0 oy
360 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (1,631 puan) tarafından

Halamın yeni taşınan komşusu taşındığı evini eltisigille ortak almış. Evin ortağı olduğu için kira ödicekler 2 ayda bir diğer daierelerden 1000 TL daha az olacak şekilde.

İlk duyduğumda şaşırdım ve takdir ettım. Gönlü olan uzlaşabiliyor diye. Bana sorarsanız ben bu şekilde yapmazdım. Herkesin malı kendinin olsun. Haset olur diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz 

15 Cevaplar

+5 oy
önce (3,920 puan) tarafından

dost ile ye iç alışveriş yapma, benim mottom bu. 

şimdi bu hisseli ev alma olayı var ama razı olmazdım ben

önce (9,012 puan) tarafından

evet kesinlikle oyle. illaki bir aorun cikar .  benim kuzenim yatirimlik almisti. eltisiyle ortaklardi insaatken aldilar 7 ay sinra sattilar karla . para biriktirsek biriktiremezdik dediler . kimbilir nasi oluo bilmemde sureklide ortaklik olsun istemem ben ya

önce (1,631 puan) tarafından

Kesinlikle öyle...

önce (3,920 puan) tarafından

al sat işi olabilir ama uzun uzun yok, zor ya

-Reklam-
+1 oy
önce (5,412 puan) tarafından

Değil etlim bacım bile olsa ticaret yapmam birlikte. Sevdiklerimle bir siyaset bir de ticaret yapmam.

+1 oy
önce (4,187 puan) tarafından

Eltimi bosver kendi kardeşimle bile ortak bir sey almam. 

+1 oy
önce (18,406 puan) tarafından

Eltilerimle çok iyi anlaşırım ama asla ortak ev almam. Sadece eltilerimle değil kimseyle ortak ev almam 

+1 oy
önce (4,304 puan) tarafından

Bizim oturduğumuz çiftlikte ortak eşimin kardeşiyle içinde 2 ev 2 ahır bahçesi falan tam herşeyi aldığımızda evlenip diğer evin içini yaptırıp biz otururuz demişti kaynım şimdi evleneceği kız Kayseri den Ankara ya taşınmak istemediği için bizim kurulu düzenimizi bozduruyor her şeyimiz satılıyor hayvanlarımız satıldı komple şimdi çiftlik satılık 

Yani kimse kimseye ortak olmasın ben ortak olmasın dediğimde eşim sen benim kardeşimin de para kazanmasını istemiyorsun diye kızıyordu şimdi keşke seni dinleseydim diyor 

önce (910 puan) tarafından

ahhhh şu erkekler başta karılarını dinleseler sonra ahlayıp vahlamazlar. olan yine bize oluyo babamda bu konuda yıprattı bizi 🥲

önce (4,304 puan) tarafından

Akıllanırlar mı asla yine olsa yine yapar 

0 oy
önce (53 puan) tarafından

Valla ben kendi adıma söyleyecem eltim yok ama olsaydıda yapmazdım 

Çünki öyle şansım var ki kadın eve yerleştikten sonra bizi evden kovar ortada sap gibi kalırız

Tapu hisseli yapılabiliyor diye tahmın ediyorum kız nasıl kovacaklar sizi 😀

önce (53 puan) tarafından

Yok öyle değil yani eğer eltim olsaydı o derece olucaktı ki hukuk kanun görmezdi hatta kanunu borçlu çıkarırdı

Neden böyle düşündüğünü anlamadım. 😀

0 oy
önce (2,882 puan) tarafından

Ortak mal alinabilir biz sıkıntı yaşamazduk açıkçası ama param varsada şansımın olması taraftariyim

0 oy
önce (1,965 puan) tarafından

ilkokuldayken eve bilgisayar alınmıştı da ablanla ortak senin dedikleri için evdeki televizyonla bir tutarak içine kişisel hiçbir şey bırakmıyordum. ortak ev mi olur ya o ne öyle. çivi çaktırcak olsan yarı parasını alayım desen vermez. kiracı gibi yaşa git... çok kavgaya açık bi durum.. iki gün sonra az da ben oturayım dese ne olacak mesela

