0 oy
177 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,785 puan) tarafından

Kızlar dün komşunun kızının nişanı vardı. Apartmanca indik aşağıya. Bi komşum var . İki de kızı var. Biri 3 Biri 5.5 yaşında. Müzik eşliğinde çocuklar oynuyordu. Bi kadın vardı. Torunu da belki 2.5 belki 3 yaşındadr. Benm kızım bu çocuk komşu çocukları oynuyordu . Komşunun o 3 yaşındaki kızı o kadının torununn boğazını kıpkırmızı yapmış. Artk sktı mı vurdu mu görmedm. Kadın ne yapıyorsn diye kızdı biraz sesini yükselterek . Komşumda teyze öyle bağıramazsn çocuğuma önce bi sesini alçat dedi. Ona sadece ben bağırabilirm dedi. Vuran çocuk dil terapistine gidiyor. Anlıyor ama tam koşamıyor. Cümlesi yok yani sadece anne baba abla flan. Sonra komşum yanıma geldi . Dedim tepkin yanlıştı. Tamm dedim o kadının da sesini yükseltmesi hata idi ama sen vurmaması gerektiğini öğret dedm. Çünkü benm kızıma da çok vuruyor. Geçen bende böyle sesimi yükselttm . Yani bir değil iki değil çocuk bunu sürekli ve durduk yere yapıyor. Ortada bişey yokken vuruyor. Anlamıyor diyorm da diyor. Valla bence çocuk gayette güzel Anlıyor her şeyi ama konuşamıyor. Madem Anlamıyor diyorsun o zaman sürekli gözün onda olacak vurdurmayacaksn. Tamm bilmiyorum dedim ama kızım boynu kıpkırmızı olmuştu yani biri benm çocuğuma öyle yapsa bende sesimi yükseltirm dedim.  Karşına başka türlü çetin ceviz Biri çıkar uğraşırsn dedim. Aradan yarım saat geçti. Büyük kızı kendinden 1 2 yaş büyük bi kızın saçına yapıştı. Öncesinde kim kime vurdu görmedm. Sonra kız gitti annesinin kucağına oturdu bi yeri ağrıyordu orayı gösterdi hep. Annesi dayanamadı kalktı. Elini de o kıza göstererek bişey ler dedi. Sonra komşuma sordm ne oldu diye. Kadın özür diledi diyor. Ama kadın kavga kalktı hiçte özür dilemedi gördm yani:) ki o kız haklı olsaydı komşu diğerinde yaptığı gibi kendini savunurdu ama demek ki öbür kız haklıydı . Kendisi çocuklara vurma etme yapma kızım demeyen bir insan. Ben buna çoğu kez şahit oldm. Kızımda bazen vurma girişiminde bulunuyor ama hayr diyorum. Eve gelince hep söylüyorum kimseye vurmaması gerektiğini. Ama işte bazı anneler bu durumda çocuklarına bişey demiyor..Siz olsaydınız bu durumda nasıl tepki verirdinz. Çocuklar gerçekten bazı şeyleri Anlamıyor mu.?

7 Cevaplar

0 oy
önce (2,640 puan) tarafından

Yani çocuğun boğazı sıkılmış, herkesin çocuğu kendine değerli. Napacak karşı taraf da sessiz duramaz ki. Bence de dediğiniz gibi sürekli çocuğun üzerinde gözü olması lazım. Kimse sürekli onlara anlayış göstermek zorunda değil.

önce (1,785 puan) tarafından

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Kendisi diyor anlıyor konuşamıyor diye. Ama böyle bişeye gelince diyorm ama Anlamıyor diyor.

-Reklam-
0 oy
önce (1,449 puan) tarafından

Vuran çocuğun annesimi sesini yukseltemezsin dedi 

Hayır komşum dedi. Kzı o çocuğa vurdu. Kadın bağırdı Hayır ne yapıyorsn sen diye . Komşumda sesini alçat teyze sen benm çocuğuma bağıramazsn dedi.

önce (1,449 puan) tarafından

Valla benim çocuğuma da kimse bagiramaz yırtarım.onu olduğu yerde bir hatası varsa insan gibi söylersin gelip benim çocuğumun üstüne bağıramaz 

Bagirilmasi gerekirse ben bağırırım ama kimse bagiramaz

0 oy
önce (3,683 puan) tarafından

çocuğuna sahip çıkamayan, çocuğunu eğitemeyen insan içine çıkmasın ya. 

şimdi x te bir WhatsApp konuşması gördüm, okulda bir oğlan kız arkadaşının başını sıraya sürtmüş vurmuş, kızın annesi diğer çocuğun annesine yazıyor, e benim çocuğum haşin ben onu özgür yetiştiriyorum. 

hay senin özgürlüğüne de haşinine de 

saygısız çocuk sürüsü var ortalıkta 

evet çocuklarda vurma huyu olabilir ama bu kadar çok da olamaz. varsa bir sebebi vardır 

İşte böyle çocuklar yüzünden akran zorbalığa oluyor. Daha geçen bir çocuk vefat etti. 10 yaşında ve akranı boğazını sıkmış. O yüzden kızım okulda nasl bir zorlukla karşılaşırsa karşılaşssn onun peşine mutlaka düşeceğim . 

önce (3,683 puan) tarafından

o haberi gördüm maalesef, ödüm kopuyor. nasıl diyeceğim ben kızıma sana vuran olursa sen de vur diye

0 oy
önce (866 puan) tarafından

Ayyy en nefret ettiğim şeylerden. Bende başkasının çocuğuna müdahale etmeyi sevmem. Yeri gelince mecbur ediyorum. Parkta çocukları bırakıp banklara oturuyorlar biri benim kızımı iterken bu çocuğun annesi babası kim mi dicem. Şayet çocuk zarar verme eğilimine sahipse yada kendini koruyamıyorsa asla gözetimsiz kalmamalı. Açık söylemekle iyi yapmışsınız. 

Evet çünkü benm kızıma sürekli vuruyor . Sabır da bi yere kadar.  Durduk yere yapıyor bunu da .  Biri ona vursa da karşılık veriyor desem ama öyle bişey de yok . Anlatacaksn öğreteceksn çocuğa.  Başını boş bırakmayacaksn

0 oy
önce (1,185 puan) tarafından

Benım çocuğuma da kımse bağıramaz o konuda haklı ama şiddete eğilimli bir çocuk ise annesı sahıp çıkacak çocuğuna. Görüyorum parkta çocuğu birine vurdu mu ses etmez ama biri çocuğuna dokunsa hemen koşarak atlıyorlar çocuğunu savunmaya 

0 oy
önce (6,788 puan) tarafından

Benim oglum da tam konusamiyor ben uyariyorum.baskasina vurmamasinı haa biri benim ogluma vursa ben ters tepki veririm komsumun ogluyla gecinemiyorlardi pek sakın vurma sen ona birsey olursa gel bana soyle dedim en başta dün hic atismadilar mesela

0 oy
önce (2,360 puan) tarafından

Valla ben oğlumu çok naif büyüttüm ama baktım olmuyor zarar görüyor. Sen kimseye vurma ama biri sana zarar verirse sende aynısını ona yap diyorum. Herkesin eğitim almamış çocuğu benim çocuğuma zarar verecek çocukta duracak yok valla ezdirmem çocuğumu. 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 392 göst.
+4 oy
42 cevap 1,007 göst.
29 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,108 puan) tarafından soruldu
+2 oy
31 cevap 867 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alca (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 144 göst.
16 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,464,506 soru

24,003,059 cevap

327,471 kullanıcı

...