+3 oy
247 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (360 puan) tarafından

Kizlar merak ettiğim bir konu var Bebek doğduktan sonra hastaneden çıkıp eve gelir gelmez mi yikanmali yoksa bir gün bekleyip öyle mi yikanmali bir yakinim çocuk doğduktan sonra ilaclaniyor hemen yıkanmaz bir iki gün beklemen lazım dedi bu konu hakkında bilgisi olan var mı 

17 Cevaplar

+4 oy
önce (1,854 puan) tarafından

Bilirkişi cevap veriyor ( bebek hemşireligi yaptım :D) 

Yoğun bakımda şöyle bir rutinimiz vardı bebekleri her gün yıkardık yeni doğduğu andan itibaren, yıkanmak bebeklere çok iyi geliyor, tek bir şartla göbeğini yıkadıktan sonra kupkuru yapacaksınız öyle çocuğunuzu giydireceksiniz , bazen hastaneden taburcu olurken hemen yıkamayın deniyor çünkü ailenin göbeği güzel kurutup çocuğu göbeğine dikkat etmeme  ihtimallerine karşı önlem icin,  göbeği kuruttuktan sonra her gün yıkayabilirsiniz sağını solunu kaldırarak güzelce temiz pamuklu bezle gazlı bezle Müslin bez de olur güzelce sileceksiniz , hele bu yaz aylarında bebek yıkanmadan olur mu , asla, bebeğin dış kısmında verniks olur o iyice emilene kadar beklenecek tabii ki, o da zaten hemen gidiyor, ondan sonrasında bol bol yıkayın bebekleri

acı duymaz canım, bebek bezi göbeği kapatmasın bez göbeğin altında kalsın, göbeği çekmeyecek şekilde sağına soluna doğru oynatarak oradaki ıslaklıkları alın güzelce,  tampon yapa yapan nemini almam lazım, öyle hemen silip geçmeyeceksin yani

önce (8,788 puan) tarafından

Göbek kurusun diye bir sprey kullanmıştım kızımda buna gerek var mı ? Hiçbir şey kullanmadım sıkıntı yaşar mıyım 

Hiç birşey kullanmanıza gerek yok sadece iyice kurutun arada açık bırakın hava alsın daha hızlı kurur 

önce (8,788 puan) tarafından

Teşekkürler 

Rica ederim

-Reklam-
+3 oy
önce (7,034 puan) tarafından

Biz göbeği  dusunce yikamistik gobegin nemli  kalmamasi lazim diye biliyorum 

önce (360 puan) tarafından

Şuan ikinci hamileliğim canım ilkinde eve gelir gelmez kayınvalidem hemen yıkadı zaten göbek bağı zor düşmüştü kızımda demek ondanmis ben bilmediğim için şuan da arkadaşımdan böyle duydum ya acaba yanlış mı yaptik dedim

önce (433 puan) tarafından

Bence hiç ama hiç alakası yok 2.5 ay önce doğum yaptım annem hastaneden çıktıktan sonra her gün yıkadı ve göbek bağı 5.6 gün sonra düştü tabi sürekli banyo yaparken göbek bağını güzelce kurutuk 

+3 oy
önce (4,460 puan) tarafından

Göbek düşünce yıkanır genelde. Niye hemen yıkamak istiyorsun ki

Canım şuan doğum yapmadım daha ikinci gebeliğim ilk cocugumda eve gelir gelmez kayınvalidem hemen yıkadı simdilerde de arkadaşım böyle söyleyince acaba yanlış mı yaptik o zaman dedim ben bilmiyorm çünkü 

önce (4,460 puan) tarafından

Bizim tanıdıkta hemen yıkadı göbeği enfeksiyon kaptı . Ben göbeği düştükten sonra yıkadım. Ama ondan önce ılık su yapıp pamukla tüm vücudunu her gün temizledim sildim göbeğine dokunmadım hiç . 10.gün düştü göbeği 12.gün yıkamaya başladım yaz kış her gün yıkadım. 

