Kizlar çocuklarınızın günlük öğünlerini nasıl ayarlıyorsunuz 3.5 yaşında oğlum var öğlen genelde çorba içiyor aksam da yemek yiyor ama tek çeşit oluyor her öğün bu sefer de tek öğüne alışır çeşit çeşit yemez diyor annem ama öğlen ve akşam 2 3 çeşit yese hem öğlen hem aksam aynı yemeği mi yicek siz nasil yapıyorsunuz
Yemek pilav salata veya yoğurt. Çocuğa göre değişir bence benimki pilav yoğurt çok seviyor ama diğer yemekleri de yiyor. Bazıları bir şeye alışınca başka bir şey yemiyor sende çocuğun nasılsa ona göre hareket edebilirsin
Hem öğlen yemeği hem aksam yemeği aynı mı oluyor peki
Aslında doğru olan tek çeşit yemek
Bizim kulturde 3 çeşit yemek yenir ya daha az olunca sanki aç kalıcak gibi oluyor :)
Bizde bazen tek çeşit olur yanına yoğurt cacık veya salata olur yada sadece dolma yaparım o da tek çeşit yanına ayran yada sadece çiğköfte yanına ayran , lahmacun ayran gibi. Onun dışında kuru fasulye pilav salata yada cacık olur. Sadece fasulye pilav da olabilir. O gün nasıl uygunsa veya canım nasıl istiyorsa veya evde salatalık yok diyelim cacık yapamam ama illa üç çeşit olacak diye kural yok bizde. Hergün hergün üç çeşit zor olabilir bide bazısı önceki günden kalan yemeği asla yemez o şekilde de zor oluyor. Çok şükür bizde yok öylesi :)
Benimkilerde genelde tek çeşit yer..eşlikçi olarak ya yoğurt ya karpuz yada meyve suyu olur
Bizde de öyle de acaba yanlış mı yapıyorum dedim
Sabah ilk bi sut iciyo 10 da kahvaltiya oturur bi gun yumurta bi gun baska bisey olur patates kizartmasi kofte ekmek krem peynir recel ya da paynir salam falan sandvic yapar veririm borek pogaca kahvaltiliklarla cestlendieir yediririm ara ogun olarak meyve yer oglen yemeginde bi kase corbaya ekmek dograr yediririm oglen uyur uyanir aksam yemegi saati olur pilav ve sulu yemek ya da makarna falan olnw olursa onu yer genelde pilav ustu yogurtla falan gece yatarkrn bi daha acikir cani ne isterse onu yer ister kalan yemeklerden isterse makarna yaparim isterse cubuk kraker falan yer biraz yatar bu kadar
Yaklaşık olarak bizde de böyle sistem ama öğlen tek çorba olunca annem öyle alistirma dedi bende emin olamadım yanlış mı yapıyorum diye
Ama o zaman az corba az yemek yemis olacak tamam cesite alisacak ama aksam yine ayni yiyecek napalim corbali pilavli sulu yemekli gunde 2 ogun mu cikaralim 6 tencere yemek
Akşam yemeğini biraz artacak kadar yapıp artan yemeği sonraki gün öğlen yemeği olarak verebilirsin.
O da mantıklı olabilir
eşim yemekleri sırayla yer. atıyorum önce yemeği sonra pilavı sonra salatayı gibi
2 yaşında kızım da öyle yiyor.
yemeği yerse pilava yer kalmıyor bazen.
yemeğin yanında pilav yemek zorunda mı hayır, asla. ana yemeği yiyorsa gerisini boşver
Benim babam da öyle hepsini karışık yiyemiyor ama az az koysan 2 kaşık corba 2 kaşık yemek 2 kaşık pilav. Genel olarak benim yaptığım gibi yapılıyormus böyle devam edeyim ben :)
1,492,428 soru
24,385,930 cevap
349,006 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın