Evetebenklajşepmhajoevet
Peki 6 yıldır böyle bi sorun vardıda neden 2 çocuk yaptınız çocuklara yszık değil mi yataklarınız ayrı olduğu için aranıza dahada soğukluk girmiş önce yatak birleştirmeyi denemelisiniz yatagı birleştirdikten sonra oturup konusup çözmemiz gerekiyor ne sebeple olursa olsun yatak ayırılan evlilik sallanmaya mahkümdur
Çok üzülüyorum böyle ailelere böyle çocuklara hem kadın için hem çocuklar için ciddi bi travma yaratıyor ve hayatlarını etkiliyor suçlu aramak haddim değil ama insan birazda bazı şeyleri görüpte ona göre hareket edip hayatına yön vermeli
Suçlu arayamamız elbette. Kedi de ürüyor. Aile olmuyor. Tam olarak insanın farkı burada ortaya çıkıyor. Aklı, idrakı... Ürememizi elbette Allah da sever ama nitelikli üreme gerekiyor...
Son cümleniz Türk aile yapısının halini fazlasıyla özetliyor
Yaşarken bu böyle bişey değil insan Umut ediyor hemen herşeyi kabul edemiyor sevgi yok niye çocuk yaptın kadın sevgili olmuş bi sevgi görmüşki evlenmiş pek diye bu sevginin bittiğini nasıl anlasın evlilikte bu tarz olaylar zaten zaman geçtikten sonra anlaşılır yeni bu soguklugu yaşarsın adamın başka bi sıkıntısı da yokmuş kadında düzelir diye düşünmüş haklı olarak çocukları olmuş 6 senedir evli bir senedir yatakları ayırmış bişymer kopmuş çocuk ztn olmuş ozmna kadar bide herkesin evinde kavga olur küslük olur bu uzun süre devam edince dönüp dersinki sevgi yok bitmiş yaşarken öyle olmaz Rabbim eşinin içine sevgi versin maddi sorunun yokmuş bi terapist desteği alsanız belki iyi gelir evliliklerde bi yerde kopukluk oluyor herkes aşkla sevgiylemi bağlı birbirine öyle bi olsa bu ölene kadar devam etmez çoğu zaman
Ben böyle düşünmüyorum. İnsanın biraz idrakı düşüncesi olmalı. Düzelir diye bir şeyler yapılır ama en son yapılacak şey çocuktur. Düşünsenize o çocukların yerinde olduğunuzu. Sevgisiz bir çiftin biyolojik ihtiyaçlarının sonucusunuz...
Ben post sahibinin eşi kadar kendisinin de hatalı olduğunu düşünüyorum. İnsan içindeyken göremez falan demeyin. Bal gibi de görmüş. Görmüş de düzelir diye çocuk bile yapmış. Kendi eksiklerini sorunlarını da çok iyi biliyor. Ego sahibiyim ben de diyor. Bunun çözümü için bir kere destek almış mı? Ben bu kadar iyi düşünemiyorum. Çocuklara daha fazla zarar gelmez umarım.
Sevgisizliği gördüğünüz hâlde niye iki çocuk yaptınız...
Böyle üzücü hikayelerde "2 de çocuk var" kısmını duyduğum an sadece çocuklara üzülüyorum. Bazı kadınlar çekpasa sap olamayacak erkeklere altın tepside babalık sunuyorlar...
Aramızda cinsellık yok .
Şöyle ki bana göre eşimin cinsel problemleri var 2 çocuk kısmı şöyle yenı evlendık evet hoc anlasamadık ama yanı anlasamıyoruz dıye boşanmak ilk çözüm degıl. Çocuğumuz olsun mutlu oluruz gıbısinden düşündük ikimizde anlaşmak istiyorduk ama ıkımızdede ego var gurur var adım atan yok çocuğuda zaten eşim istemedi. Ben istedım hayalimdi bir çocuğun olsun çok ısterdım . Zaten zorla oldu oldu .
Ama şansım yaver gıtmedı. Zaten sorunlu bir evlılık iyice sorunun dibine battık çocuk çünkü hep aglıyordu alerjenmiş kabızdı vs...