+3 oy
önce (593 puan) tarafından

Alakası yok canım eve gelir gelmez yıkadık iki çocuğumu da. Ne ilacı biz niye bilmiyoruz çocuk doğduğu an zaten hastanede yıkıyorlar ama detaylı değildir ilk oğlum küveze girdi göremedim ikincisi şükür ki girmedi yanıma getirdikleri zaman şapkası kanlıydı taburcu olduktan sonra yıkanır 

Hmm bilmediğim icjn sormak istedim canım ikinci hamileliğim ilkinde eve gelir gelmez kayınvalidem yikamisti hemen arkadaşımdan duyunca acaba yanlış mı yaptik diye dusundum

önce (593 puan) tarafından

Yok canım yanlış yapmıyorsunuz sadece göbek bağına dikkat edin yeterli

+3 oy
önce (1,831 puan) tarafından

Gobek bagi düşene kadar biz yikamadik.

Zaten hastanede yikamiyolar sadece siliyorlar.

Cunku uzerindeki beyaz tabaka bebegin vucut sıcaklığını koruyor.

+3 oy
önce (5,417 puan) tarafından

Ben ikisini de geldiğim gün yıkadım 

+2 oy
önce (5,417 puan) tarafından

İlaç konusunu da ilk kez duyuyorum 

O başka bi durumdur bence

+2 oy
önce (11,535 puan) tarafından

Ben hastaneden döndüğüm ertesi günü yıkıyorum 

+2 oy
önce (3,584 puan) tarafından

Ben yurtdışındayım ve bebekler ilk günden itibaren yıkanıyor. Hatta ikinci gün çocukları biz yıkıyoruz, hemşire gözetiminde. Önemli olan göbeğini iyice kurutmak. Kulak çubuğuyla, nazik hareketlerle kurutmak lazım. Gazlı bezle de iyice temizliyordum. 

Bu yıkanmama muhabbetini bir tr de gördüm. 

+2 oy
önce (3,482 puan) tarafından

Hemşire göbek bağı düştükten sonra yıkayın demişti bende öyle yapmıştım 

+2 oy
önce (23,073 puan) tarafından

Göbek bağı düşmeden yıkanmaz.. doktor da söyler zaten doğumdan sonra. Ayrıca doğduklarında vücutlarında olan o.beyaz sıvı bebekler için çok faydaliymis. Olabildiğince geç yıkamak o açıdan da faydalı. Vücut iyice emmiş olur o sıvıyı. Adını unuttum ama. Kısaca göbek bağı düşer düşmez yikayabilirsin..ben öyle yaptım iki çocuğumda da 

önce (886 puan) tarafından

Benim doktorumda eve git yıka dedi :) 

önce (23,073 puan) tarafından

Valla bilmiyorum benimki de yıkama dedi

+2 oy
önce (7,867 puan) tarafından

3 çocuğumu da eve gelir gelmez yıkadı annem. 

+1 oy
önce (196 puan) tarafından

Ben göbeği düştükten sonra yıkadım

0 oy
önce (886 puan) tarafından

BBen eve gelir gelmez yıkadım

0 oy
önce (1,966 puan) tarafından

3 çocuğumu da eve gelir gelmez yıkadım hergün yıkadım hamdolsun hiçbirşey olmadı göbek bağıda ne kadar güzel beslenirse o kadar erken düşüyor 

0 oy
önce (1,498 puan) tarafından

Ben okuldayken hocamız bebeğin  doğduğunda ilk koruması olan verniks ile kaplı gelir onun için 1 gün beklemesi iyi olur demişti sonrasında istersen yıka istersen temiz bezle sil göbeğin düşmesi 1 2 haftayı buluyor önemli olan göbek kordonunun kuru kalması yoksa enfeksiyon kapar Allah korusun

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Valla ben bebegimi bir hafta gibi bir süre sonra yıkadım göbeğinden korktu annem bile o kadar çocuk bakmış kadın sonra düşmeden oraya su deydirmeden dikkatli yıkadık 10.gunde düştü ondan önce duştan sonra pudra dokmustuk kuruyor diye zaten ne bileyim bazı insanlar çok rahat 😁streç sarın bari orasina

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 190 göst.
21 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kizannesiyim (397 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 273 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Tgb58 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 662 göst.
14 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 130 göst.

Kategoriler

1,472,476 soru

24,111,698 cevap

332,993 kullanıcı