+2 oy
324 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (168 puan) tarafından

Çok hevesliler bebek için ama daha 1 çorap almadılar hiçte sorup etmiyorlar ne ihtiyacınız var ne yapalım diye tabi ki kimseden bişey beklemiyorum kimseye güvenerek de yapmadım ama garip geliyor sizinkiler neler yaptı 

20 Cevaplar

+4 oy
(4,397 puan) tarafından

Hazır konusu açılmışken eksik listesinden de bahsedelim mi biraz de yok derlerse destek olmuyorsanız yorum da yapmayın lütfen de

(168 puan) tarafından

Ayy çok iyi 

-Reklam-
+3 oy
(3,013 puan) tarafından

Benim kayinvalidem in ilk torunu olduğu için yaptı cocuk odasi aldılar kaynanam ve kayinpederim ayri ayrı cumhuriyet altını takti cinsiyete küçük altın taktılar kiyafet falan aldı.

Kendi annemde yok zaten  maddi olarak birsey beklemedik babamla ikisi ayrı küçük altın takti birde kiyafet aldılar. 

Gerçi vız kimseden birsey beklemiyorduk ama yapmak istedikleri icinde hayir demedik

(168 puan) tarafından

Ya sagolsun elinden geleni yapmış ben söze bile razıyım ki maddi durumları çok iyi gelil bişeye ihtiyacınız var mı denilse ona bile razıyım 

+3 oy
(2,627 puan) tarafından

İlk oğluma kıyafet aldılar 10 takım falan. Yün yatak nevresim takımı özdilekten bornoz kalın battaniye . Kaynanam ve kayınpederim 1 er çeyrek taktılar. İkinci çocuğumda küstük daha görmediler 9 aylık oldu. Barisinca 5 bin TL para yolladilar. Önümüzdeki ay gideceğiz bakalım ne yapacaklar 😀 ama bu dediklerim doğuma çok yakın yapıldı. Bebeğe bir şey olursa dusuncesinden dolayı eskiler doğum gelene kadar eşya almama kafasında doğumun yakın mi canım ?

(168 puan) tarafından

Evet çok uzun bir sürem kalmadı sadece maddi şeyler değil artık ağırlaştım ona bile yardım edelim mi diyen yok zoruma gidiyor 

+2 oy
(4,053 puan) tarafından

Soran illaki vardır ama çok nadir. Garip gelecek bir durum yok. Doğumunda alırlar hediye muhtemelen. 

(168 puan) tarafından

Valla ben gurbete gelin geldim evimin temizliği yemeğim bile tam olmuyor bir kere arayıp ne ihtiyacın var denilse razıyım  konu hediye filan değil 

+2 oy
(9,304 puan) tarafından

Hiç bişey yapma zorunlulukları yok bana göre ha yapan sağolsun ama sırf babane annane dede diye beklentiye girmek bence saçma sonuçta onlara değil kendime çocuk doğuruyorum çocuğa bişey almak yapmak ana babasının görevi 

(168 puan) tarafından

Allah’a sükür elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz 

+2 oy
(23,052 puan) tarafından

Hiç bir şey yapmadılar hiç bir şey beklemedim her şeyini eşimle ikimiz yaptık bence olması gerektiği gibi 

+1 oy
(1,287 puan) tarafından

Benim babamın 3 torunu var hala daha bayramlıklarını alır hem geline hem çocuklara her gittiği yerde çocuklar için kıyafet alır muhakkak çocuklar bişey istesin hemen alır evi doldurur torunları gelicek diye bende hamileyim bilmiyorum eşimin ailesi bişey yaparmı bizimkilerin yapacağından eminim ilk emekli maaşıyla bile torunlarına altın bileklik almıştı babam 

+1 oy
(6,609 puan) tarafından

Bnm ailemden çok eşimin anne babası. Çocuklarımi çok sever yani bunu görüyorum hissediyorum.  Hele kayınvalidem asla aglamalarina müsade etmez  sürekli peşlerinde .maddi açıdan hiç beklentim olmadı ne istesem yada eksik bişey olsa alırlar onuda biliyorum . . Amcaları bekar misal gercekren çok seviyolar  bunu ailem bile farketti bir ortamda birlikte bulundukları için gördüler. Allah razı olsun bende onlara iyiyim onlar öyle olunca. 

+1 oy
(158 puan) tarafından

Bana da kaynanam bütün masrafları bende demişti. Bı takımı zor alıyor şimdi. Bazen babannesi bak bu eksikmis torununun diyorum foto atıyorum yüzsüz yuzsuz. Ne attiysam onun kadar para atıyor bir kuruş fazlasını atmıyor 😂bı kere attım gerçi de. Simdi ikinciyi yapın tek kalmasın diyo😂😂  

+1 oy
(22,689 puan) tarafından

Sormalarina gerek yok diye düşünüyorum.  Annemler beşik aldılar. Adetmis. Ben almayın dedim ama illa aldılar sagolsunlar. Nevresim falan filan . Bebek seti almışlardı bı de. Kayinvalidemler bişey almadılar. Hediye olarak doğunca altın takmislardi. 

