+7 oy
795 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,806 puan) tarafından

İnsanların unuttuğu ama hatırlatılması gereken nezaket kurallarını veya iyilikleri yazın.

En çok oy alana ufak bir hediye var. (Bizim hediyeler biraz manevi)

Ben başlıyorum; Karşıdakini yargılamadan önce onun da Allah’ın bir kulu olduğunu ve aynı şartlar altında büyümediğimizi unutmamalıyız, o sebeple konuşurken saygılı konuşmak lazım.

18 Cevaplar

+7 oy
önce (21,748 puan) tarafından

"Kalp kırmak Kabe yıkmak gibidir" Burda o kadar kolay kırıyorlar ki sanırsın babasının oğlu kızı gibi belki istemeyerek bende kirmisimdir ama bile isteye kimseye kötü söz soylememeye hep özen gösterdim varsa kırdığım uzdugum de affola hakkını helal etsin ❤️

önce (1,806 puan) tarafından

Çok doğru ya, hala daha buraya hayatımda ilk defa girdiğim anı ve ilk postumda yediğim linci unutamıyorum. 3 gün kendime gelememiştim. 

önce (21,748 puan) tarafından

Bende lohusayken hurafelere uyduğum için neler demişlerdi ama lohusaydim ilk annelik tecrübemdi kim ne derse inanıyordum 0 tecrübe prematüre Bebek elimde demedikleri şey kalmamıştı 

-Reklam-
+7 oy
önce (3,805 puan) tarafından

Söz kadar üslup da kimliğidir insanın. Karşındakine ne söylediğin kadar, nasıl söylediğin de mühimdir.' Yanlış üslûp doğru sözün celladıdır' der büyüklerimiz. Ben ne olursa olsun ne kadar sinirlenmiş olsakta üslubumuza dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

Hep savunurum çok çok çok doğru. 

Sonuçta ölümlü dünya söylediğin sözü tartmadan söylemek kalp kırmaya sebep de olabilir 

Hediyemiz nedir acaba ? Almaya hak kazandı mı 😊😊😊

+5 oy
önce (6,729 puan) tarafından

Bazıları çok ön yargılı  ve saygısız hemen küçük görme hakaret sanki bunun için buraya üye olmuşlar tanımadığımız birinin asla yüz yüze görüşmeyeceğimiz birinin hakkına giriyoruz kul hakkı çok önemli Rabbim bile ben kul hakkını affetmem demiş 

Düşünmeden konuşmakla olan bir şey aslında, onun da Allah’ın bir kulu olduğunu bilen ve Allah korkusu olan biri kolay kolay bilerek kalp kırmaz. Katılıyorum

+4 oy
önce (9,801 puan) tarafından

Ne oldum değilde ne olacağım demeli bir dk da herşey tersine dönebilir bu yüzden kimseye üstten bakmamak lazım 

Aynen öyle, ömür henüz bitmedi. Hikaye henüz final vermeden son dakikada ters köşe olmak da var. Son nefesi nasıl vermek istiyorsak öyle yaşamak lazım. 

+4 oy
önce (7,046 puan) tarafından

Başkalarinin kusurlarını ortmekte gece gibi ol 

+1

Hz. Mevlana Celaleddin Rumî (ks) ❤️

+4 oy
önce (1,306 puan) tarafından

"Kendine yapılmasını istemediğin şeyi, başkasına yapmıyacaksın."

+1

Kesinlikle…

+3 oy
önce (1,301 puan) tarafından

Yapıcı olmak lazım, yıkıcı olmamak lazım. 

Evet, aksi türlü düzeleceği varsa da bozuluyor. 

+3 oy
önce (910 puan) tarafından

Büyüklere saygı.. 

Burada bir çok postta tersini görüyoruz. Anneye babaya kayınvalideye vesaire. Hakaretler beddualar havada uçuşuyor malesef.. 

Kelam ilmi diye bir mesele var, eskiden alimler tartışmayı bilmeyene bu ilmi vermezlermiş. Çünkü ilmi meseleleri mantık çerçevesinde tartışmayı gerektiren bir ilim.

Allah düşmanın da edeplisini versin. Allah muhafaza yarın biz de onların vasıflarına sahip olacağız. Yaşattığını yaşarsın 

önce (910 puan) tarafından

Kesinlikle öyle. Üzerine ekleme yapmadan, arkadan konuşmadan, fesatlık karıştırmadan tartışmak çok kıymetli. Ayrıca biz de anneyiz. Bir gün kayınvalide olacağız anneanne babaanne olacağız. O günlerin yatırımını bugünden yapmalı.. 😊

+3 oy
önce tarafından

Düşmez kalkmaz bi Allah 

Bunu her an düşünmeyiz bence ve her halimize sukretmeliyiz...

Ben babama çok üzülüyordum ama dayımın oğlu evde 3 gün ölü kalmış tesadüfen mevlute giden kardeşim niye yok diye sorunca gidip eve bakiyolarki ölmüş düşün yani gasaal demis abi eziyet etmeyin en yakın yere gömün 😭

Demem oki rabbim ölümün bile hayırlısını versin 🤲

Düşmez kalkmaz.....

