+1 oy
317 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (67 puan) tarafından

Bebeğim üç aylık dünden beri hiç uyumuyor mosmor oluyor ağlıyor üstelik göğüslerimi emmiyor süt olmasına rağmen içmesi iki dk sürmüyor ağzını çıkarıp beşiğe koysam ağlıyor emzirsem ağlıyor ne yapmam gerekiyor masaj fln da yapıyorum boş dünden beri de çok kola içiyordum ondan olabilir mi acaba böyle yapmazdı sütüm hep boşuna akıyor😭😟

11 Cevaplar

+2 oy
önce (1,487 puan) tarafından

Aç olduğu için huzursuz olabilir emmiyor demişsiniz ya, sonrada sinirlenip emmemiştir, biberonla veya şırınga gibi biseyle almaz mi anne sütünü, gaz yapmış olabilir kola eğer gaza eminseniz siz bir kimyon yiyin biraz bakalım o alır gazı inşallah 

önce (67 puan) tarafından

Tamam bakalım şimdi kimyon çayı yapıp içeyim biraz inşallah iyi gelir 😭😞

Ya şöyle karnı hep sert şiş bacaklarını hep çekiyor ona bakaraktan gaz diyorum bilmiyorum artık ya

önce (1,487 puan) tarafından

Bacaklarını çekiyorsa gazdır muhtemelen, ben öylece de yerdim bir şey olmaz çay kaşığı az ye sen o arada çay demlensin, birde hafif elini Krem veya zeytinyağı sürüp bebeğin topuklarını yuvarlak şekilde baş parmağın ile ov bakalim biraz çıkacak mı gaz 

Tmm şimdi deneyeyim öyle bi bakalım çıkar inş🤲

-Reklam-
+2 oy
önce (1,535 puan) tarafından

Evet canım kola icme bence çok gaz yapar bol bol kimyon ye ve bebeğin bence 5 aylık olana kadar yediğine dikkat et iyice sırtını asagidan yukarı doğru pispisla alttan değilde gegirince rahatliyo inş işe yarar

Tamam şimdi kimyon çayı içeceğim inşallah iyi olur gerçekten durmuyor bi dakika bile şuan elim beşikte sallıyorum gözü kapalı ağlıyor demekki birşeyi var hastaneye götürücem diyorum bişey yapmazlar ki bilemiyorum 

Has gotursen karnına bakicak gaz diyicek sen bol bol kimyon tüket Allah'ın izniyle surda 1 ay daha zorlar seni sonra Gazi biter 

İnşallah şimdi koydum kimyon çayını geldim hemen inşallah rahatlar değil mi biraz ben içince 

Kiz ben kaynatmadan kaşık kaşık suyla içerdim hiç damlada kullanmadım bı çay kaşığı bebegede verebilirsin 3 aylık iyi gelir inş 

Bakalım şimdi birde sabah içeyim nasıl olcak🤲😞

+2 oy
önce (8,175 puan) tarafından

Kola gaz yapmış olabilir çocuğa . Gazini cikartmalisiniz o rahatsızlık veriyordur çocuğa . Bir de burnu tıkalı değil dimi açık olmasina dikkat edin .

Canım nefes alıyor tıkalı olsa anlardım bence ama bilmiyorum iki gün önce ilk defa burnu aktı ama çok kısa sürdü emmek istemiyor terliyor hemen emince niye anlamıyorum ya

önce (301 puan) tarafından

Emzirir emzirmez hemen omzuna alıp sırtını sivazlayin ve yavaşça vurun canım genirince rahatlar çok Gazi olmaz o zaman 

Tamam canım çok sağol yapıyorum yapacağım da öyle 

+2 oy
önce (2,673 puan) tarafından

Burnu tıkalı olabilir, serum varsa evde sıkın temizleme yapın bı hem bebekte rahatlar 

Gaz olabilir Osman gonulalin videosu var izleyin teknikleri var bir sürü. Birde öyle deneyin, yavaşça da masaj yapın 

Aç olabilir şekeri düştüyse bebek çok ağlar hafif morarir devamlı uyku hali olur evde şırınga vs varsa birde öyle besleme yapin 

Daha çok gaz gibi gözüküyor sıcak tutun bebeği, karnına bir tülbent koyabilirsiniz ince, isitsin orayı. Klima vs varsa o da carpabiliyor gaz yapıyor bebeklerde. Sakin olun sizin stresinizi de hisseder bebek, karanlıkta, sesli ve sessiz ortamlarda, ayakta veya hafif yatakta zıplayarak emzirmeyi deneyin birde. Arabanız varsa çıkarın gezdirin biraz araba da bebekler kolay gaz çıkarıyor 

Hepsini deneyeceğim inş canım çok sağol 😞

+1 oy
önce (830 puan) tarafından

0sut veriyorsaaniz gazli icecekler icmeyin bebekde asiri gaz yapar.Ikaci varmi gaz damlasi ver masaj yap karni uste koy.Gazlari oldugu zamanda emmeyi redd ederler