+1 oy
(2,032 puan) tarafından

Bence fazla beklentiye girme canım.bizim paramız ortak eşim çalışır babası da parayı elinde tutar.neyse benin ilk oğluma zorla kendi ismini koydurttu.hediye olarakta eşimin şuan kullandığı traktör var.eşim kendi almıştı.hediye olarak onu veriyorum dedi.birde utanmadan herkesin yanında traktör hediye ettim diyor.çocuğuma bir çöp bile almadılar.

+1 oy
(2,154 puan) tarafından

Kendi ailemin çok geliri olmasa da torununuz deyip ellerinden geldiğince her şeyi yaparlar. Her gün görüntülü arayıp konuşurlar. Kısacası çok düşkünler. Kaynanam ise tam tersidir. Bı kuru altın taktı, ne eksik, neler lazım diye sormaz. Ayda iki arar o kadar. Evet bı beklentim yok ama insan verilen değeri bı şekilde anlıyor işte.

+1 oy
(3,410 puan) tarafından

Kayınvalidem doğumlarımda çeyrek taktı. Kayınpederim hesabıma arada bir para gönderir benim veya çocukların ihtiyaçları için. Öyle şunu alayım masraf etmesinler yapmadılar hiç. Arada bir kıyafet oyuncak falan alır kayınvalidem. Annem hem altın taktı hem beşik aldı mesela. Ama karşı taraftan yükümüzü hafifletmek için bişey göremedim doğumdan önce 

+1 oy
(739 puan) tarafından

Bebek eşyalarını kızın ailesi alır genelde ondan sormamışlardır belki

(168 puan) tarafından

Bizde böyle adet yok o zaman bebegide bir tek kızın annesi sevsin ☺️

+1 oy
(14,422 puan) tarafından

Sağlıkla büyütün 🤗

Kizim ilk torundu, tek halası 4 amcası var herkes pervane hâlâ etrafında 

Kirk gün ona ayrı bana ayrı prensesler gibi baktılar kaynanamda kaldım eve geçelim kirk çıkınca dediğimizde ağlamiştı kaynanam iyı bakamadım ondan gidiyorsunuz diye 😁

Oğlum da ilk erkek torun oldu hemen ardından zampara kayınpederin gözdesi şimdi 

Maddi olarak hiç umrumda değil koşulsuz sevgilerı el üstünde tutmaları çoçuk bakımı konusunda beslenmesinde benim kurallarıma ayak uydurmaları çok değerli benim için o yüzden neler aldılar saymadım 

(168 puan) tarafından

Teşekkür ederim öncelikle sorun şu ki şimdiden benim işlerime karışıp işte biz hastaneye o kadar illi geleceğiz haberin olsun bunlarda gelecek Mevlüt böyle olacak şöyle olacak diyorsa benim işime karışıyorsa sinir oluyorum yoksa uzak dursun 

(14,422 puan) tarafından

Yok canım,haklısın. Bu senin deneyimin senin özel anin çoçuğuna kavuşacaksın gönlune göre olmali . Gelsinler isterlerse ama seni kötü etkileyecekse karişma vs gerek yok 

Hastaneye iki doğumumda da eşim vardı yanımda 

Son dakika kadın refakatçi görümcem kaldı ikisındede 

Şimdı o hamile sabırsızlıkla bekliyoruz doğumu bende yaninda olacağım inşallah 

+1 oy
(5,474 puan) tarafından

Hiçbir şey de yapmadılar çünkü ben tembihledim her şeyi var boşuna masraf etmeyin diye. Doğru da bulmuyorum hediye beklemeyi. 

+1 oy
(999 puan) tarafından

Ben 2 buçuk senedir evliyim 2 aylık bi oglum var. Ailemle görüşmüyoruz zaten başka şehirdeler bir de. Gerçi buna rağmen annem bebeğime çok kıyafet gönderdi otobüsle. Kuzenime verip göndertmişti. Kayınbabam 600 TL verdi. Kaynanam da hicbirşey vermedi almadı da yapmadı da. Hatta geçmiş olsuna bile gelmedi. Bı yaş çorba bile göndermedi. Ben yeni anne oldum tecrübesizdim kimse bana elini atmadı eşimin hiçbir akrabası geçmiş olsuna bile gelmediler 

