Kendi evimde aldığım süt çok yağlı e haliyle sütlaç da güzel oluyor bide baldoyla da yapınca lezzetli oluyor. Kaynanam süt almış yağsız ,sütlaç yapıyorum güzel değil tereyağı koysam olur mu
Pirinci hafif tereyağında kavursan desem, sonrasına şeker eklendiği için tadı tuhaf olur gibime geliyor. Bunun yerine tadını bastırmak için tarçın, vanilya eklesen olmaz mı.
E tereyağı sonradan eklenince yayla çorbasının şekerlisine dönecek 😬
Yaaa öyle mi bilmiyordum😂
Kendim bugün için yaptım bu çorbayı 😊
Afiyet olsun ❤
Teşekkür ederim 🌸
Bende koyma güzel olmaz
zeytinyagi koy aromada verir
Hahahah :))
Cevap verecek kimse yok mu?
Kız pilavmı yapacan sanki
Ben hazır sütlede yapıyorum yağsız olduğu halde gayette güzel oluyor.tereyağ kokar birde
Kız köyde yaşıyorum heryer inek dolu.yağlı sütlüde yaptım.sütü dqha yoğun oluyor.ama tereyağ çözüm değil.ben muhallebi yapınca kullanıyotum.kokusu geliyor
Yağlı sütle daha güzel oluyor ama
Ben de ineği olan birinden alıyorum sütü. Köyde değilim ama bizimde süt alacak inegimiz var😂
Ee varki alıyon işte😂
Demek istediğim yağlı sütlede çok yaptım.evet güzel oluyor öyle.ama tereyağı koyma.onun yerine sütünü kısk ateşte iyice kaynat böylece içindeki su oranı azalır
Kısık ateşte pişirdim korkudan dibi tutmasın diye en son yaptığım dibi tutmuş aldım bide kaşıkla dibinden dibinden karıştırmıştım sütlaç sararmıştı😀
Tereyağı üste çıkar olmaz sanki ama tereyağını pirinçle iyice kavurup pisirseeydin olabilirdi üzerine erittigin tereyağı üstte sarı sarı cikmaz mi
Gayette olur ben butter ghee koyuyordum saf tereyag Hatta dünkü sütlacımın içine Karanfil Çubuk Tarçın ve limon rendeledim şekerini çok az koydum zaten benim sütüm Jersey sut asiri yagi oluyor
Dün kaynattım yaklaşık bir kase dolusu yağ vardır üzerinden aldığım için yarı yağı Dün Sütlaca gitti
Muhallebi yaparken koyuyoruz tereyağını
Sutlacta birnevi muhallebi sayılır. Koy gitsin 😀😀
1,498,889 soru
24,483,872 cevap
357,215 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın