+1 oy
150 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (49 puan) tarafından

2 buçuk aylık bebeğim nesnelere göz takibi yapmıyor  bana da bakmıyor sürekli gözünü kacırıyor çok kafaya takmaya başladım ama fazla ışıkta güneşte falan gözünü kısıyor açamıyor 10 gün sonra üç aylık olacak normal mi sizce

7 Cevaplar

+1 oy
önce (174 puan) tarafından

goz takini bir birbucuk aylik bebekde yapar giz takibi derken oarmagini giz hizasina dogru yaklastir. saga dogru yavasca kaydir elini. bebegin gizunun renkli kismi saga dogru bakmaya calismasi lazim . sola dogru elini goturunce bebegin gozu sola dogru kaymasi bakmasi lazim.

önce (49 puan) tarafından

Yapmıyor işte gözleri sürekli fıldır fıldır takip yapmıyor 

önce (174 puan) tarafından

diktir ne diyir. farketmistir doktor. ben ccklarimi bir yasa kadar her ay gelisimi takip etmek amacli genel kuayeneye giturdum mesela hasta olsun olmasin asi olsun olmasin ozelde doktorumuz. asi zamani asisinida yapti genel muayenesinide. her ay takip edip baktigi sey goz takibi yapiomu diye kollari bacaklari eklemleri . kafasini dik tutmasi . ters cevirip emekler gbi koyup hareket etme kas gelisimi 4 aydan ainra ayaklarinin ustune bastirip bacaklari dik tutabilmesi. ellerinden tutup yatarken ellerinden tutarak kaldirmasi.  eline bisey tutusturp parmaklarina kavrama gelisimine  falan her ay bakiodu 

Ya kafama çok takıldı bende doktora gideceğim ozaman

-Reklam-
0 oy
önce (3,330 puan) tarafından

Bence en kısa zamanda bir doktora gitmelisiniz. İlk ayda bile siyah/beyaz kartlara odaklanabiliyorlar. İki aylıkken de kısa da olsa göz takibi yapmaları bekleniyor. Benim çocuklara doktor hep bu şekilde bilgi verdi. 

Randevu alamıyorum olmazsa en kısa sürede özele göz doktoruna gideceğim 

0 oy
önce (2,442 puan) tarafından

Göz muayenesi var 2. Ayda götürmediniz mi 

Benim kızım 3 aylık olucak 2. Ayından sonra çok net görmeye takip etmeye başladı şuanda da tamâmen farkında ful göz takibi ve tanıma var

Randevu alamadım olmazsa özele götüreceğim 

0 oy
önce (1,268 puan) tarafından

Bı doktora göster istersen canım 20 Mayıs tarihi benimde doğumum ama maşallah göz takibi bulunuyor. Sağlık ocağı kalça ultrasonu ile birlikte göz muayene de istedi bizden. Dün göz muayene olduk mercek tarzı birşey ile göz arkasına vs baktığını dile getirmişti. Muayene sırası bulamıyorum demişin birde canım. Sabah hastaneye git orada muayene alınan yerlerde genellikle sıra alınabilecek kadar kadro oluyor burada oluyor en azından bı dene şansını istersen ricada da bulunabilirsin olmuyorsa da

Maşalllah☺️

Benim oğlumda 19 Mayıs doğumlu öyle yapacağım yada özele gideceğim

0 oy
önce (382 puan) tarafından

Canım lütfen yanlış anlama Allah kimseyi evladiyla sınamasın down sendrom çok sık çocuklarda görülmeye başladı bende sürekli dikkat ederim bebeğime bebeğim 1.5 aylık bence doktora götürün hiç normal değil size bakıyor mu siz konuşunca yada gülünce gülüyor mu sizinle 

Sesimize gülüyor evet niye yanlış anlıyayım canım ama dönem sendrom bebekler yüzlerinden de belli olmuyor mu kafasını dik tutuyor diğer gelişimlerinde sıkıntı yok ama takip etmemesi kafama takıldı bi göz doktoruna götüreceğim

önce (382 puan) tarafından

2 yaşından sonra belli oluyormuş o canım biz kafasını nasıl dik tutuyor korkutmayin beni lütfen size bakıp mi gülüyor 

0 oy
önce (1,555 puan) tarafından

Emin olamadim ama sanirim bakmasi gerekiyordu siz bir doktora gosterin ama goz doktoru degil sanki normal.doktoruna.Bence saglik ocagina bile.goturseniz size fikir verirler randevuyu beklemeyin 

Sağlık ocağı normalde bile göz muayenesi istiyor zaten diğer gelişimleri de iyi olduğu için bi göz doktoruna götüreyim dedim

önce (1,555 puan) tarafından

Netten baktim da ilk 3 ay zaten net olmazmis 3 aydan sonrasi önemliymis tabi siz yine de gosterin mutlaka doktora 

Ya öyle mi dediğiniz gibi yine de götüreceğim

0 oy
önce (6,728 puan) tarafından

Benim küçüğüm nöroloji uzmanı takibinde 3 ayda bir gidiyoruz ilk 3 aylık olduğunda göz takibini yapmadı doktorumuz bu aylarda normal dedi 5 buçuk aylık götürdüm çok güzel göz takibini yaptı içinize sinmiyor da bı çocuk nörolojiye göstere bilirsiniz ama kimi çocuklar tembellik yapıyor Muş 

Azda olsa yorumunuz içimi rahatlattı ama yine doktora göstereceğim teşekkür ederim

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 318 göst.
0 oy
4 cevap 90 göst.
0 oy
9 cevap 333 göst.
0 oy
1 cevap 77 göst.

Kategoriler

1,469,063 soru

24,067,265 cevap