Sonra bız asla ilişkiye gırmeden aynı evde yasadık
Düşün ben hamıle kaldım. 2020 aralık ayında kızıma. Ve o gecedeki ilişkiden sonra ben kızım 13 aylık olana kadar cınsel ılıskı yasamadım ... Sonra. Kızım 13 aylıkken esımle sadece 1 defa yakınlastık düşün ve o gün hamıle kalmısım ve sonra yıne aramız bozuldu ben hamıle kalmısım ama hıc ıhtımal vermedım 2 aylık hamileyken ogrendım şok oldum... Ve şuan kızım 4 yasında oğlum. Yasında ben en son. Oğluna hamıle kaldıgım gün ılıskı yasadım 6 yılluk evlıyum toplasan 40 defa ilişki yasamadım
Ama kımse inanmaz buna
Esım bence cinsel problemi var o yüzden yaklaşmıyor bence
Bacım öncelikle iğneyi eşine batır tamam ama çuvaldız da sana.
Haydi tamam eşin sorunlu. Sen kendin diyorsun ben de sorunluyum diye. Neden sen bari tedavi olmadın? Neden tedavi olamadan dünyaya çocuk getirdin? Hem de zorla. Eşin istemezken. Bu adam babalığı istemezken sen neden böyle büyük bir vebale girdin. Yahu hiç mi görmüyor duymuyorsun en uyumlu en mutlu çiftler bile çocuktan sonra darmadağın olabiliyor... Bu kadar cehalete, bu bilinçsiz cesarete pes diyebilirim sadece.
Haydi oldu gitti. Bir evlat geldi dünyaya. İşler istediğin gibi gitmedi. Niye korunmadın ikincide? Rabbim verdi oldu mucize bebek falan deme ben o işlere inanmıyorum. Yıl 2025, mucize bebek yoktur ya korunmama vardır ya doktorun ihmali.
Kusura bakabilirsin ama senin de rehabilite olman lazım. Hataları yaptın üst üste madem. Tedavini ol en azından evlatlarının anneleri sağlıklı olsun.
Nasıl tedavı olucam mesela yol gosterır mısın ben okumuş biriyim. Gelısıme acıgım asla böyle karsı degılım ne gerekırse yaparım kendım için küçücük bir sevgı kırıntısına inandım annesiz babasız büyüyünce insan. At gözlüğü takmıs gıbı zorla ben bırgun evlenip mutlu olcam çocuğum olcak bunu oldurcam kafasıyla yasadım zorla oldurmaya calısmadım mutluyduk ıy iyiydik sevgılıyken biz evlendım covıt patladı covıtten sonra da esım erkeklıgını kaybettı işte zorla yasandı bazı şeyler.
2 . Çocuk ama bence kesınlıkle mucize düşün 13+9 ayda hamılelek asla ilişki yok yanı 22 ay asla ılıskı yok öyle bıanda olmuş ve o gece hamıle kalmıssın bırde ilk çocuk olmadı ya ben yıne olmaz sanıyordum .. Bilmiyorum bızım ilişki çorba gıbı
Eşim cınsel işlevi bozuk dıye mı bana uzak yoksa benı sevmedıgı için mi çükü çalısmıyor valla çok kafam karısık ama bence benı sevmıyor yaaa bıde dengesız bi gelıyor kıbar bı gelıyor suratsız ve bunları 1 saat ıcınde yasıyorum kafası gelıp gidiyor. Ya bilmiyorum gerçekten boşanmak çözüm mü. Evet ama çocuk var yıne görüşcez . Peki. Devlet ıkısınıde bana verır mı. Bırde evımız var paranın çoğu benım bu evde evde benım adıma fakat evlendıkten sonra aldık nolcak bu ev
Ben boşan demedim henüz. Öncelikle kendin için terapi al. Annesiz babası büyümüşsün. Eksik parçan çok. Muhakkak bir psikologla yürüt süreci. Tedaviden kastım bu.
Kinamayin diyorsunuz da mantiginizi nasıl yürütüyorsunuz. Ya bir insan 1 yıl hiç birlikte olmak istemez mi, bu fizyolojik bir şey hadi bağı geçtim yani. Birde iki çocuk var. Size bir omuz olmayan hiç sevgi gostermeyen birine neden iki çocuk. Sağlıksız bir evlilik sürmek kendinizi bırakın çocuklar için daha büyük bir sınav. Maddi durumunuz iyi madem bir yerlere gelmiş insanlar olarakta ait olmadığınız yerde durmayın. Çocuklar mutlu olmadıkları 4 kişilik ailelerde daha huzurlu büyümez. Kocanız ya sizi aldatıyor ya da alışmış kendini tatmin edip hayatını tek kişilik yaşamaya. Yani kadın olarak sizinde ihtiyaçlarınız istekleriniz var. Bir gülüş bir öpüş lüks değildir. Siz kendinizi böyle basitleştirdikce herkes daha da basit görecektir. Kendinize yapmayın herşeyden önce.
