+1 oy
148 göst.
önce Diğer kategorisinde (95 puan) tarafından

Kızım 4 yaşında nerdeyse 2.5 yaşından beri kreşe gidiyor çalıştığım  için 

32 haftalık hamileyim bu arada 

Seneye Eylül'de anaokuluna başlıcak ondan dolayı biraz evde dursun dinlensin birlikte vakit geçirelim diye ameliyatımdan sonra iyileştikten 1 2 hafta sonra okuldan almayı düşünüyordum ama

Nerdeyse 2 3 haftadır hayatta kreş saatinden önce uyanmıuor ne evde ne okulda kahvaltı yapmıyor simit poğaça falan da aldırmıyor pkula gitmek istemiyor hergün ağlayarak gidiyoruz hergün okul sevmiyorum modu başladı huysuz gece yatmak bilmiyor 

Sizce şuan okuldan alsam çok zorlanırmıyım hamileliğin bu son zamanları ve ameliyattan sonra iyileşme zamanı gitsin diye düşünüyorum 

Ama okula gönderesim de gelmiyo çünki hem psikolojik hem fiziksel olarak sağlıpını kaybettiğini düşünüyorum herşeyi çok aşırı düzensizleşti zorla da 1 2 ay daha okula gitsemi alsammı

Eşim yapamazsın gitsin diyor 

Yapamazsın demesinin sebebi aşırı enerjik bir çocuk öğle uykulaeı yok sabah okula gitmediği zaman 9 10 da kalkar hiçbir şekilde 12 1 den önce uyumaz sürekli gezmek arkadaşlarıyla vakit geçirmek birşeyler yapmak ilgilen ilmek ister kendi kendime oynıyım evde durayım yok 

Yani evde durduğu bir gün ya dışarı çıkılacak ya arkadaşıyla buluşucak anane babanne illa yere gidilecek modunda yoksa kıyameti kopartıyor 

Bende evde durdukça alışır bence diye düşünüyorum ama bilmiyorym 

Sizce zorla da olsa 1 2 daha göndermeli miyim almalımıyım 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (1,620 puan) tarafından

Yeni doğan bebeyle hergun nasıl ugrasican bence kreşe bir iki gün gönderme sonra yine baslat

önce (95 puan) tarafından

Onuda yaptım daha çok adaptasyon sıkıntısı daha çok okula nefret oluştu

Öğretmenleriyle konuştuk herşey okula girene kadar okula girdiği zaman hiçbir sıkıntısı yok gayet polyanna gibi gayet uyumlu çocuk bir sıkmtısı yok dedi 

Zaten gün içinde bir çok kez video foto vs arılıykryordada belli oluyor mutlu olduğu 

Okulla ilgili değilde evle laaklaı bir problemi var bence dedi 

Uyku düzeni olsun benden gördükleri olsun 

Ben gün içinde sürekli temsili yapıyorum akşam hiçbirşey elle yorum dağılıyor ertesi gün yine temizlik her gün genel gibi hata bende sanırım biraz 

Biraz kendimi biraz uyku düzeni birazda etkinlik düzeni açısından değişikler yapmam herekicrk 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,230 puan) tarafından

Aynı sekildeydim seninle ve yolladim aglaya aglaya istemeyerek zorla alissin dedim bebek dogunca ikisine birden bakamam kafasiyla. Ve okuldan ogretmenden resmen nefret ediyor cocugum bin pisman oldum küçük bir yaş grubu anneye muhtac ve bizi sucluyorlar hani ben sana anlattim senin yüzünden gibisine şuan 4. Sınıf bin pişmanım yanımda kalsaydi ne zarari olurduki

Ya ben öyle yada böyle çocuk doğunca alıcam zaten ben zorlanmak dan ziyade daha kolay olacaiını düşünüyorum tabiki yorulucam tabiki dinlenrmicem ama 

Çocugun psikoloji açısından daha iyi olacağını düşünüyotum kardeşiyle vakit geçirmek isticek kardeşi evde o okulda istenmediğini düşünücek buna izin vermem 

Ama o olana kadar en azından iyileşene kadar 2 aycık daha gitmesi taraftarıtım sonra koca sene evde olucaz zaten birlikte ama işte gel gör ki 

Öyle ortada kararsız kaldım 

+1 oy
önce (3,037 puan) tarafından

Şu an ara verseniz de ilkokula gideceği zaman da aynı şeyleri yaşamayacaginizin garantisi yok bence. O zaman da istemiyorum derse gondermeme gibi bir lüksünüz olmayacak. Tam gün gidiyorsa yarım gidebilir bence ya da okul değişikliği. Peki okulu neden sevmiyor bunu öğrendiniz mi? Öğretmen ya da başka arkadaşları sebebiyle mi gitmek istemiyor? Evde de çok zorlanırsınız gibi ama bilemiyorum, Allah kolaylık versin.

Okulla görğştğm 

Okulda evdeki nin aksine polyanna gibi herkese gülücük saçıyor arkadşlaeıyla benle de sıkıntı yok gayet uyumlu. Bir çocuk dedi sadece dediğiniz gibi kahvaltıda sıkıntı yaşıyoruz bir iki yaptırmadım baktım yarım saat sonra acıktım diye yanıma geliyor bende ekmek dahi olsa yiceksin öyle sınıfa giricez diyorum dedi 

Şuan almak isterseniz alın ama sanmayın ki iyi olucak daha kötü olur size daha çok eziyet eder dedi 

Bence okulu bıraktırmak yerine uyku düzeni erken çekmeye çalışma akşamları daha çok etkinlik ilgi göstererek konuşmaya yönelik biraz daha sıkıntıyı çözmeye odaklı davranmanız gerekiyor dedi bende burda gerekirse onla konuşurum dedi 

Bakalım karatsız kaldım haklı da 

Belki de okul ortamında sürekli kurallara göre bir şeyler yapmak zor geliyordur. Bence temelli almak yerine belli bir süre ara da verebilirsiniz. Daha iyi olmazsa geri gider ama kısa süreli kalır okulda. Okul psikolojik danışmanı varsa onun da fikrini alın. 

Ya bence uykusunu alamadığı için kurallara uymak zor geliyor evet vücudu bitkin düşüyor 

Eve gelince de haliyle tammaıyla kuralsız takılmak istiyor

Bence öğretmenim dediği gibi uyku düzeni ayarlaması yapsam belki  tık düzelir diye düşündüm bilmiyorum kararsızım 

Ya birileriyle görüşüyorum sürekli ama kimseden net sonuç alamıyorym 

İşte şu olabilir bu olabilir böyle olabilir hep bi tahmini yaklaşımla geliyorlar bana daha da iplik yuömağı gibi kalıyorum 

Benimki geçen sene tam gün gitti. Akşam en geç 9da genelde 8.30da yatiriyordum. Uyku alamayınca çok kötü oluyor gerçekten. 

Benimki işte zorla oda gece 12 1 sabah da 7.5 8 de kalkıyor 

Kalkamıyorda zorla kaldırıyoum okul diye 

Ondan kaynaklı sanırım 

Ama benimki doğdu gün dan beri böyle bebekken de çocukkende ne yapsam uyumazdı 

Ama şimdi bi iç eğitim şart sanırım nasıl olcak bilmiyorum ama 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 246 göst.
0 oy
2 cevap 186 göst.
0 oy
3 cevap 272 göst.
0 oy
5 cevap 201 göst.

Kategoriler

1,474,294 soru