0 oy
368 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,003 puan) tarafından

Bu yaz aldığımız bütün karpuzlar çok pişmiş diye tabir edeceğim şekilde. Bozuğa da benziyor. Yiyesim gelmiyor ve geniş kesip çöpe atıyorum o bölgeyi. Sizce bozuk mu? Hep böyle mi çıkıyor?

image

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

Evet canım fazla olgunlaşmış içini yemiş deriz biz

(2,003 puan) tarafından

Ne yapıyorsunuz peki yıyor musunuz atıyor musunuz

tarafından

Yok canım yetmiyor yaş tadı değişik oluyor 

(2,003 puan) tarafından

Artık karpuz almicam sanırım ziyan oluyor 

-Reklam-
0 oy
(8,714 puan) tarafından

senelerdir düzgün karpuz yemedim. 

yok, ne tadı tat ne görüntüsü düzgün. 

adanadayım. ceyhan karpuzu meşhurdur. yok, kabak mı ne aşılıyorlarmış. 

zaten bu sene ciddi bir kuraklık var. 

çiftçilere bu sene ürün ekmeyin, su vermem demiş dsi.

vermedi de. 

(2,003 puan) tarafından

Evet tadı da yoktu bunun kabak gıbı tadı vardı tabiri caizse. Sen Adana'dan böyle yiyorsan... Ben de burda marketler stok yapıyor çok bekliyor diye mi böyle düşünüyordum 

(8,714 puan) tarafından

inanılmaz ucuzladı, geçen kocaman karpuzu 10 liraya aldık. her yerde çoğaldı şimdi ama tat yok. belki göbek kısımları.

annem çiftçi kızı. eskiden yediğim karpuz yok der o da. kendileri ekermiş. bi odayı da karpuzla doldururlarmış. senin dedipin gibi bekletip yerlermiş aslında. ama ne bozulma ne başka bir şey. 

şimdi hızlı tren inşaatını bahane edip su vermiyorlar ama vermek de istemiyorlar. cidden su yok. kocaaa Çukurovada su yok. başka yerleri düşünemiyorum bile

(2,003 puan) tarafından

Yoktur tabi inanırım. Mevsim dengeleri değişti. Ozon tabakası inceldi, atmosfer kirlendi, Yağışlar azaldı, Su tükeniyor keşke bilinçli kullanılsa. Her şeyi israf ediyoruz suyu, aşı her şeyi. Allah sonumuzu hayr eylesin. Korktuğum geleceği yaşamayız 🤲

tarafından

Kızlar evet kabak fidanlarına aşılama yapıyorlar böyle de çok fazla karpuz oluyor ama kabak gibi olduğu için içleri de o yüzden hem çok çekirdekli hem de lezzetleri hiç yok burada açık tarlalarda kütür kütür çok güzel karpuzlar yetişiyor Antalya'da Allah'tan düzgününü yiyebiliyoruz ama çoğu kabak aşısı

0 oy
tarafından

Dilimlenmiş satıyorlar ya onlarda güzel görünen denk gelirse alabilirsin. Bi iki kere biraz güzel denk geldi başka da yemedim böyle olunca yenmiyor zaten kokuyor gibi. 

(2,003 puan) tarafından

Denk gelirsek öyle yapalım. Valla yoksa böyle çoğu çöpe gıdıyor

0 oy
tarafından

Tadından anlaşılıyor zaten böyle ekşimsi gibi oluyor

(2,003 puan) tarafından

Yok öyle bir tat almadım hiç. Çok pişmiş tarafını atıyorum da kalan kısımları yenilir mi sağlıksız mı diye kafama takıldı 

0 oy
(3,285 puan) tarafından

Ben de böyle karpuzu yiyemem ama çöpe de atmam yani eğer koku gelmiyorsa Karpuzlu limonata çok güzel oluyor

0 oy
tarafından

Canım bunun içi geçmiş gibi 

Yeme 

(2,003 puan) tarafından

Yenilecek kısımlarından yedik de hep böyle çıkıyor ama bir değil ıkı değil.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 316 göst.
26 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde tazeAnneee (775 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 289 göst.
0 oy
7 cevap 211 göst.
12 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek.06 (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 87 göst.
17 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,639 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,491,806 soru

24,377,073 cevap

348,396 kullanıcı

...