+3 oy
520 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (703 puan) tarafından

Çocuğu ana sınıfına göndermek İlla gereklimi göndermeyeniniz var mı.

18 Cevaplar

+3 oy
(7,431 puan) tarafından

Tabi ki de değil istersen gönderirsin istemezsen göndermezsin ve açıkçası ana sınıfı maddi durum isteyen bir ortam herşey para evet gitmesi iyi oluyor mu oluyor çocuğa katkıları var mı var ama dediğim gibi maddi durum isteyen bir ortam tavsiye ederim tabi ki de ama zorunlu değil 

-Reklam-
+3 oy
(2,004 puan) tarafından

Bir şekilde çocuğa okulu sevdirmeniz lazım. Babasını dinleme. Şimdi oynamaya eğlenmeye gidiyor. Seneye 1. Sınıfa başladığında hiç yapamaz. Hem zaten anaokulu ilkokula hazırlık aşamasıdır. Çocuk o alışma sürecini yaşamadan 1. Sınıfa adapte olması zor olur ve muhtemelen o zaman hiç sevmez ve gitmek istemez çünkü sorumluluğu olacak. Kaçmak isteyecektir o sorumluluktan 

+2 oy
(4,882 puan) tarafından

Ee sosyalsmesini istemiyormusun çocuğunun 

(703 puan) tarafından

Yok cnm ben yazdırdım ama agliyor gitmek istemiyor eşimde tmm gitmesin dyor arada kaldım alişirmi bilmiyorum 

(4,882 puan) tarafından

1 gidincede ağlayacak seneye anlayacağını bence şimdiden alistir

(703 puan) tarafından

Aynn seneye rahat ederim en azından dte düşündüm bende 

+2 oy
(10,541 puan) tarafından

Göndermeme nedeniniz ne zorunlu oldumu bilmiyorum çok faydası var çocuklara komşum masraflı diye yollamadı birinci sınıftan tekrar anaokuluna geçirdiler bu sene geri 1 e başlayacak hoş onada canı istemiyormuş gitmeyecekmiş 

(703 puan) tarafından

Yok canım ben göndermek istiyorum Hatta yazdırdım ağlıyor gitmek istemiyorum diyor ya eşimde Gitmesin o zaman dyor ben de 1 sınıfa zorluk çeker diyorum alışır inşsllh eşim  bir şey olmaz diyor O yüzden dedim hani göndermeyen var mı

(10,541 puan) tarafından

Zorlanıyor canım çocuklar gönlüne kalacak şey değil elbet alışır 

(703 puan) tarafından

İnşallh cnm biraz zor olcak benim için galiba cok inatçı çünkü 

+2 oy
(2,052 puan) tarafından

Teşvik için supriz flan yapsanız güzel çanta vs alsaniz yanında okulu öven şeyler konusun bence biraz deneyin 5 yaş da seneye 1 sınıf için hazrlik olur 

+2 oy
(4,908 puan) tarafından

Benim gibi çalışan anneler mecbur gönderiyo dostum da sizi bilmiyorum arkadaş isteyen sıkılan çocuğunuz varsa gordermek daha iyi olurdu herhalde 

+2 oy
(3,796 puan) tarafından

Ben gonderıcem yası tutsun sosyallesır okula adapte olur hem

+2 oy
(3,765 puan) tarafından

Kızım dün birinci sınıfa başladı sınıfa girerken ağlayan erkek çocukları varmış kız çocukları varmış yani bence göndermeniz daha iyi olur çocuklar alışır, Ben iki yıl ana sınıfına gönderdim çok faydası oldu

+2 oy
(1,151 puan) tarafından

Cook da gerekli bir şey değil istemezsen göndermezsin.oyun becerisi el becerisi için gönderiliyor genelde ama evde de yapılmayacak şeyler değil bunlar. Benim kızım biraz özgüveni eksikti diye gönderdim işe de yaradı sosyalleşti yani 