Evet vardı bıraktım baktım işe yaramıyor sütümü içiyor zaten kolik bebekti biraz iyidi ama iki gündür öyle yapıyor ama iki gündür de eşimden gizli baya kola içtim yani ama tövbeler olsun 

önce (830 puan) tarafından

Dikkat et canim yediyine icdiyine.cola buyuk insanlarda bile gaz yapiyor

Doğru bugün hiç emmedi biliyormusun hala bile emzirmeye gelince istemiyor deliricem normalde de ağlamıyor ama yani bugün ağlamıyor ama emzirmeye gelince istemiyo 

+1 oy
önce (14,765 puan) tarafından

Pekii Niye kola içiyordun? İçtikçe gaz yapıyor bebeğin ondan istemiyor memeyi kimyon çayı iç ve asitli içecek tüketme.

Kız çok canım çekti ne yapayım üç ay sonra ilk defa içtim oda abarttim evet gece baya içtim kimyon çayı arkadaşların dediğini yaptım biraz uyudu rahatladı sanki çok Şükür gece gibi deil şimdi 

+1 oy
önce (1,310 puan) tarafından

Kola belki gaz yapmıştır çocuğa

Olabilir işte ondan şüphelendim bende canım 

+1 oy
önce (769 puan) tarafından

Benimde bebeğim kaç gün aç kalirdi ağlamaktan magfolurdu baktım memede içmiyor o süreçte biberona sütümü koydum verdim ayy nasıl içiyordu demek çok açıkmisti. O bikac günde mecbur öyle oldu sonra yine bı sekil memeye alistirdim bazen bebeklerde olabiliyor hiç endişe etme canım korkma bunlarda geçecek 

Bebek bu derdini aglamakla anlatır. sende biberona sütünü koy ver bakalım içmezse demek sütünü içmiyor ama içerse bilki memede içmek istemiyor kaç gün öyle yap sonra tekrar alıştır memeye

Ama ya sonra emmezsse öyle alışırsa sonra bağlanmazsa bana

Bu sadece bi süreç bence. Çocuğumdan biliyorum ama bilmiyorum valla canım belki sonra alışır bişey diyemicem. İnşallah en kısa zamanda göğsünde tekrar sütünü içer 

Geçer mi😭😟

Geçer o günleri özleyecen hatta 😊

+1 oy
önce (2,331 puan) tarafından

Kola sütten geçer okadar içilmemesi gerekir canım. Gazlı içecek ve yiyeceklerden uzak dur sana tavsiyem sütünden geçiyor. 

Tamam canım ama bugün mesela ağlamıyor ama emzirmeye gelince istemiyor ne yapayım valla kafayı yicem 

önce (2,331 puan) tarafından

Meme reddi başlamış olabilir. 

Peki devam eder mi nasıl 

+1 oy
önce (231 puan) tarafından

Canım gazı varsa ayağının altına az visk sür 

Gazını alır 

Gazlı yemek yeme içme 

Bebeğe gecer yavrum 

Tamam ama emzirmeye gelince istemiyor 😞

önce (231 puan) tarafından

Acaba meme ucuna tatlı bisey mi sürsen 

O geldi aklıma 

Dene gülüm 

Ah ablam denicem neden böyle oldu ki gerçekten bugün bile çok moralim bozuktu istemiyor du ben nazara da çok inanırım hocanın yanına götürdüm çok nazar var dedi hakkaten de gören maşallah demeden nasılda hemen büyümüş diyorlar 😭

0 oy
önce (18,322 puan) tarafından

İlk 5 6 ay yediklerine çok dikkat etmen lazım sütten bebeğe geçiyor kola da gaz yapmıştır yavruya içme bir süre kolik Bebek olabilir mi gaz damlası vs kullanıyor musun 

Kolik bebek zaten canım işte ama iyidi biraz bugünlerde iki gündür öyle gaz damlası veriyordum bıraktım baktım hep aynı bıraktım ama zaten kolik bebekti birde iki gündür kola içiyordum ondan olabilir canım gece bir sürü kimyon içtim valla şimdi biraz iyi bakalım 

önce (18,322 puan) tarafından

Kolik bebekse ekstra dikkat etmen gerekiyor yemene icmene kız kola ne alaka sütten geçiyor bilmiyor musun ? Zaten kolik bebeklerin bir saati olur sancılandigi o saatte başlar aglamaya bir kaç saat sürer benim kızın öyleydi akşam 5 TE başlar 9 10 a kadar ağlardı 

Nurellam bugün ağlamıyor ama emzirmeye gelince istemiyor ağlıyor napim kız yeminle kafayı yicem sence nazar olabilir mi

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 216 göst.
26 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde asllyd (648 puan) tarafından soruldu
+3 oy
2 cevap 100 göst.
6 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Misbluess (4 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 67 göst.
17 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mihrenur77 (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 342 göst.

Kategoriler

1,465,812 soru

24,021,311 cevap

328,232 kullanıcı

...