Dediklerin ne kadar doğru. Nerden baslayayım pekı sence şuan henüz ile dönmedim süt iznindeyım Eylül'de bıtiyor
Önce bir esinle görüş, bırak egonu megonu. Madem çocuk için düzelir vs dedim bir yuva kurdun önce bir onu anlamaya çalış bakalım. Belki o da sen bu halde olduğun için böyle. Belki sen bırakınca o da bırakacak. Açıkça konuş bence, bir gün hazırlan, bir sofra kur sevdiği yemekleri yap mum koy çocukları bırakacağın bir yer varsa bırak çok değil 2 saat. Anlat eşine, düzeltmek istediğini kurtarmak istediğini anlat ama böyle kavga dövüşle üstten değil. Yakinlas biraz, özlediğin konuları anlat sorunlar için önce sen özür dile. İkna edebilirsen bir terapist desteği alın. Belki esinde senden bunları bekliyordur.
Baktın ki adamın geçinmeye gönlü yok, ben yapılacak herşeyi yaptim dersin en azından. Sonrasında da biraz delil bak, telefonuna bak, illa aldatma olmasi gerekmiyor eşlerin birbirlerinin ihtiyaçlarını karsilamamasi karilik kocalık görevlerini yapmaması da boşanma sebebi. Bununla ilgili bir kaç yazisma vs topla. Aldatma var mı bi bak tart ölç. Zaten anlarsın. Ondan sonra anlaşmalı için konuş. Nafaka, mal paylaşımı velayet vs. Zaten sana yanıt vermiyosa bunlara tamam diyecektir. Boşanmak ona ödül olur. Baktın da hiç mi olmuyor. Kadese bas, git mis gibi uzaklaştırmani al. Biraz kenara para biriktirir seni eylüle kadar idare etsin. Eylülde de çocuğu okula kendin ise, ya Allah dersin. Rabbim kalbine ferahlık versin
Cansu maşallah çok dolu dolu konuştun sen calısıyor musun. Çok güzel yorumun. Yaa şöyle ki cansu adam aynı çocuk gıbı davranıyor saçma sapan davranıyor kafayı yemiş gıbı bılmıyorum ya gerçekten çözemedim . Ama emınım kı aldatma yok. Ama dua edıyorum keşke aldatsa işim daha kolay olur hayır aldatma yok olamaz adam karı kılıkı erkeksı degıl dankı kız gıbı davranıyor küsüyor avrat gıbı trip atıyor
Evet 6 aylık hamileyim birde kızım var 21 aylık :)
Ya her adam böyle inan ki. Dediğim gibi dene bak. Yuvayı yapmak zor bozmak daha zor. Yuva olmayacak adama da katlanmak en zoru
Annem olmadıgı için teyzeme anlatıyorum
Boş ansam dediğimde 100 tane olumsuz şey anlatıyor.
Bır daha evlenmen olmaz 2 çocuğuna üvey baba mı getırcen dıyor üvey baba kafasına vursun hergün bunu mu istiyosun dıyor. Zaten kızım problemli hep aglıyor yanı dehb var tek basına çok yıpranırsın diyor evet arabam param evimde var babamdan kalan arsam da var belki trilyonluk insanım ama paranın gücü neye yeter ki. Yanı bir daha evlenmeyeceksem bosanmam cok cok mantıklu evet ben bu hayatı yalnız yasıycam erkek kahrı çekmem dıyorsan boşan ama yıne bır adam daha alacaksan .. Neye yarar al işte bunu da sen buldun hemde ne çok inceleyerek almıştın mavi gözlü diye anlatırdın 6 ayda evlendin ne insanlar geldi istedi sen kendin bunu seçtin
E bir sonrakı adamı da sen sececeksın e bunuda sen seçtin onun iyi olacagı ne malum birde hayatını doğru kocayı bulacam uğruna mı adayacaksın dıyor ...
Çocukların için bir arada durmaya devam edın dıyor ben bugün boşansam ne degıscek hayatımda sadece bu adamı görmeyecem ... Oysakı adamın bana bir zararı yok sadece yaşayan bir ölü gıbı yanımda iletişim yok. Konuşmuyoruz asla saygısızlık yok ama yanı şaka gibi bir görsen çok saçma bir ilişki. Koşu bandı istedım elıptık istedım ne ıstedımse lınk atıyorum hemen alıyor ama bana kinli asla iletişim kurmaz çok garıp ya
İsteyen linç edebilir ama sizin gibi ailelerden nefret ediyorum etmeye de devam edicem çocuk olsun Mutlu oluruz yok öyle bir dünya o çocuklarında hayatını b.ok ediyorsunuz annesiz babasız büyümenin ne olduğunu bildiğiniz halde pes
Evin var Araban var 60 bin maaş var ve hayla ağlıyorsun bırakın bu işleri lütfen
Teşekkür ederim.
