Kızlar evin deposunda uzun zamandır bekleyen bir çömlek vardı. Çömlekte güveç falan çok güzel oluyor diye aldım eve getirdim içinde örümcek falan da vardı Ağ yapmış yıkadım karbonat döktüm limonla güzelce ovdum. Sizce kullanayım mı yoksa atayım mı deterjan kullanmayın yazıyor internette. Yapısından dolayı emiyormuş çünkü. Bildiğiniz çömlek temizleme yöntemleri var mı.
Aynı bu tip kapaklı bir çömlek ben fırında kullanmayı düşünüyorum
Canim benim kaynatam satardı bunlardan aldığı yerde nasıl örümcek ağı olurdu tabiki mis gibi yıkayıp kullabilirsin hatta şöyle yap boş ocağa koy iyce ısınsın sonra Kendi kendine soğusun kullan bisyecik olmaz
Benim ocak cam ocak ya üzerine çömlek tarzı şeyler koymayın dediler kızışıyor ya patlatabilir ocağı.
İçine sıcak su koyup da fırına koysam o fırında kendi kendine kaynatsa ya da içi boş şekilde mi fırına koysam
Kokluyorum bir koku var ama anlamadım çömlek normalde böyle mi kokar bir iki defa kaynar su koydum şimdi içine boşalttım suyunu tekrar yeniledim fırına koysam olur mu acaba
Olur bence niye olmasın koyacağın yemek az sulu bir yemekte olabilir yani içine sıvı giren birşey çömlek bence dene olur diye düşünüyorum
1,490,583 soru
24,360,538 cevap
347,057 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın