0 oy
522 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (651 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İki erkek evladım var biri 3.5 diğeri 1.5 yaşında aralarında son zamanlarda inanılmaz kıskançlık var büyük oğlum son 2 aydır tavırları inanılmaz değişti yaramazlıklarını saymıyorum bile kardeşine vuröa itme düşürme ne deseniz var sinirlerim yıpranıyor bugün küçük oğlum babasının şarj aletini almış boynuna dolamış büyük oğlumda ucunu tutp çekiştirdi çocuk nefes alamadı biran hemen çektim o anlık sinirime hakim olamadım büyüğüne vurdum neye uğradığımı şaşırdım kayınvalidem ablam yeğenim hepimiz yanlarındaydık sinirlerim boşaldı ağladım büyükte küçük oda daha bir bebek böyle davranmamalıydım gözümün içine bakıp anne diye ağladı bende ağladım nereye yetişeceğimi şaşırdım çok çok üzgünüm şarj aletlerini ne olur ortalıkta bırakmayın ben sürekli çekmeceye koyardım eşimin prizdeydi onu almışlar bundan sonra en yükseğe koyacağım ayrıca benim yaptığımı da yapmayın büyüğüne davranışım bugüne kadar yaptıklarımın tamamını siler sanki ben ona kızdım yada vurdum diye yaptığının yanlış olduğunu anlayacak mı sakinliğimi korumam onunla konuşmam gerekirdi:(

7 Cevaplar

0 oy
(5,945 puan) tarafından

İmkanın varsa büyüğü yarım gün de olsa kreşe ver.

(651 puan) tarafından

Yazdırdık canım eylülde başlayacak tavırları çok değişti orda enerjisini atar arkadaş edinir paylaşmayı öğrenir dedik 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bende ikinci çocuğu çok istiyordum hatta konuşup duruyorum . Ama bize de kuzenim geldi kalmaya 1.5 yaşında kızı var . Mahvetti kızı , oğlum 2.5 yaşında. Yani ben doğursam Allah korusun çocuk çok yaşamaz . Ya da deli falan olur . Rabbim kolaylık versin çok zor gerçekten asla yargılamam . 

(651 puan) tarafından

Dilini ısır inanki ben bir yakınımıza diyordum çocuğun düzelmedi duvara tırmanıyor ben olsam deli olurdum şimdiye derdim benimki onu da aştı gibi bir şey son zamanlarda sinirlerimi kontrol edemiyorum:( çok kızıyorum kendime bağırıyordum ama bugün vurdum hala o andayım sabah oğlum ona vurduğumu hatırlar mı diyorum:( 6 aydan beridir yatılı misafirim var ablam yeğenim gün içinde zaten çok yoruluyorum üstüne çocuklar biranda patladım

0 oy
(494 puan) tarafından

İnsan bazen kendini kaybedebiliyor.. sən tehlike arz edecek her türlü eşyayı kaldır.. oğlanlarl parka vs götürebilirsen enerji atarlardı..

(651 puan) tarafından

Son 6 aydır yatılı (mecburi) misafirlerim var yeğenim burda ameliyat oluyor 1 ay kalıp 10 gün memlekete gidiyorlar tekrar geliyorlar çocukları çıkaramıyorum arada çıktığımız oluyor elbette ama herzaman değil üstüne iki küçük çocukla gitsem bile yanımda biri olmalı aynı anda yetişemiyorum ikisine birş bşr yana koşuyor diğeri bir diğer yana o düzeni kuramıyorum bu ara. Tüm deterjanlar en üst dolaplarda, takım çantası öyle yada parfüm olur ne bileyim akla gelen herşey çocukların ulaşamayacağı yerlere kaldırıyorum ama şarj aleti aklımın ucuna gelmedi bazen oyuncaklarına bakıyorum kırılan yada küçük parçaya bölünen var mı diye ama işte anlık oluyormuş ya orda olmasam ya görmesem diyorum 2 ay oldu olmadı küçüğün boğazına şeker kaçtı daha onu atlatamadan bu oldu

(494 puan) tarafından

O zaman evde onları yoracak aktiviteler yapın.. şişme havuz al banyoya koy oda çok enerji attırıyor

(651 puan) tarafından

Var canım havuzumuz girdiriyoruz ama havuzdan ama klimadan bilmiyorum üşüttü ikiside 6 gündür ikisnde de hem öksürük hem burun tıkanıklığı var ilaç kullanıyoruz

(494 puan) tarafından

Havuzdan çıkıp direkt klimaya maruz kaldılarsa ondandıe üşütmeleri

(651 puan) tarafından

Belki de canım daha dikkat etmem gerekirdi

0 oy
(6,515 puan) tarafından

Büyük kızım 5 yaşında olacak küçüğü 8 aylık parmağını gözüne sokiyor ayak parmağını ağzına sokuyordu kziin biberinunu ağzına koyiuor yurtecine bnyor arabasına bnyor ben namaz kiliyordum bebek koltukta yanında uzanmış bi an çekti namazını böldüm Allah affetsin yoksa bebek düşüyordu ilk doğmuştu kafasını ısırdı elini sıktiı kan reva içinde kaldı ben namaz klyordum bugün yine şap şap ayagina Bacagina Tokay atyor bebek yürüteçdeydi havlu vardı eline öyle bir cektiki tutmasaydim bebek yuvarlanyordu kafa üstü hem kiskanyor hem şimaryor anaokula yine gondrecem hiç durmuyor aşırı kıskanç bide bişey yapmadım dyro kendisi oldu dyor

