Bu yaz aldığımız bütün karpuzlar çok pişmiş diye tabir edeceğim şekilde. Bozuğa da benziyor. Yiyesim gelmiyor ve geniş kesip çöpe atıyorum o bölgeyi. Sizce bozuk mu? Hep böyle mi çıkıyor?
Evet canım fazla olgunlaşmış içini yemiş deriz biz
Ne yapıyorsunuz peki yıyor musunuz atıyor musunuz
Yok canım yetmiyor yaş tadı değişik oluyor
Artık karpuz almicam sanırım ziyan oluyor
senelerdir düzgün karpuz yemedim.
yok, ne tadı tat ne görüntüsü düzgün.
adanadayım. ceyhan karpuzu meşhurdur. yok, kabak mı ne aşılıyorlarmış.
zaten bu sene ciddi bir kuraklık var.
çiftçilere bu sene ürün ekmeyin, su vermem demiş dsi.
vermedi de.
Evet tadı da yoktu bunun kabak gıbı tadı vardı tabiri caizse. Sen Adana'dan böyle yiyorsan... Ben de burda marketler stok yapıyor çok bekliyor diye mi böyle düşünüyordum
inanılmaz ucuzladı, geçen kocaman karpuzu 10 liraya aldık. her yerde çoğaldı şimdi ama tat yok. belki göbek kısımları.
annem çiftçi kızı. eskiden yediğim karpuz yok der o da. kendileri ekermiş. bi odayı da karpuzla doldururlarmış. senin dedipin gibi bekletip yerlermiş aslında. ama ne bozulma ne başka bir şey.
şimdi hızlı tren inşaatını bahane edip su vermiyorlar ama vermek de istemiyorlar. cidden su yok. kocaaa Çukurovada su yok. başka yerleri düşünemiyorum bile
Yoktur tabi inanırım. Mevsim dengeleri değişti. Ozon tabakası inceldi, atmosfer kirlendi, Yağışlar azaldı, Su tükeniyor keşke bilinçli kullanılsa. Her şeyi israf ediyoruz suyu, aşı her şeyi. Allah sonumuzu hayr eylesin. Korktuğum geleceği yaşamayız 🤲
Kızlar evet kabak fidanlarına aşılama yapıyorlar böyle de çok fazla karpuz oluyor ama kabak gibi olduğu için içleri de o yüzden hem çok çekirdekli hem de lezzetleri hiç yok burada açık tarlalarda kütür kütür çok güzel karpuzlar yetişiyor Antalya'da Allah'tan düzgününü yiyebiliyoruz ama çoğu kabak aşısı
Dilimlenmiş satıyorlar ya onlarda güzel görünen denk gelirse alabilirsin. Bi iki kere biraz güzel denk geldi başka da yemedim böyle olunca yenmiyor zaten kokuyor gibi.
Denk gelirsek öyle yapalım. Valla yoksa böyle çoğu çöpe gıdıyor
Tadından anlaşılıyor zaten böyle ekşimsi gibi oluyor
Yok öyle bir tat almadım hiç. Çok pişmiş tarafını atıyorum da kalan kısımları yenilir mi sağlıksız mı diye kafama takıldı
Ben de böyle karpuzu yiyemem ama çöpe de atmam yani eğer koku gelmiyorsa Karpuzlu limonata çok güzel oluyor
Canım bunun içi geçmiş gibi
Yeme
Yenilecek kısımlarından yedik de hep böyle çıkıyor ama bir değil ıkı değil.
1,491,806 soru
24,377,073 cevap
348,396 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın