+1 oy
209 göst.
önce Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından

Selam kızlar hayırlı akşamlar diliyorum hepinize. Kızım 3 gün sonra 4,5 yaşna giricek. Daha tam net konuşamıyor. Bunun için doktora gitmiştik önceden. Konuşma geriliği var demişti. Bir süre tv açmadım vs vs. Neyse sorum şu ki; yarın okullar açılıyor. Çoğu kişi devlet okuluda paralı oldu dedi. Eşim bunu duyunca önümüzdeki yıl okula yazdırırız param yok dedi. Kırtasiye ürünleri aldım hep bim ve şoktan. Şimdi kafam karştı canım sıkıldı. Geç mi kaldım yoksa yaş olarak seneye yazdırsakta sorun olmaz mı? Ayrıca kreş yaşı geçti mi gidip kayıt yptırsak yaparlar mı? Ayrıcalık tanırlar mı? Yada anaokuluna mı göndermeliyim? Her kafadan ayrı ses çıkıyor. Devlet ne kadar ücret talep ediyor? 
Bana akıl verin kızlar yardımcı olun 🙏

5 Cevaplar

+1 oy
önce (1,038 puan) tarafından

Devlet ve kreş ı kıyaslama fiyat konusunda maddi yönden sıkıntınız varsa tabi ki de devlet okuluna yolayacaksın niye kararsız sın ki kararın net devlet anaokulu olmalı kreş  fiyatları çok yüksek konuşması için de kesinlikle göndermelisin onu da araştır yakın okulda git sor 

önce (119 puan) tarafından

Anaokul yaşı kaç canm? Şimdi zamanı geçti mi yarın gitsek yazdırabilirmiyiz? Yoksa seneye mi kaldı? Seneye 5.5 yaşnda olacak 

-Reklam-
+1 oy
önce (5,149 puan) tarafından

Anaokulu canim durumun iyi değilse muhtardan kağıt al okula ver bağış yapmak zorunda degilsin. Yarın git bir sor sınıfta yer varsa alırlar yoksa seneye gider 

+1

Devlet kreşine gönderecektm ama çok mu pahalı? Hiç bir bilgim yok malesef. Yarın gidip sorayım canm 

+1 oy
önce (9,916 puan) tarafından

4 yaş sınıfı varsa ve dolmadıysa alırlar 1000 TL hatta daha altı oluyor devlet okulu aidatları 

Yarın gidip sorucam canm. Benm kız lazımlığa tuvaletini yapıyor. Herkes almazlar ozaman normal tuvalete yapması lazım diyorlar. Almazlar mı acaba? 

Lazımlık sorun olabilir ama öğretmene bağlı biraz ya benim kızım geçen sene ilk dönem hiç okul tuvaletine gitmedi yardımcı kadını iyice tanıyıp güvenene kadar birde tuvalet için pis demiş öğretmenine o zaman bana demişti lazımlık varsa getirşn onunla gitsin diye sende bir konuş belli olmaz 

Tamam canım yarn sorayım lazımlık inşallah sorun olmaz. 5 saat ise mesela 2 saatliğine götürsem olur mu alışması için 

Devlette onu kabul etmiyorlar canım malesef öteki çocuklarda aynısını istiyor çünkü 

Birde o var dimi evet haklısın canm 

+1 oy
önce (1,858 puan) tarafından

Hazır değilse seneye gönder lazimliga flan yapıyorsa devlette ilgilenirler mi bilmiyorum lazimlik  yoktur zaten ana okulundan kastınız ozelse zsyen onlar  çok pahalı konuşma geriligide varmiz aktif de olması lazim WC sormak lazım 5 yaş sonrasinda devlet alıyor galiba 4 yaş talep olursa yanlış nilmiyorsam bize toplam 6 bin demişler çok uygun servis e de vercem ben hamileyim küçük oğlum daha var  bir buçuk civarı oda 

Umarım ilgilenirler bilmiyorm bende canm. Yarın okula gidince sorayım hepsini 

+1 oy
önce (496 puan) tarafından

E devlete Yaz canım hangi okul tutuyorsa yazar, sen devlet anaokuluna gönderebilirsin 

Amin canım ☺️

+1

❤❤❤❤ sevgilerimle❤❤❤❤❤

Ne yaptınız okula kayıt yaptırabildiniz mi

Devlete gittik. İlk dönem 6200 tl istedi. İkinci dönem içinde 5 bin bilmem kaç küsür istedi. Ne için para veriyoruz dedm. Çalışan kişi için dedi. İçinde yemek var mı dedim yok kendiniz hazırlıyorsnz dedi. Kızımda konuşma geriliği var o yüzden istiyrm okulu dedim. Zaten biz 2020 doğumluları alıyoruz sizinki 2021 dedi. Başka okula yönlerdirdi. Yaş gruplarına göre sınıflaraayrılıyor burda zorlanabilir dedi konuşamdığı için. Bizde özele gittik aylık 23 bin dedi. Başka özele gittik 14 öğleden sonra tam gün 16 bin dedi. Sonra 10 bine düşürdü yarım günü. İlk beş ay 10 bin sonra 11 bin dedi. 2 gün eşimle düşndk taşndık. Sabaha kadar uyuyamadm dün gece. Eşimde yapacak birşey yok dedi özele gönderecez ucu ucuna parayı yettirmeye çalışıcam dedi. Ama özelde İngilizce, Kur'an kursu(isteğe bağlı), öğlen yemeği aralarda kekler meyve suları tatlılar hepsi var. Tarhana çorbası, mercimek ne ararsan var. Özel olarak ilgilenecekler konştm müdürle. Konşma geriliği var die. Yarın gidip başlayacak kızım sonıf hocasınada anlatacam durumu umarım iyi birisidir canım dua ette 🙏 sabah erken klkacam canm anca uyurum bana müsaade sorduğun için çok çok teşekkür ederim😘💕

Hakkiniz da hayırlısı olsun isminiz çıktığı için aslında sizi oraya kayda almaları lazımdı müdür başından atmış gibi, ama olsun burada mutlu olsun inşallah,benim oğlumda geç konuştu şuan tam cümle kuramıyor bende onun için çok istedim. Baya zordu bugün ilk girmedi beraber görmek istedi sınıfa,ben kapıda bekledim öğretmeni izin verdi. Yarın daha iyi olur inşallah 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 354 göst.
16 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Bambam (281 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 73 göst.
21 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Simaygule (81 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 301 göst.
17 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,612 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 53 göst.