(651 puan) tarafından

İnan gözümün açmaya kalmadan başlıyor herşey nasıl kahvaltı hazırlıyorum nasıl gün geçiyor anlamıyorum artık nerde bekar görsem evlenmeyin çocuk yapmayın diyorum artık bünyem kaldırmıyor ben çekiyorum başkası çekmesin diyorum oysaki onlar birer nimet ama olan çıldırıyor olmayan duaya sığınıyor elbette bu günler geçecek böyle kalacak değil olabildiğince onlarda bizde hasar almadan atlatalım diyorum ama bazen olmuyor bağırırken buluyorum kendimi kayınvalidem kötü oldu bir anda kendi yeğeni iple oynarken ranzadan düşmüş ip boğazına dolanmış vefat etmiş o aklıma geldi dedi ağlayıp durdu şimdiki çocuklar yapma etme demekten de anlamıyor diyip ağlayıp durdu oda

(6,515 puan) tarafından

Ayy herşey aniden oluyor ama.sen mümkünse hep.yanina al ben bnyo yapsam.mama.sandalyesine koyup.bnyo kapısında beirakiyorum bana bakıyor mutfağa gtsem yanimda yerde otryor odaya gtsem yataga bırakıyorum ama kızımı aşırı tembihliyiruz.bu.oyincqk degl.gercek.karişma.dye.artk.anaokula.baslayacak

0 oy
(10,219 puan) tarafından

Benim oğlanı görsen kızı tek görduğu an haletmeye calısiyo dövmeye calısiyo anlatiyom yapma diyom anlamiyo bende oğlanı krese verecem bu sene 

(651 puan) tarafından

İnanki bu sözü ben rüyamda söylensem inanmazdım ama eylül ayı çabucak gelsin bizde kreşe yazırdık evde birbirlerine vurup kriz geçireceklerine kreşte faydalı birşeyler öğrenir diyorum artık 

0 oy
(5,022 puan) tarafından

Çocuk yetiştirmek hiç kolay değil, 3.5 yaşındaki yavaş yavaş 4 yaş sendromuna da girmiş olabilir. Kreş mantıklı olur yarım gün ama zaten eylülde başlayacakmış, şu 2 ay içerisinde büyükle ekstra ilgilen, ev işlerini aksat gerekirse. Çocuk bu sefer de beni kreşe gönderdiler, beni istemediler psikolojisine girmesin. Dengeyi kurmak zor ama tavsiyem bu yönde sana. 

(651 puan) tarafından

İnanki evlat ayrımı yapılmaz ama ekstra büyükle daha çok ilgileniyorum yalnız kalmasın diyorum bazen küçüğü havaya hoplatıyorum oda istiyor mesela gücüm yetmiyor ama yine yapıyorum çeşit çeşit boyama kitapları aldık ama küçük olan kalemlerin üstüne düşer bir yerine batar Allah korusun dedim kaldırdım oyun hamuru aldık küçük ağzına almaya çalışınca onu da kaldırdık yani büyüğün bir aktivite yapacağı bir ortam oluşmuyor oluşamıyor kreş kendisi için en mantıklısı arada söylüyorum annecim kreşe gidecek orada arkadaş edinecek oyunlar oynayacaksın sana çanta alıcam bolca resim yapabileceksin gibi gibi şeyler söylüyorum onun üstüne daha çok düşüyorum çünkü aksi bir durum kıskançlığı alevlendirecek biliyorum 

(5,022 puan) tarafından

Yanlış anlama eleştirmek istemem ama çocuk şimdi bazı konularda haklı değil mi? Biraz kardeşine bilenmesine siz neden olmuşsunuz. Kalemleri, hamurları kaldırmak çok yanlış. Küçüğün erişemeyeceği yerlere kaldırabilirsiniz ama diğerinin oyun alanını kısıtlamak olmaz ki. Büyükle bu aktiviteleri yaparken, küçüğe de evde hamur hazırlayabilirsiniz mesela. Ya da kalem konusu ona da ayrı kalemler vermeliydiniz eline yaşına uygun. İki çocuk kolay değil ama siz büyüğü çok kısıtlamışsınız gibi. 

(651 puan) tarafından

Elbette haklı sonuna kadar küçükten dolayı alanları kısıtlandı bunun bilincindeyim ama inanki o ortam olmuyor odaya geçtik mesela küçük babasıyla oynasın büyüğğ kendi odasında boyama yapsın dedik küçük anne anne diye kapıya dayanıyordu alıyordum yanıma ona da pastel boya veriyordum karalasın kağıdı diye ama abisininkini istiyor boyama kitabına basıyor büyük sinirleniyor kalemleri kardeşine fırlatıyordu kim kimden ne görse onu istiyor örnek vereyim zıplayan büyük toplar oluyor ikisine aynı renk ayrı ayrı alındı ama büyük ikisini de paylaşmıyor yada babaları top alıyor küçüğüne küçük vurabilir diye büyüğüne büyük ikisi paylaşamıyor yada mesela dedeleri geçen gün bolca balon aldı sevinsinler hepsini şişirelim dedi çokta mutlu oldular ama küçük hangisini alsa abisi onu patlatıyordu. Büyük oğlumun ilk adım arabası var biterdi sürekli ama büyüdüğü için artık sığamıyordu ev içinde sürebileceği bisiklet aldık küçükte ilk adım arabasına bindirdik 3.5 yıldır duran ilk adım arabası çizik yüzü görmedi ama kardeşi kullanacak diye yere fırlattı kırıldı durdu bunun gibi daha çok şey ikisininde arası 2 yaş ikisi küçük onlar içinde bizim içinde oldukça zor bir durum bunu nasıl aşacağımızı da bilmiyorum kreşe giderse paylaşmayı öğrenir kardeşini özler diyorum kii kardeşini görmese zaten soruyor yada küçük abşsşni görmese aba aba diye heryerde onu arıyor

(651 puan) tarafından

Elbette haklı sonuna kadar küçükten dolayı alanları kısıtlandı bunun bilincindeyim ama inanki o ortam olmuyor odaya geçtik mesela küçük babasıyla oynasın büyüğğ kendi odasında boyama yapsın dedik küçük anne anne diye kapıya dayanıyordu alıyordum yanıma ona da pastel boya veriyordum karalasın kağıdı diye ama abisininkini istiyor boyama kitabına basıyor büyük sinirleniyor kalemleri kardeşine fırlatıyordu kim kimden ne görse onu istiyor örnek vereyim zıplayan büyük toplar oluyor ikisine aynı renk ayrı ayrı alındı ama büyük ikisini de paylaşmıyor yada babaları top alıyor küçüğüne küçük vurabilir diye büyüğüne büyük ikisi paylaşamıyor yada mesela dedeleri geçen gün bolca balon aldı sevinsinler hepsini şişirelim dedi çokta mutlu oldular ama küçük hangisini alsa abisi onu patlatıyordu. Büyük oğlumun ilk adım arabası var biterdi sürekli ama büyüdüğü için artık sığamıyordu ev içinde sürebileceği bisiklet aldık küçükte ilk adım arabasına bindirdik 3.5 yıldır duran ilk adım arabası çizik yüzü görmedi ama kardeşi kullanacak diye yere fırlattı kırıldı durdu bunun gibi daha çok şey ikisininde arası 2 yaş ikisi küçük onlar içinde bizim içinde oldukça zor bir durum bunu nasıl aşacağımızı da bilmiyorum kreşe giderse paylaşmayı öğrenir kardeşini özler diyorum kii kardeşini görmese zaten soruyor yada küçük abisini görmese aba aba diye heryerde onu arıyor

0 oy
(1,147 puan) tarafından

Asla kendini suçlama asla belki çoğu kişi sen nasıl vurursun çocuğa der ama bu senin suçun değil. kaldı ki yazdıkların senin ne kadar üzüldüğünü ve ne kadar güçlü bir anne olduğunu ortaya koyuyor. Biz ANNEYİZ robot değiliz duygularımız var evet bazen çocuklarımıza kızıyor belki bazen dövebiliyoruz ama onlar uyuduğu zaman geçer baş ucuna hüngür hüngür ağlayan elimizde olsa alır kalbimizin en derinine yerleştiririz. Sen o anlık kaybetme korkusu ile anı refleks yapmışsın Üzme kendini evet çok zor ama o zorluk senin güçlü bir anne olduğun gerçeğini değiştirmez ♥️

(651 puan) tarafından

Çok teşekkür ediyorum gerçekten çok içten hissettim yazdıklarını dövmek mesele de değil isteyen istediğini de yazabilir kimse dört dörtlük değil dediğin gibi robot değiliz insanız netice de son zamanlarda sinirlerime hakim olamıyorum bağırıyordum zaten ama böyle sonuçlanacağını düşünemedim çocuklar birşey yaptıklarında elbette kızıyorum bazen eline vuruyorum hayır yanlış bu yapma etme diyorum dünyadaki tüm anneler bunu yapar ama ilk kez vurdum yani onu da geçtim o anki bakışı aklımda :( yani bilerek yapmadım zarar vermedim bakışıydı böyle anlatamam içim eridi çok çok uysal bir çocuktu çok naif kırılgan bir yapısı vardır son aylarda ben kendi evladımı tanıyamıyorum:(

İlgili sorular

+12 oy
24 cevap 1,251 göst.
2 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Sebebine (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,002 göst.
8 Ekim 2019 Diğer kategorisinde slnbykr (210 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 718 göst.
9 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 513 göst.