Evimiz alt kat kıyafetler dışarda tozlaniyor gibime geliyor özellikle bebeğimin kıyafetleri odada kurutup rutubet vs sorunu yaşayan varmi camları açık bıraksam kullanmadığımız odada
Afik bırakıp kurutuyorum
Sağlıklı oluyomu acaba. Öyle
Ne bileyim cam açık hep rutubetli olması 😂 kurutma var ama bebeginkiler küçülür diye atamıyorum
Ben annemde bir kaç kere attım kuculmediler sadece benim evimde yerim yok onu koyavak
Camı açık bırakıp kurutabilirsin
Yıllar var dışarıya çamaşır sermem hep içeri sererim
Kışın olurda ,yazin olmaz bence kokar
Cami açık bırakın. Ben bir sene açmadan kurutmustum duvarlar mosmor olmuş. Sonraki seneler camasirlar suyunu çekene kadar cami açtım hala öyle yapıyorum sorun olmuyor
Maddi durumunuz müsaitse kurutma makinesi alın eğer değilse kenarda para biriktirerek almanızı tavsiye ederim evde çamaşır kurutmak sağlığa oldukça zararlı özellikle üst solunum yoluna zarar veriyor hemde odanın nemini kurutuyor
Yerim yoki
Çamaşır makinenizin üstüne kurulum sağlıyorlar
Ben çocuğun giysilerini hep kendi odasına asıyorum daha kendi odasında yatmıyor cam hep açık kuruyor o şekilde bir de iç çamaşırı vs onları asarım diğerleri dışarıda oluyo rutubet görmedim şimdiye kadar
Sagliklimi
Odada birisi yatmadığı sürece sorun olmaz
Ben hep odada kurutuyorum, bana da toz oluyor gibi geliyor özellikle çocuk eşyaları. Cam gece gündüz açık o odada hiç rutubet olmadı yaklaşık 5 yıldır orda kurutuyorum. Ama artık orası Bebek odası olacağı için bundan sonra dışarı asıcam galiba doğum olunca 🥲
Ben öyle yapıyorum dışarıda kurutmam illa toz olur
Ben hep evde kurutuyordum kurutma makinesi almadan önce. Bir sorun da yaşamadık
kışın hep evde kurutuyorum
Benim balkonum çok küçük ve kuş pisliyor sürekli diye ben dip odamda kurutuyorum. O odada pencere de yok... Mecburen kapısını açık tutup mutfakta veya başka odada pencere açıyorum ki hava alsın. Çok şükür 1 buçuk senedir bu evdeyim hiç rutubet sorunum vs olmadi
Sağlıklı mı peki
O odada uyumadigimizdan bence sağlıksız değildir. Direkt deterjan yumuşatıcı kokusu ben solumuyoruz ya ondan içim rahat
Benim bebeğim var ama zararlı olmasın mi
Ben de şu an gebeyim Allah in izniyle 1 hafta içinde kucağıma alırım diye bekliyorum. Bebeğimin beşiği yatak odamizda, çamaşırlik başka odada. Eğer kurutacagin odada pencere varsa o odanın penceresini açıp kapısını kapatırsin evde kimse deterjan kokusu solumaz. Eğer benim gibi odanda pencere yoksa hemen yanındaki odanın penceresini açıp havalandırirsin evi birkaç saat, o süreçte kokusu ve en yoğun nemi çıkar zaten. Bebeğinle çamaşırlar aynı odada durmasın yeterli bence
Ben odada kurutuyorum malesef sinekler kurumaya kalmadan geri batırdiklari için camını açıyorum odanın sorun olmuyor
Canım ben odada
Balkon kapalı bazen oraya asıyorum
Ben yaz kış odada kurutuyorum mecbur olarak. Yazın değil de kışın nemleniyor ona da yapacak bişi yok
Kisin korkulu ruyam resmen camasir kurutmak rutubet oluyo havalandir kesinlikle
Herkes bişey demiş ne düşüneceğimi şaşırdım valla
Niye ki
Kimi bişey olmaz demiş ya
Bebek için sorun olabilir. Ben hep evin içinde kuruturdum. Alerjim başladı bu yüzden. Şimdi kurutma makinesi kullansam da alerjiden kurtulamıyorum. Ben bir yetişkin olarak kötü etkilendiysem bebekler daha fazla etkilenir bence.
Alabilirseniz kurutma makinesi alın bence. Priz olan her yere kullanabilirsiniz makineyi. Yatak odalarına koyanlar, antreye koyanlar bile var. Alamazsanız evinizin bir odasını çamaşır odası olarak kullanabilirsiniz. Pencereleri açık ve kapısı kapalı olursa sıkıntı olacağını sanmıyorum. Özellikle de yatak odalarına asmayın çamaşırları. Çamaşırlar kuruyunca kaldırsanız bile odanın penceresi biraz daha açık kalmalı. Sadece nemin gitmesi için değil, deterjan kokusunun da odadan çıkması için.
Hayır hayır sakın öyle bişey yapma elbiselerin nemi oksijene karışıyo ve bronşit yapıyo Allah korusun bebeğin varsa sakın evde kurutma çok zararlı
Valla canım biz küçükken annem odada kıruturdu o yüzden abim bronşit olmuştu doktor öyle söylemişti o yüzden yazmak istedim ama sen bilirsin
Teşekkür ederim 🥰
Rica ederim canım
1,493,294 soru
24,399,223 cevap
349,978 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın