+2 oy
326 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,720 puan) tarafından

Kizlar bu ilkokul neolacak çok korkuyorum kızım sessiz çekingen biri bişey dese yyapsa demez ssurekli gozetim olacak ama okul içine nasıl gircem sizin 9neler8niz cami bu süreci atlatan 9nerilerinizi tavsiyleriinizi alırım kizlar çok endseliyim mesela manevi olarak neler yaptınız bide okula başlarken şunu.da yapmalısınız başlamadan şöyle yapın dediğiniz pratik biglielre de ihtiyacım var sudan çıkmış balık gibiyim okul kiyafetide önerilecek sanırım değil mi ne giyecekler acaba bir ilkokulda hep beslenme olucakdemi ben kaç zamana kadar gozeticem akillli saat alayim diyorum bide nasıl olr bide çalışıyorum okkul servisinee mi versem servise anneme götür getir diyebilirim en azzindan sizce ? Ama ilk yıl vermeyi düşünmüyorum bı şekilde idare ederim diyorum

11 Cevaplar

+2 oy
(2,720 puan) tarafından

Kizlarrrrrr..........

(584 puan) tarafından
+1

Önce sen sakin olmalısın fazla kaygı ediyorsun bunu çocuk hissederse kötü. Akışına bırak her okulun sistemi farklı tüm gün yarım gün forma olayı okul başlayınca öğrenilir zaten ufak detaylar. Diğer türlü çpxuğunz eğer sizin de desteğinizle iyi bir okul öncesi geçirmşse ilkokulda zorlanmaz. Yani bu sizin çocuğunza ve okul öncesi geçirilen döneme bağlı 

-Reklam-
+1 oy
(3,541 puan) tarafından

Görende sen başlıyorsun sanacak okula kiz bu ne heyecan eskiden annelerimiz babalarımız bizi okula nasil gönderiyordu ben ilkokul zamanimı hatırlıyorumda ceratta ceratta gibi kendi halimize bırakıldık hep cok sukurde bisey olmadı benim oğlumda bu sene basliyacak 2 sene anaokuluna gitti okulda sınıfta sevilen bir çocuktu kimseye zarar vermezdi biri kötülük yapsa öğretmenine şikayet edip arkadaşından uzak dururdu ama bu sene oğluma hep dediğim sey sana iyi davranana iyi davran kötü davrananada kötü davran diyorum çünkü bazıları hiç cocuk egitmiyor öylelerin cocuklari yüzünden çocuklarımıza iyiyi kötüyü öğretmek zorundayız 

+1 oy
(23,712 puan) tarafından

Bacım sen önce bu kaygilarini bı aş. Her çocuk gidiyor okula. Sen bu kadar kaygılı.olursan çocuğun da kaygılı olur. Ve bu kadar kaygı yüküyle yaşamak da gerçekten çok zor. Çocuğunun omzuna bu yükü yükleme. Okulla ilgili gerekli bilgilendirmeleri öğretmeniniz ve okul idaresi yaparlar. Servis konusunda annenin getirip götürmesini tavsiye etmem. Annenin bı de ağzını ordan açtırma bence . Ona da söylenir. 

(2,720 puan) tarafından

Doğru diyorsun walla😀 ama 1.sinif i aşan annelerden tavsiye taktik Almam lazım biraz tezcanliyim kabul tatile bile gttigimizde etrafta gezilecek yerler neyi meşhur öyle incelerim ben.Kura ile belli olacak mis herld sınıflar 

Ben akıllı saatte kararliiyim servis de maddi anlamda 4 sene ödemek istemiyorum ilk seneler afallicak servise naasil vercez dediğin gbi annem kesin soyleenir dayanamaz o tempoya zora gelemiyor ayağına birakilacak ayyagindan alunacak kuzenimiin annesi 4 sene çocuğu aldı götürdü bana diyor ki bbasedemediler sonra servise verdiler digo

Hiç yavrum ben alırım her gün alacak değilim ya yok bacağı menüsküs ya zor yuruyor bazen ama komsulari ile de uzağa yürüyor pek ağrıdı mahvoldim diyerekten ben Eylül de nobetlerimi ayarlatcam ama her dk nasıl ayarlatcm hadi 1ay ayarlattim razı gelirler mi eşimle de gözüm arkada kalır yapamaz iki çocukla beni verem eder sakince götürüp alsa hazırlayıp yok cirlama bulur nobetlerde skbti nolck bilmiyorum 

+1 oy
(2,720 puan) tarafından

................

+1 oy
(8,269 puan) tarafından

Bende korkuyorum. Oğlum 1. Sınıfa gidecek kızım da anaokuluna başlayacak. Nasıl olacak ikisine de yetebilecek miyim aşırı heyecanlı ve stresliyim.

1 yaşında bebeğim de var bakalım bizi neler bekliyor 🥲

(1,294 puan) tarafından

Seninle aynı durumdayım canm 

+1 oy
(2,720 puan) tarafından

Bu kızlar neredee

+1 oy
(54,323 puan) tarafından

okul açıldı 2 hafta sonra tasindik kuzenimin kizi da ayni siniftaydi oda kizi icin hep okuldaydi o yuzden rahattim alisiyorsun zamanla ilk gunler aklim.kaliyo geciyo.sonra

+1 oy
(6,083 puan) tarafından

Oncelikle bi sakin ol ve bu kadar kuruntu yapma. Hayatinin her aninda sen olmayacaksin. Kendisini korumayi ve savunmayi ogrenecek. Bi kere okulda akilli saat yasak, ikincisi seni zaten almazlar gozetim icin. Bu kadar pinpirikli olmayi birak cocugunu ozguvensiz yapiyosun. Okulun guzel yonlerinden bahset ve olabilecek olumsuz durumlarda ne yapmasi gerektigini anlat. Okulda hersey olucak. Kavgada edicek bazen sevmedigi durumla da karsilacak. Hepimizin cocugu karsilasiyo ama onemli olan olay anindaki tavri ve bunu da ogretebilirsin ancak surekli gizli kamera gibi pesinde dolasmakla olmaz.

+1 oy
(2,720 puan) tarafından

Okul kıyafeti bordo üst uzun ve kısa lacivert pantalon etek ben kız cocuguma pantalonda giydreblirim degilmi 

+1 oy
(2,811 puan) tarafından

Bu benimde çok korkum hep kaygılıyım hep bişey olucak ya biri iter kakar diye düşünüyorum benimde oğlum var 

Seneye anaokuluna baslicak 

Çok zor valla analık çok zor 

Bide babası yok yani var ama işe yaramaz 

Bütün yük herşey bende 

Allah yardımcmz olsun 

0 oy
(1,829 puan) tarafından

Canım benim oğlum da bu yıl 1 e başlayacak 

Ben serviste istedim 

İlk günler okulun oralarda olcam tabiki bırakamam 

Benim oglum 6 yaşında 2019 lu özel eğitimli 

Epilepsili ve otizimli 

Bilişsel gelişim bozukluğu var

Zeka geriliği var

Ve konusma terapisti alıyor 

Rehabilitasyona gidip geliyor 

Ve bana aşırı bağımlı 

Wc bile giderken kuyruk gibi dibimde 

2 yıldır anaokuluna gidiyordu 

Kendini sevdiren bir cocuk ama 

Korumayı daha yeni öğreniyor 

Birisi vurmaya kalkınca hayır diyor 

Ve kolunu kıvırıp alnına koyuyor kafama vurmasınlar diye 

Konuşmuyor ama ben onun beden dilini isaret dilini anlıyorum 

O yüzden ben daha cok tedirginim 

Özel çocuk olduğu icin 

Sınıfta 8 öğrenci 2 öğretmen oluyor galiba okula kayıt yaptırmaya gittiğimde öyle demişti müdür.

Eylülün 8 gelin dediler 

Gidecez bakalım 

Beni neler bekliyo inan bilemiyorum bende 

Sizler gibi

Hem heyecan hem tedirginlik yaşıyorum 

Esim rahat ol diyor ama 

İşte gelde anlat onu bana 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 265 göst.
0 oy
3 cevap 135 göst.