Şu hararetli gündemi biraz olsun yatıştırmak adına,
Benim banal sorularımdan biri olsun dedim.
Havalar ısındığından beri, kızım ilk defa dün dondurma yedi. Ki dolapta her zaman dondurma var ama ona söylemiyorum.
Bir yandan çocuk, tabiki yesin, toplasan 2 ay sıcak var diyorum. Bir yandan ne gerek var, büyüyünce zaten yiyecek diyorum. Ne kadar az hazır gıda versem, o kadar iyi.
Sizler nasıl yapıyorsunuz? Bu arada kızım 3 buçuk yaşında. Oğlum 1 buçuk, ona hiç vermedim şimdiye kadar.
19 aylık, bu ay bir iki kez verdim. İçiniz rahat etmiyorsa sütü yogun meyveyle çırpın dondurun içine bal koyup, bildiğiniz dondurma oluyor. Benim kızım sevmediginden yapmıyorum biz yerken ozeniyor ama yiyemiyor sevmiyor 😂
Geçen yaz meyveli yoğurt denemiştim ama sevmediği için yapmayı bıraktım. Bu yaz denemedim henüz.
Cansuece hangi meyvelerle güzel oluyor
Ben daha önce muz yaban mersini çilek denedim ekşi oldu, bulabilirsen dönmüş böğürtlen ahududulu çok güzel oluyor sadece muz çilekte güzel oluyor ben meyveleri hafif donduruyodum dilimleyip yazdığım şeyleri ekleyip blend ediyorum kalıpları var donduruyorum orada güzel oluyor. Kalıbın yoksa plastik saklama kabında yap krem santiyle de güzel oluyor kendiniz yiyecekseniz
Teşekkürler, deneyeceğim kesinlikle.
Kız çocuk nasıl durdu benim ki günde iki defa yer oğlum bir buçuk yaşında oda aynı şekilde ablası kadar değil tabiki
Hiç önünde yemiyoruz ki, evde olduğunu bile bilmiyor. O yüzden sadece dışarıda görünce istiyor 🙂
Meyveden yapılan dondurma tarifleri var. İçin rahat etmiyorsa onlardan yapabilirsin
Şifa olsun ❤️
Meyvelerden yapmayı hiç denemedim açıkçası. Yapmayı sevdiğiniz bir tarif var mı?
Tarif alabilir miyim :)
Net ölçüm yok kızlar meyve bal süt veya yoğurt blenderdan geçirip donduruyorum. Kremayla yapıldığını da gördüm kıvamı daha güzel olabilir henüz denemedim
Denicem ilk fırsatta sağ ol :)
Veriyorum ama kaliteli olanlardan
Öyle olunca bir tık iyi oluyor.
Kaliteli olanın içinde de katkı illaki vardır merviş en başta şeker 😂😂
Valla hiç öyle vermem etmem demiyorum canım yaa haa herşeyi de veririm de demiyorum ama genel olarak dondurma yeriz çok iyi bildiğimiz yerlerden kiloluk alıyorum günde bir top kadar veririm
Biz de çok yiyoruz ama çocuklar uyuduktan sonra 🙂. O yüzden hala küçük mü diye tereddüt ediyorum.
Benim kız 17 aylık ara ara veriyorum ama çok değil tadımlık gibi biz yerken istiyordu
Benimkiler istemesin diye onlar uyurken yiyiyoruz.
Ben veriyorum yani o yaşlarda da tadımlık veriyordum
Oğluma henüz tadımlık da vermedim, ama kızım yiyince tam yiyiyor.
İkiisine de 1 yasindan itibaren veriyorum dondurma hemen arkasindan ılık su veriyorum bi sorun yasamadim
Su vermeden değil aslında, hep kimyasal içerikli diye tereddüt ediyorum.