0 oy
(18,603 puan) tarafından

Sırf dede nene diye bisek beklemek bana çok itici geliyor çünkü bebeği kendimiz için yapıyoruz onlar için değil ama şöyle ki ilk gebeliğimde sürekli kaynanam beşik size ait o size ait bu size ait dediği için bana gına gelmişti ailem beşik altın giysi minder örgü patik yelek takımlar hepsini yaptı uzak olmalarına rağmen şimdi de tutturmus küpe ben bütün kız torunlarima yaptım halbuki yapmadı biliyorum en son sen ne yaptın ki benim ailemden sürekli biseyler bekliyorsun dedim kendi de sadece bir çeyrek taktı başka hiç bişey yok bir kerede bezini ben alcam dedim 500 liraydı aldığımız paket ben o kadar veremem 200 lira anca veririm dedi bu kadar 😏 ama kendi ailem  doğum günü bayram boş gecmezler hiç 

0 oy
(31 puan) tarafından

Kayınvalidem doğumdan önce maddi olarak çok destek oldu doğumdan sonra da maddi olarak kızıma aldığı şeyler oldu o konuda hakkını yiyemem ha beklemedik biz hiçbir zaman kimseden hiçbir şey ama insan manevi olarak yanında olunsun istiyor. Hamileydim riskli bir gebelik geçirdim evimde tadilat yapıldı kimse demedi gelelim yardımcı olalım her şeyi eşimle ikimiz yaptık. Doğuma 2 hafta kala annem geldi bebeğin ütülerini yaptı sadece. Ben doğum yaptım 1 gece kayınvalidem hastanede yanımda durdu o da mecburiyetten annem hastaydı başka yanımda kalabilecek kimse yoktu. Doğumdan sonra da hiç kimse 1 kere kapımı çalmadı. Kızım yaşına girdi toplasan 3 kere görmeye geldi o da eşim demediğini bırakmadı öyle geldiler. Ha bunlardan ikisi de zorunlu ziyaretti öyle aman illa geleyim de torunumu göreyim gelinime oğluma destek olayım değil yani. Kimse yok yanımda doğumdan sonra eve yalnız geldim 10 gün yalnız kaldım kimse oralı olmadı. Kızım zor bir bebekti, doğumdan sonra rahatsızlandım çocuğuma 3 ay zor baktım bir Allahın kulu demedi ki yanında olalım. Bu tarz şeyleri talep etmek de gerekmez nasıl zor bir süreç olduğunu kendileri zaten tecrübeyle biliyorlar. Aramazlar sormazlar kırk yılda bir laf olmasın diye ararlar onda da hep kendi sıkıntıları konuşulur. Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer kendi iplerini çekiyorlar başka bir şey değil. Eşime de hep derim ve o da çok şükür her zaman arkamdadır. Allah kimseyi kimseye düşürmesin kimin ne zaman kime ihtiyacı olacağını kimse bilemez. 

(168 puan) tarafından

İşte aslında burada sadece maddi beklenti içinde değilim gurbetteyim tanıdığım biri yok bir telefon açıp bir ihtiyacın var mı denilmedi buna üzülüyorum 

(31 puan) tarafından

Üzülmeyin gün gelir devran döner onların da size ihtiyacı olur elbet öyle düşünün Allah büyük ben içimi öyle ferah tutmaya çalışıyorum. Onlar gelmiyorsa hiçbir şeye faydaları yoksa aramıyorlarsa ben de gitmiyorum hiçbir şeylerine koşmuyorum aramıyorum. Karşılıklı her şey. 

Zamanında görümcemle aram olmamasına rağmen doğum yaptı hep destek oldum çocuğuna baktım yeri geldi çocuğu bana bıraktı tatile gitti her türlü kolaylığı herkese sağlamaya çalıştım ama haketmiyorlarmış. Evladım gözümü açmamı sağladı canımız sağ olsun gelmesinler aramasınlar Allah kimseye muhtaç etmesin 

0 oy
(1,801 puan) tarafından

Kızım 3. Torun . Eşimin bir ablası var onunda bir oğlu bir kızı var . 17 ve 10 yaşında. Onlara neler yapmışlar hala da yaparlar. Kızım doğunca altın taktılar. Onun dışında bir iki kıyafet dışında bişey görmedk. Durumları da gayet iyidr bu arada kaynanamgiln. Kızım kaynanamın adı. Koyduğuma pişmanım. 1 senedr meme kanseri tedavisi görüyorm. Bi tas çorbasını görmedm. Yarım gün kızıma bakmak dışında Bişey yapmadı. Alıyorlarmışta ben giydirmyormuşm.  Öyle diyorlar mış bide. Benm sağlığım olsnda bi kuruşları nasip olmasn . Zaten tek çocukla kalacağım sağlığım dan dolayı. Ben kızıma her şeyi yaparm. Yeter ki onunda hep yanında olaym

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 316 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 529 göst.
23 Mart 2020 Diğer kategorisinde ❤️berk bebek❤️ (1,163 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 603 göst.