakkal bi milyoncu market emzigi alsin. damak cene yapisindan once bebegin kabul etmesi lazim bebek kendi seviyor emzigi. sen istedigini alsan en iyisini alsan  bile bebek kendi seciyor .. milyon tane emzik aldim en dandiginden en pahalisina. avent iyi cogu bebek tutuo ama benimki istemedi

(618 puan) tarafından

Kız bence seninki cinsmiş. 2 çocuğuma da kendi isteğimle enzik vermedim hiç de öyle şeyler yaşamadım yani hele 2.şuan 10 aylık olmak üzere ilk 2-3 ay hariç (o zamanda 2 saati geçince huysuzlanırdı) dışarda saatlerce durdular. Gaz dönemi hariç de yormadılar yani. Ben bi de emzik bıraktırmayla uğraşamazdım zaten amaaan bezi bıraktır memeyi bıraktır bir de emzik ekleyemezdim diye hiiiiiç vermemeyi tercih ettim :))

(1,632 puan) tarafından

Bebek usluysa gazı yoksa gerek yok emziğe bence zaten, gazlıysa o zaman gerekli olabilir 

(618 puan) tarafından

2 çocuğumda gazlıydı hele kızım fenaydı günde 1-2 saat uyuyorduk sadece ama geçici süreç diye hiç vermedim ya ben hep ileriyi düşündüm bıraktırmam gereken 2 şey var zaten 3.ye gerek yoktu benim için :)

(9,072 puan) tarafından

usluysa bile daha uslu ilsun. igne ucu kadar bile zorluk yasatmasin gazla usluluk goz cikarmaz😂😂😂

kuzenimin cocuklari oyle mesela emzik oldumu tamam bi sandalyeye oturt 20 sene sonra hadi oglum kalk askere gtme zamanin geldi de kaldir sandalyeden. oyle cocik yok gibi sekilde buyudu. ikinciyi yapti kiz da oyle oldu 3. yapti dusuk oldu sonra bis gebelik donra dis gebelik sonra 4. kez hamile kaldi dogurdu o cocuk sakin degil emzikde emmedi digerleri gibi . diyirki ilk bu dogsaymis hayatta ikinciyi yapmazdim diyor. cocuklari uslu olunca cocuklarin  1 yasina geldikten sonra ikinciyi 2. yu yaomaya calismisti yani . rabbim nasip etmedi ama vocuklari sakin diye guvenio. ben cocukla markete bile inemiyorum evimin alti market mesela . o fizana bile gider cocuklari yok gibi gorunmez var yok arasi . sagda solda unutsa cocugunu unuttugunu on gun farketmez nerdeyse o derece rahat buyuttu ikisinide

(618 puan) tarafından

Yaaa bence onun emzikle alakası yok işte tamamen huy yani :) bende emzik almamışım ama annem koyarmış beni bir köşeye kalırmışım. Hatta bir fotoğrafım var elimde kuru ekmek kendi kendime oyalanıyorum anneme hep derim insan elime başka birşey verir kuru ekmek nedir diye diş kaşıyodun işte diyor :)) balık kraker alırlarmış oturur onları sıra sıra dizer sonra teker teker yermişim annemler de işlerini yaparmış. Benim gibi cocuklarımın olacağını bilsem 10 tane daha doğrurum da 2si de babalarına çekmiş :)))

-Reklam-
0 oy
(4,314 puan) tarafından

Genelikle 1 aydan sonra emzik önerilir çünkü hemen verirseniz meme reddi olabilir. Eğer verecekseniz uyku öncesi verin ve sonra ağzından çıkarın. Tüm gün emzik verilen çocuğun diş yapısı bozulur. Ailemde dişi bozulan çocuk da var. 

(4,314 puan) tarafından

Kızımda meme reddinde sizin gibi dolanarak emzirdiğinim çok oldu. En iyisi gerçekten gaz masajı. Birçok masaj çeşidi var. Bebeğinize iyi gelecek bir tane mutlak olur. Ama şimdiden korkutmayın kendinizi. Belki de bu sefer her şey daha kolay ilerler. 

(1,632 puan) tarafından

Sürekli bez ütülerdim karnına hem koyup hem masaj yapardım, çingene salıncagında ayakta emzirdiğimi biliyorum.

Kaç kutu gaz damlası bitirdim bilmiyorum.

Kimyon rezene çaylarını bardak bardak içerdim şimdi kokusuna tahammülüm yok kimyonun.

Emzik kurtarıcı olur mu diye bi arayış içerisindeyim şimdide. İnşallah korktuğum gibi olmaz.

(4,314 puan) tarafından

Kötü durumun iyisini düşünün, şuan tecrübelisiniz. Olaki benzer şeyler oldu, daha sakin halledersiniz. Ama bence şimdiden kendizi şartlandırmayın. 

Kızımda yaşadığım çoğu zorluğu oğlumda yaşamadım. Hem oğlum daha kolay bir bebekti, hem de ilkine nazaran tecrübeli olduğum için daha sakindim. Sizin de daha rahat olacağınız kesin, çünkü tecrübeniz var. 

(1,632 puan) tarafından

Evet doğru diyorsunuz teşekkür ederim yorumunuz için 🤗

(4,314 puan) tarafından

Rica ederim, sağlıkla gelsin bebeğiniz 🍀

0 oy
(5,966 puan) tarafından

Ben bundan kullaniyorum çok sık emzik istemiyor zaten sıkılınca alır uykusu gelincd alır uyuyunca ağzından çıkarır  kurtarıcı iyiki alışmış 

0 oy
(2,715 puan) tarafından

Ağır kolik bir bebeğe sahibim zibilyon tane emzik denedim oğlum sadece oioi markayı kabul etti araştırdım içeriği vs çok hoşuma gitti şimdi herşeyi o markadan alıyorum 

0 oy
(5 puan) tarafından

Ben kızıma her türlü emziği denedim tutmadı en son bu markayı aldım yine istemedi şu an 8 aylık vazgeçtim ilk kızım çok güzel tutmuştu ama 2.si asla kabul etmedi olmayınca olmuyor ama emzik büyük kolaylık tavsiye ederim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 215 göst.
24 Mart 2022 Diğer kategorisinde Yeni.bir.anne (1,073 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 135 göst.
0 oy
3 cevap 141 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,991 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 309 göst.
6 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde At Work (7,311 puan) tarafından soruldu