Evlilik bu değildir. Derdini anlattığında seni anlayacak dinleyecek bir eş. Birlikte aktivite yapmak. Sohbet etmek zorluklara birlikte göğüs germek ve cinsel hayat dır.
Sizin evliliğiniz biteli çok olmuş. Ben sana mutsuzdun neden çocuk yaptın diyemem zamanı geri saramazsın. Yaşananları değiştirrmezsin ama şunu çok iyi biliyorum hayat çok kısa neden mutsuz olduğun değersiz hissettiğin anlaşılamadığın sesini duyuramadığın sevgi göremediğin bir evliliği devam ettirip gençliğini hayatını yaşantını mahvetmeye devam ediyorsun diye sorarım. Gelirin olmasa daha farklı yazardım ama gelirin var ve kimseye muhtaç değilsin çocukların yaşı küçük tabiki sende kalır. Nice anneler var hem çalışıp hem çocuğunu büyüten kadınlarr sen neden bu güçlü kadınlardan olmak istemeyesinki 🙏
Böyle bir evliliği bitirmek gerekir altı yıl uzun bir süre değil daha birlikte geçirilecek 20 30 yıl daha olduğunu düşünürsek
Çünkü ortada bir evlilik yok yalnız başına iki çocukla yaşamak ile o koca ile evli olarak iki çocuk büyütmenin hiç farkı yok. Sen yine yalnızsın en azindan huzurlu olursun. Konfor alanından çıkıp yeni bir yaşam kurman senin ve çocuklarının geleceği için en iyisi aslında
Bence olay sende bitecek. Sen önce sevgiyi hakkettiğine kendini inandıracaksın. Sevilmeye,değer verilmeye layık olduğunu kabul edeceksin. Karşındakine bunu göstereceksin,öyle sarılmayı ilgi beklediğini söyleyerek değil,karşındakinin aklına kazıya kazıya.
O yüzden önce kendine bi çeki düzen ver,5 yaşındaki çocuk gibi birinin gelip başını okşamasını bekleme.
Psk fatih reşit civelekoglu var youtube da,gerekirse bütün videolarını izle,eğitimlerini al. Haa evliliğini kurtarır mı bilmem ama sana çok iyi geleceğine eminim.
++++++++
Canım çok üzüldüm ama konuşmadan bu şekilde devam edemezsiniz bir şekilde karşına al ve sorunlarınızı konuşun inşallah her şey gönlünce olur
Yazık o çocuklara bencillik bu yaptığınız başka hiçbişey değil anlattığının çok benzerini arkadaşım yaşadı çocuk olsa düzelir dedi olmadı erkek doğursam düzelir dedi olmadı 9 senenin sonunda akıllandı boşandı ama olan evlatlarına oldu asla sağlıklı değil çocukları onun geliri asgari ücret yinede tek başına dimdik ayakta tek dediğide keşke hiç çocuk olmadan kurtulsaydım
Boşanmayı düşündün mü
HHergün ama çocukları napıcam devlet bana veriri mi
Ben ben ben
Hatta 1 saat önce para konusunda eşimin iftirasina uğradım
Adamın hala umrunda degil
Ahhh zeynep. Zeymeplerin kaderi nıye böyle hep mutsuzlar bende zeynep
Bilmiyorum valla canım
Bu da bizim imtihanimiz demek ki
Rab'bim büyük diyorum
Zor ama hayat böyle demi bazı kadınlar neden mutlu rsıyle neden bız boyleyız
Tamda boyleyim şuan
Ben iliklerime kadar yaşadım ve hissettim sevilmediğimi. Artık bende sevdiğimi hissetmiyorum. Kabullendim ve artık bıraktım. Boşanmayı çok kez düşündüm. Baba evine de gittim. Ama kızım için döndüm o günden sonra da eskisi gibi olamadım. İyiyiz hoşuz ama başımı yastığa koyunca ben kendimi buluyorum günün diğer günleri benim içimdeki başka ben yaşıyor.
Peki nolcak bu halimiz bizi bizden baskası anlayamaz.
Ya bu deveyi güdeceksin. Ya bu diyardan gideceksin başka çözüm yok. Ben açıkçası düzenimi bozma istemiyorum.
1,492,517 soru
24,387,082 cevap
349,058 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın