0 oy
165 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Arkadaşlar gece vakti sehpa üzerine koyduğum yüzümü sabah olduğunda takmak istedim bulamadım sehpanın üzerine defalarca baktım eşim de kontrol etti bulamamıştım. Her yeri talan ettik bulamadık bende gitti heralde bulamiycam diye çok üzülmüştüm. Akşam vakti tüm ev ahalisi misafirliğe gittik odama gittim eşim bi baktı dedi yüzüğün  sehpanin üzerinde. Orada olmadığına da yüzde yüz eminim eve de giren çıkan olmamış. Böyle bi olay yaşayan var mı acaba İçinizde?

1 cevap

0 oy
(2,486 puan) tarafından

Besmelesiz konan her eşyayı cinler alır.

“Bir kimse evine girerken ve yemek yerken Allah’ın adını (Bismillah) anarsa, şeytan adamlarına der ki: ‘Sizin için ne gecelemek var ne de yemek.’ Fakat eve girerken besmele çekmezse şeytan: ‘Sizin için gecelemek var’ der. Yemekte de besmele çekmezse: ‘Yemek de var’ der.” (Müslim, Eşribe 103; Tirmizî, Etime 48)

İbn Kayyım el cevziyye (ra) bu hadisleri açıklarken şöyle der: “Cinler, besmelesiz bırakılan yiyecek ve eşyayı sahiplenebilir. Bu onların müdahalesine açık kapıdır.”

İmam Nevevî (ra) da “Besmele, şeytanın eve ve sofraya ortak olmasını engeller. Bu sadece yemek değil, her türlü eşya için geçerlidir.” Buyurmuşlardır.

(4 puan) tarafından

Görünce çok korktum ürktüm aslında dikkat etmek gerekir teşekkür ederim yorumunuz için 

(5,799 puan) tarafından

Bence onun kocasidir baktiki arıyor eşi fark etti sessizce yin eserine bıraktı 😊

(4 puan) tarafından

Yok canım ya hep beraber aradık hatta bana laf etti bi kaç kez kaybettin bilmem ne diye. Bulununca da benden çok o o korktu defalarca baktım bunun burada olması imkansız dedi ondan bizde anlayamadık 

(5,799 puan) tarafından

Yengemide kocası ile birlikte aramıştım 😂😂😂 

(4 puan) tarafından

Anlayamadım 

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 758 göst.
30 Ocak 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,027 göst.
1 Temmuz 2020 Kültür-Sanat kategorisinde Derinerim (55 puan) tarafından soruldu