Diğer elti-kayın Ankara'da oturuyor. Aynı şehre taşınacak olsalar diyebilirler biraz da biz oturalım diye. Artık derler mi demezler mi onu da aralarındaki muhabbet belirleyecek

önce (1,965 puan) tarafından

her ne olursa olsun ömür boyu diken üstü olur o iş. yarın elti ölür çocuğu satçam der. eltinin borcu olur satçam der. neresinden baksan sıkıntı

0 oy
önce (978 puan) tarafından

Bi noktadan sonra illaki bi sorun çıkıyo. Aileden ortaklık konusunda çok çektiğimiz için bi çöp dahi ortak istemem. İnşallah sorun olmaz onlarda

0 oy
önce (53,743 puan) tarafından

benimde esim ortak araba alacak oldu aman bulasmadim bulasmam

0 oy
önce (22,579 puan) tarafından

Güzel bişey yapmışlar bence. Hiç kimse bişey sahibi olmayacağına herkes ortak birşey sahibi olmayı tercih etmişler. Karşımdaki insanlarla anlasabilsem ben yapabilirdim. Anlaşma şartlarını iyi belirlemek gerek. 

İlk olumlu yorum 😀 ben de öyle düşündüm ikisi de alamıyorken şimdi ikisi de ev sahıbı. 

önce (22,579 puan) tarafından

Bazı durumlarda ben burda ayrık otu gibi kalıyorum. 🤣 Biraz saf kaliyorum böyle konularda 🤣🤣🤣 ama dedikleri gibi istismara sıkıntiya çok fazla açık bir konu. Sınırlar net belirlenmek şartıyla anlaşma iyi yapıldıktan sonra çok da sorun olmayabilir. 

0 oy
önce (22,909 puan) tarafından

Eltime selam vermeyen ben uzaklaşıyorum 😆😆

0 oy
önce (1,233 puan) tarafından

Benim annemlerin evide öyle yarısından fazlası babamın bi kısmı amcamın üzerine kira falan vermiyoruz tabiki 25 sene oldu aynı evdeyiz hala amcam yurtdışında arada izne gelir bizde kalırlar 

Ne kadar kalırlar çok kalırlar mı

1 ay kalırlar ama annemle yengem iki elti hiç kavga etmedi bu zamana kadar bizde kuzenler hep eğlenerek büyüdük hatta yengemin engelli çocuğu var bi kendi annesi yelek yedirebiliyor bide benim annem başka kimseden yemek yemiyor yengemin başka evide var ama yine bizde kalır bizimkilerde bizde kalmasını isterler 

Ne guzel. Annenin gönülden istemesi, isteyebilmesi ☺️

Evet ama benim annem düşmanına bile iyilik yapabilen bi kadın bazen sabrı beni bile şaşırtıyor ahahah kaldıki ona kötülüğü olmayanı el üstünde tutar her zaman

0 oy
önce (1,255 puan) tarafından

Babamla bile ortak olmm

0 oy
önce (15,351 puan) tarafından

***** arkadaşım da öyle yaptı 

Dubleks aldılar ark 1. Katta eltisi 2. Katta oturdu mutfak yoktu onda aşağıya indiler hep 

Sonunda ne oldu etlisi evi sattırmak istedi arkadaşımın sırlarımı her şeyini ses kaydı alıp millete atmış 

Şimdi evi ayırdılar üst kata mutfak yapmış 

Öyle de yapılmaz ki ya aynı evin içinde nıye Yaşar insan eltisiyle. Gözün kör olur evlenirsin birlikte oturursun sonra koca ayırmaz mecbur bir süre çekersin de böyle de bile isteye birlikte oturulmaz bence

önce (15,351 puan) tarafından

Arkadaşım iyi niyetli samimiyetine güvenmiş 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 719 göst.
9 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,255 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 50 göst.
+1 oy
7 cevap 154 göst.
+4 oy
10 cevap 207 göst.