Bir sn sonrasının garantisi yok… Başınız sağolsun. 

önce tarafından

Teşekkür ederim canım 

+3 oy
önce tarafından

Seni kimin yarattigini ve karşındakini de kimin yarattığını unutmadığın sürece insansın 

+1

Rabbim İslam ahlakıyla ahlaklandırsın. 

önce tarafından
+1

Amin canım bence en zoru kibirden uzak durmak malesef yapamayan çok 

+3 oy
önce (4,987 puan) tarafından

Bi insan niye sürekli başkasının eksiği ile kusuru ile uğraşır kendi hayatına odaklanmaz . 

Had bilmezlikten. İlla edep illa edep. 

+3 oy
önce (149 puan) tarafından

İyilik yap denize at 

bu çok unutuldu sanki herşey gösteriş için yapılıyor gibi 

+1

Aynen öyle. İnsanın en gizli sadakası en büyük amelidir. İyilik, gösterdikçe küçülür. Artık gösterişe girince tüm sevabı da gider aksine riya yapma günahı yazılır. Çok dikkat etmek gerekiyor. 

+3 oy
önce (15,797 puan) tarafından

“Dilleri ile insanları kıranları ibadetleri temizleyemez “

Bu hadisi şerifi ufakken takvim yaprağında okumuştum ananemin yanına köye giderdik laflarıyla kardeşimle beni çok kırardı sonra namaz kılardı Bizde derdik bizimle böyle konuluyor namaz kılıyor..

Allahım… Din ve kin bir kalpte birleşmez. Biri varsa diğeri gider.

Sen muhafaza et Ya Rabbi…

önce (15,797 puan) tarafından

Amin amin 🤲 

+2 oy
önce (764 puan) tarafından

Canım ben de geldiğim ilk günden itibaren 

Hiç kimseyi kırmamaya çalıştım 

Yorumlarımı yaparken de yargılanmadan 

Hesapsız ve sorgusuz sualsiz yapmaya çalıştım 

Eğer yinede ben farkında olmadan birilerini

Kırdıysam üzdüysem özür dilerim 

Hakkım varsa helal olsun 

Bu yazımı okuyanlarda helal etsinler 

Bile isteye kalp kıranlar gerçekten varlar, sen isteyerek bir şey yapmamışsındır. Helal olsun. Sen de helal et. 

önce (764 puan) tarafından

Helal olsun kuzum 

+2 oy
önce (49 puan) tarafından

Rabbim anneden doğma kederimizi yazmıştır 

2. Kalbiniz sizin aynanınizdir 

Baktığın benim ama gördüğün sensin. Kalbin ayna olması hakikaten çok doğru. İnsan da her kap gibi içindekini taşırır. 

önce (49 puan) tarafından

Aynen öyle canım 

+1 oy
önce (619 puan) tarafından

Konuşurken olabildiğince kibar konuşulmalı. Artık insanlar kendini yücelterek konuşur oldu ya da bodoslama kelimeler kullanarak karşıdaki insanı küçümser oldu. Öz güvenli olmakla egoist olmak fazlaca karıştırılır oldu ya da tercih edilir oldu. Bu durumdan rahatsızım. Nezaketten, letafetten, karşıdındaki insanı insan gibi görmekten uzaklaşan bir insanlığa doğru ilerliyoruz. Bu durum beni çok rahatsız ediyor ikinci defa söylüyorum ama gerçekten rahatsız ediyor. 

Rahatsız edici zaten. Üslup kimliktir, kimliği kayda değer insan da çok az. 

+1 oy
önce (5,921 puan) tarafından

Benimki bir söz değil sadece içimden geldiği gibi yazmak istedim 

Rabimden tek istediğim bizi kendinden başkasına muhtaç etmesin şunu anladım bu hayata bir kula muhtaç kaldıysan işte o zaman en dar zamandadındır kafan karışık duyguların belirsiz……

Amin amin amin

+1 oy
önce (593 puan) tarafından

Nezaket yada iyilik yerine geçer mi bilemiyorum biz eskiden yakınlarda yada mahallede bir cenaze olduğu zaman sessizliğe gömülürdük evde annem televizyonun üstüne çarşaf örter 3 gün açmazdık. Cenaze evine gerçekten acıyı paylaşmak ve gelen gidene hizmet için gidilir üstelik herkes kendi evinde bir yemek yapar götürürdü kimiside çay, şeker, yağ gibi yardımda bulunurdu. Şimdilerde ise ölene saygı yok son ses müzikle arabadan geçen mi dersin sırf cenaze evinde yemek olur diye çoluk çocukla giden mi dersin hepsine bizzat şahit oldum nezaketi saygıyı sevgiyi ve iyilik yapmayı unutmuş bir toplum haline geldik. Üzülüyorum bu duruma

Allah sonumuzu hayır etsin çok üzücü harbiden 

önce (593 puan) tarafından

Amin 🤲

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,472,814 soru

24,116,465 cevap

333,244 kullanıcı

...