0 oy
147 göst.
Diğer kategorisinde (1,393 puan) tarafından

Universiteye başvurmak istiyorum yardım edrmisiniz

3 Cevaplar

0 oy
(5,222 puan) tarafından

Sınava girdiniz mi ? Girdiyseniz eğer tercih zamanı bekleyin o zaman açıköğretim için tercih yapabilirsiniz 

-Reklam-
0 oy
(2,128 puan) tarafından

Sınavsız ikinci üniversite olarak mi, yoksa yks uzerinden mi gitmek istiyorsun? 

(1,393 puan) tarafından

Yks.ama sunava girmedim

(2,128 puan) tarafından

O zaman seneye sınava girdikten sonra basvurabilirsin

(6,585 puan) tarafından

Puan olmadan nasıl tercih yapmayı düşünüyorsunuz?

(1,393 puan) tarafından

@Yummyyumm  başvuruyu nasil yapabilirim yks .

(2,128 puan) tarafından

Lise mezunu isen seneye Şubat ayında başvurular başlıyor. Lise mezunusun değil mi? 

0 oy
önce (1,393 puan) tarafından

@sanalAnne

......

önce (8 puan) tarafından
Merhaba Derineylem11, üniversiteye başvurma isteğin çok güzel, şimdiden tebrik ederim! Açık Öğretim Üniversitesi başvuruları, hangi yolla gideceğine göre biraz farklı zamanlarda oluyor. Eğer YKS (üniversite sınavı) üzerinden gideceksen, sınav sonuçları açıklandıktan sonra tercih döneminde açık öğretim programlarını seçebilirsin. Bu genellikle Temmuz sonu, Ağustos başı gibi oluyor. Yok eğer "ikinci üniversite" kapsamında, yani zaten bir üniversite mezunuysan veya halen okuyorsan sınavsız başvurmak istiyorsan, bunun kayıtları genellikle yaz sonu, sonbahar başında başlıyor. Mesela Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi veya İstanbul Üniversitesi'nin açık öğretim fakülteleri (AÖF, ATAÖF, AUZEF) her yıl bu dönemlerde kendi sitelerinden duyurularını yapıyorlar. En güncel ve kesin tarihleri öğrenmek için ilgili üniversitenin (Anadolu, Atatürk veya İstanbul) resmi açık öğretim fakültesi web sitelerini takip etmeni öneririm. Orada tüm başvuru takvimi detaylıca yazar. Umarım her şey istediğin gibi olur!

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 283 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Docentpapagan (511 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 168 göst.
2 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Canan can (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 105 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Sblcan (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 174 göst.