Benim oğlum 5 yaşında
Ara ara veriyorum
Üstüne su iciriyorum
Dedemiz bize öyle verirdi
Beş gayet iyi ama. Bilinçli olarak isteyedebilir. Benim kızım evde var mı diye sormuyor bile.
maraş dondurması veya iyi dondurma yapan yerlerden alırsam veriyorum
rondo ya da blender olur
evet muz, çilek güzel olur. tatlandırmak istenirse bal, karadut özü konulabilir. belki tahin, kuruyemiş gibi şeyler olabilir. donmuş olmalı ama robotu bozmamak için su veya süt eklenebilir tabi yaşına göre değişir bunlar
Teşekkür ederim, deneyeceğim bu şekilde.
Karpuz olmaz mi
olabilir. ben geçen kirazdan yaptım, oldu
Teşekkürler yapacağım ilk fırsatta kızım istiyor çünkü dondurma görünce
Maraş dondurması veriyorum 1 tatlı kaşığı kulaha koyuyorum öyle yemeyi çok seviyor
Benimki 1 tatlı kaşığına kabul olur mu bilemem, dün bayağı gömdü 😅
Külahı seviyor bizim kız kulahtan dolayı kanıyor kaşık kaşık versem benimki de ister 🤣🤣
Bende kulahta veriyorum o yavaşlatıyor zaten yalayinca .yoksa bizimkilerde kaşık kaşık yer 😁
4 yaşında benim minik kuşum da geçen yıldan beri veriyorum 🤗
Kızım geçen yaz da yedi bir kaç defa. Bu sene işte ilk dün yedi. Dünkü de bayağı iyi bir dondurmaydı.
Vııy veriyorum valla hergun bi tane yiyor.
Ama sadece yaz değil kış günüde yer benimki
Kış günü hergun değil ama genede yer
Benim kız da sorma huyu yok. Evde olduğundan bile haberi yok.
Alismadigi için yemiyor işte.
Yaz kış her daim yoğurtlu dondurma yer 😂
Dün yediği dondurma yoğurtluydu. Bayağı iyi bir marka idi. Ben evde yoğurtlu yapsam, buzlaşıyor. Ama dünkü gerçekten çok iyi yapılmıştı. Öyle yapabilsem çok sever. Sizin yoğurtlu özel bir tarifini var mı?
Canım sık sık çıkartıp karıştıracaksın. Yapıp direk bırakmayacaksın.
Buzlu meyve, 2-3 kaşık süzme yoğurt biraz da bal koyuyorum. Donarken de sık sık çıkartıp komple bi karıştırıp öyle koyuyorum. O şekilde buzlanmıyor
Aa bilmiyordum bunu, çok teşekkür ederim. Deneyeceğim kesinlikle.
Hadi olur inşallah kuzum
Filede kechi adında keçi sütünden az kalorili ve lezzetli safi süt dondurması var, onu veriyorum azıcık.
Hiç denemedim onu. Bizde başka alternatifler vardır mutlaka. Yine de kimyasal diye bilemiyorum.
Paket dondurma vermiyorum Güvendiğimiz bir yerden külah şekil de alıyoruz
Böyle iyi olur evet. Biz ya kutu ya da paketli alıyoruz.
Yaz kış yediririm kaliteli dondurma. Market dondurması vermedim hiç.
Kışın cacık bile yiyemiyorum, çok soğuk oluyor valla 🙂
Benim oglan gunluk yiyecek nerdeyse
Versem kızım da yer büyük ihtimalle ama iyi bulmuyorum ya.
Kışın bile verdiğim oluyor abartilmadigi sürece verilmeli bence
Kışın çok soğuk oluyor, ben bile yemiyorum valla.
Veriyorum ben canım istemesede hadi dondurma yemeye çıkalım diyorum 😃şimdi kötü anne damgası yiyeceğim ama dondurma yazın en güzel yanı değil mi zaten bizde az yemedik.
Evet bu şekilde düşününce yesin ne olacak ki diyorum ben de. Ama biraz daha büyüyünce sizin gibi yaparım, hadi dondurma yemeye çıkalım diye 🙂
1,493,155 soru
24,397,077 cevap
349,808 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın