+1 oy
350 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (8,470 puan) tarafından

Kendi evimde aldığım süt çok yağlı e haliyle sütlaç da güzel oluyor bide baldoyla da yapınca lezzetli oluyor. Kaynanam süt almış yağsız ,sütlaç yapıyorum güzel değil tereyağı koysam olur mu 

8 Cevaplar

+1 oy
(4,579 puan) tarafından

Pirinci hafif tereyağında kavursan desem, sonrasına şeker eklendiği için tadı tuhaf olur gibime geliyor. Bunun yerine tadını bastırmak için tarçın, vanilya eklesen olmaz mı. 

(4,579 puan) tarafından

E tereyağı sonradan eklenince yayla çorbasının şekerlisine dönecek 😬

(8,470 puan) tarafından

Yaaa öyle mi bilmiyordum😂

(4,579 puan) tarafından

Kendim bugün için yaptım bu çorbayı 😊

(8,470 puan) tarafından

Afiyet olsun ❤

(4,579 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸

-Reklam-
+1 oy
(16,467 puan) tarafından

Bende koyma güzel olmaz 

0 oy
(164,278 puan) tarafından

zeytinyagi koy aromada verir

(16,467 puan) tarafından

Hahahah :))

0 oy
(8,470 puan) tarafından

Cevap verecek kimse yok mu? 

0 oy
(4,242 puan) tarafından

Kız pilavmı yapacan sanki

Ben hazır sütlede yapıyorum yağsız olduğu halde gayette güzel oluyor.tereyağ kokar birde

(4,242 puan) tarafından

Kız köyde yaşıyorum heryer inek dolu.yağlı sütlüde yaptım.sütü dqha yoğun oluyor.ama tereyağ çözüm değil.ben muhallebi yapınca kullanıyotum.kokusu geliyor 

(8,470 puan) tarafından

Yağlı sütle daha güzel oluyor ama

(8,470 puan) tarafından

Ben de ineği olan birinden alıyorum sütü. Köyde değilim ama bizimde süt alacak inegimiz var😂

(4,242 puan) tarafından

Ee varki alıyon işte😂

Demek istediğim yağlı sütlede çok yaptım.evet güzel oluyor öyle.ama tereyağı koyma.onun yerine sütünü kısk ateşte iyice kaynat böylece içindeki su oranı azalır

(8,470 puan) tarafından

Kısık ateşte pişirdim korkudan dibi tutmasın diye en son yaptığım dibi tutmuş aldım bide kaşıkla dibinden dibinden karıştırmıştım sütlaç sararmıştı😀

0 oy
(36,739 puan) tarafından

Tereyağı üste çıkar olmaz sanki ama tereyağını pirinçle iyice kavurup pisirseeydin olabilirdi üzerine erittigin tereyağı üstte sarı sarı cikmaz mi 

0 oy
(1,172 puan) tarafından

Gayette olur ben butter ghee koyuyordum saf tereyag Hatta dünkü sütlacımın içine Karanfil Çubuk Tarçın ve limon rendeledim şekerini çok az koydum zaten benim sütüm Jersey sut asiri yagi oluyor 

image

Dün kaynattım yaklaşık bir kase dolusu yağ vardır üzerinden aldığım için yarı yağı Dün Sütlaca gitti

0 oy
tarafından

Muhallebi yaparken koyuyoruz tereyağını 

Sutlacta birnevi muhallebi sayılır.  Koy gitsin 😀😀

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 259 göst.
0 oy
10 cevap 314 göst.
25 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 261 göst.
26 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Tansugoc (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 280 göst.

Kategoriler

1,499,031 soru

24,485,758 cevap

357,307 kullanıcı

...