+1 oy
483 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (405 puan) tarafından

Evimiz alt kat kıyafetler dışarda tozlaniyor gibime geliyor özellikle bebeğimin kıyafetleri odada kurutup rutubet vs sorunu yaşayan varmi camları açık bıraksam kullanmadığımız odada

18 Cevaplar

+2 oy
(5,994 puan) tarafından

Afik bırakıp kurutuyorum

(405 puan) tarafından

Sağlıklı oluyomu acaba. Öyle 

(5,994 puan) tarafından
+1

Ne bileyim cam açık hep rutubetli olması 😂 kurutma var ama bebeginkiler küçülür diye atamıyorum 

(405 puan) tarafından

Ben annemde bir kaç kere attım kuculmediler sadece benim evimde yerim yok onu koyavak

-Reklam-
+2 oy
(18,668 puan) tarafından

Camı açık bırakıp kurutabilirsin

+2 oy
tarafından

Yıllar var dışarıya çamaşır sermem hep içeri sererim 

+2 oy
(948 puan) tarafından

Kışın olurda ,yazin olmaz bence kokar

+2 oy
(1,975 puan) tarafından

Cami açık bırakın. Ben bir sene açmadan kurutmustum duvarlar mosmor olmuş. Sonraki seneler camasirlar suyunu çekene kadar cami açtım hala öyle yapıyorum sorun olmuyor 

+2 oy
(2,439 puan) tarafından

Maddi durumunuz müsaitse kurutma makinesi alın eğer değilse kenarda para biriktirerek almanızı tavsiye ederim evde çamaşır kurutmak sağlığa oldukça zararlı özellikle üst solunum yoluna zarar veriyor hemde odanın nemini kurutuyor 

(405 puan) tarafından

Yerim yoki

(2,439 puan) tarafından

Çamaşır makinenizin üstüne kurulum sağlıyorlar

+2 oy
(33,383 puan) tarafından

Ben çocuğun giysilerini hep kendi odasına asıyorum daha kendi odasında yatmıyor cam hep açık kuruyor o şekilde bir de iç çamaşırı vs onları asarım diğerleri dışarıda oluyo rutubet görmedim şimdiye kadar 

(405 puan) tarafından
+1

Sagliklimi

(33,383 puan) tarafından

Odada birisi yatmadığı sürece sorun olmaz 

+2 oy
tarafından

Ben hep odada kurutuyorum, bana da toz oluyor gibi geliyor özellikle çocuk eşyaları. Cam gece gündüz açık o odada hiç rutubet olmadı yaklaşık 5 yıldır orda kurutuyorum. Ama artık orası Bebek odası olacağı için bundan sonra dışarı asıcam galiba doğum olunca 🥲

+2 oy
(16,380 puan) tarafından

Ben öyle yapıyorum dışarıda kurutmam illa toz olur 

+2 oy
(3,629 puan) tarafından

Ben hep evde kurutuyordum kurutma makinesi almadan önce. Bir sorun da yaşamadık 

+2 oy
(54,509 puan) tarafından

kışın hep evde kurutuyorum

+1 oy
(407 puan) tarafından

Benim balkonum çok küçük ve kuş pisliyor sürekli diye ben dip odamda kurutuyorum. O odada pencere de yok... Mecburen kapısını açık tutup mutfakta veya başka odada pencere açıyorum ki hava alsın. Çok şükür 1 buçuk senedir bu evdeyim hiç rutubet sorunum vs olmadi

(405 puan) tarafından

Sağlıklı mı peki

(407 puan) tarafından

O odada uyumadigimizdan bence sağlıksız değildir. Direkt deterjan yumuşatıcı kokusu ben solumuyoruz ya ondan içim rahat

(405 puan) tarafından

Benim bebeğim var ama zararlı olmasın mi

(407 puan) tarafından

Ben de şu an gebeyim Allah in izniyle 1 hafta içinde kucağıma alırım diye bekliyorum. Bebeğimin beşiği yatak odamizda, çamaşırlik başka odada. Eğer kurutacagin odada pencere varsa o odanın penceresini açıp kapısını kapatırsin evde kimse deterjan kokusu solumaz. Eğer benim gibi odanda pencere yoksa hemen yanındaki odanın penceresini açıp havalandırirsin evi birkaç saat, o süreçte kokusu ve en yoğun nemi çıkar zaten. Bebeğinle çamaşırlar aynı odada durmasın yeterli bence

+1 oy
(7,222 puan) tarafından

Ben odada kurutuyorum malesef sinekler kurumaya kalmadan geri batırdiklari için camını açıyorum odanın sorun olmuyor 

+1 oy
tarafından

Canım ben odada 

Balkon kapalı bazen oraya asıyorum 

+1 oy
(14,946 puan) tarafından

Ben yaz kış odada kurutuyorum mecbur olarak. Yazın değil de kışın nemleniyor ona da yapacak bişi yok

0 oy
tarafından

Kisin korkulu ruyam resmen camasir kurutmak rutubet oluyo havalandir kesinlikle 

(405 puan) tarafından

Herkes bişey demiş ne düşüneceğimi şaşırdım valla 

tarafından

Niye ki 

(405 puan) tarafından

Kimi bişey olmaz demiş ya

0 oy
(1,049 puan) tarafından

Bebek için sorun olabilir. Ben hep evin içinde kuruturdum. Alerjim başladı bu yüzden. Şimdi kurutma makinesi kullansam da alerjiden kurtulamıyorum. Ben bir yetişkin olarak kötü etkilendiysem bebekler daha fazla etkilenir bence. 

(405 puan) tarafından

(1,049 puan) tarafından
+1

Alabilirseniz kurutma makinesi alın bence. Priz olan her yere kullanabilirsiniz makineyi. Yatak odalarına koyanlar, antreye koyanlar bile var. Alamazsanız evinizin bir odasını çamaşır odası olarak kullanabilirsiniz. Pencereleri açık ve kapısı kapalı olursa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Özellikle de yatak odalarına asmayın çamaşırları. Çamaşırlar kuruyunca kaldırsanız bile odanın penceresi biraz daha açık kalmalı. Sadece nemin gitmesi için değil, deterjan kokusunun da odadan çıkması için. 

0 oy
(378 puan) tarafından

Hayır hayır sakın öyle bişey yapma elbiselerin nemi oksijene karışıyo ve bronşit yapıyo Allah korusun bebeğin varsa sakın evde kurutma çok zararlı 

(405 puan) tarafından

(378 puan) tarafından
+1

Valla canım biz küçükken annem odada kıruturdu o yüzden abim bronşit olmuştu doktor öyle söylemişti  o yüzden yazmak istedim ama sen bilirsin 

(405 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🥰 

(378 puan) tarafından

Rica ederim canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 352 göst.
+1 oy
30 cevap 1,765 göst.
0 oy
3 cevap 139 göst.
15 Mart 2024 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 151 göst.
27 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Limonlu kek (4,914 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,294 soru

24,399,223 cevap

349,978 kullanıcı

...