+2 oy
(2,173 puan) tarafından

Göndermek şart evet bu bana göre 

Ailemizde kızım ile arası 1 hafta olan bi akrabamız var 

Köyde yaşıyorlardı çocuğu anaokuluna göndermediler ev uzak götüremeyiz diye 

Merkeze taşındılar çocuğun okulu için hatta aynı binadayız 

Okullarda aynı oldu haliyle ama sınıflar ayrı

Neyse benim kız 1 sene özel anaokuluna gitti 

Bugün o çocuğun öğretmeni 1 hafta gözlem altında, çocuk makas tutmayı bil bilmıyor kalem tutamıyor böyle devam ederse gelmesin demiş 

Akrabamız çok üzülmüş ee çocuk hep isteksiz kalacak hiç okula gitmek istemeyecek

+2 oy
(3,566 puan) tarafından

Bugün 1. Sınıfa bir cocuk geldi hic anaokuluna gitmemiş ve sınıfa odaklanamiyor arkadaşlarından bağımsız haraker ediyor 

+2 oy
(1,862 puan) tarafından

Canım ilk günler benim oğlum da cok ağlardı 

Zaman zaman alışıyorlar merak etme 

Özel eğitimli benim oğlum 

Epilepsi otizim tanısı var 

2 yıl anaokuluna gidiyordu 

Rehabilitasyona da gidiyordu 

Konusamıyordu konusma terapisti alıyor 

Ben anaokulunun Rehabilitasyonun faydasını gördüm 

Konusmayan çocuk konusmaya başladı 

Altı bezleniyordu 

Bezi fırlattı attı 

Bu yıl 1 e başlıyor pazartesi okul açılıyor 

Sizin cocugunuzda alışır zamanla 

Seneye 1 e başlarsa zorlanırsın 

Zaten cogunlukla oyun odaklı oluyor 

Boyama cizme kesme oyuncak dizme gibi 

Önemli bu konular 

Paylasmayı öğreniyor 

Daha sayamadığım etkinlikler vs 

(703 puan) tarafından

Ay maşallh .inşallh cok cok çok daha güzel yerlere gelirsiniz yavrunla cnm benim🥰🥰

(1,862 puan) tarafından

İnşallah gülüm benim 

+1 oy
(3,648 puan) tarafından

Ağlıyor diye göndermek istemediğinizi yazmışsınız. Seneye de ağlayacak ve istemeyecek o zaman ne yapacaksınız. Zaten anasıfında ilk okull öncesi alıştırma yapıyorlar. Çizgi çizme, sayı öğretme falan. Eşinizi dinlemeyin, seneye daha çok zorlanırsınız. Daha yeni başladı okullar, kararlı olursanız vazgeçer

+1 oy
(1,719 puan) tarafından

3 çocuğumuda göndermedim şart değil istege bağlı 

+1 oy
(853 puan) tarafından

Ben 3 büyük oğlumuda göndermedim ama iki büyüğü sübyan mektebi vardı bı yıl kuran öğrensin diye ona gönderdim anaokulu bilmiyorum nasıl yani

(703 puan) tarafından

Oda güzelmiş cnm ortada cok sçşlir cocuklar evde tv başında nereye kadar 

+1 oy
(7,207 puan) tarafından

Zorunlu değil ama okul öncesi sosyalleşmesi için önemli 

(703 puan) tarafından

Ewt dogru cnm bakalım bi şekilde aliştircaz inlsllh 

0 oy
(611 puan) tarafından

Benimkide ilk bir hafta ağla zorla perişan etti bizi sonra alıştı 

(703 puan) tarafından

Ay maşallh darisi benimkinin başina inşsllh 

0 oy
(5,533 puan) tarafından

Babasının öyle konuştuğunu duymadıysa bence gönderin. Mecburiymiş deyin. Alışırsın arkadaşların olacak deyin. Yoksa ilerde okula başladığında hastayım bugün gitmesem, karnım ağrıyor gitmeyeyim vs dediğinde kabul edilirse ilerde daha kötü olur onun için. Güzellikle alıştırın. Kendiniz ön ayak olup arkadaşlık kurmasını sağlayın alışır.

(703 puan) tarafından

Ewt halisin cnm aynn oyle yapcam mecbur 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 336 göst.
0 oy
5 cevap 179 göst.
0 oy
28 cevap 917 göst.
3 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde &Alya& (535 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 740 göst.