0 oy
163 göst.
önce Diğer kategorisinde (10,000 puan) tarafından

Şuan kücük tuvaletini söylüyo ama büyük tuvalete sorun var öğrenemiyo gidiyo yapıyo kuçüğünü büyükte yaptıktan sonra söylüyo 4 yaş az kaldı 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (1,906 puan) tarafından

Şu ana kadar kesin öğrenirdi, ben annenin kararlılıgı ile ilgili oldugunu düşünüyorum , o bez artık poposundan komple çıkacak, sevdiği lazımlık alınacak sürekli peşine gezeceksin geldi mi geldi mi diye, senin bırakmayacağını pes etmeyeceğini fark ettiği zaman mecbur söylemek zorunda hissedecek, Bir de güzel hediyeler alabilirsin ona güzel şeyler soylersin yaparsan bunu yapacagız gibi, kitaplar var bu konuyla alakalı resimli onlardan da faydalanabilrisin

-Reklam-
0 oy
önce (6,029 puan) tarafından

Popo kaslarının gelişimi beklenmeli tuvalet eğitimi için. O da 30 aylıktan sonra. 

önce (1,299 puan) tarafından

18-24. Aylarda gelişmeye başlıyor o kaslar

önce (10,000 puan) tarafından

Napacam bilmiyom yaptıktan sonra söylüyo kücuk tuvaleti yapıp geliyo hep 

Popo kaslarının gelişip gelişmediğini merdiven çıkarken anlarsınız. Basamakları durarak tek tek çıkıyorsa henüz gelişmemiştir. Yetişkin gibi art arda çıkabiliyorsa güçlüdür kasları. 18-24 aylık hiçbir bebek yetişkin gibi merdiven çıkamaz. 

Bakalım buna bı dikat edeyim 

Bir de memeden kesme ile arasında 3-4 ay olmalı en az. Art arda ikisini yüklememeli çocuğa. O da aklınızda olsun 

0 oy
önce (3,426 puan) tarafından

En az 40 ay üstü anladığım kadarıyla, şimdiye kadar verebilirdiniz diye düşünüyorum. Genelde 27-35 aylar arasında çok rahat öğreniyorlar. Siz neden bu kadar beklediniz ki

Çünkü hiç hazır değildi yeni yeni cözmeye basladı küçük cözdü 8 aydır uğraşiyom ben kakayı cözemedik bi 

önce (3,426 puan) tarafından

Hiçbir çocuk hadi ben hazırım demiyor buna emin ol. Kızım 33 aylıktı başladığımda ve öyle akıcı konuşan bir çocuk dahi değildi. Kakayı yapması 2 ayımızı aldı. 2 ay boyunca günlerce tuttu, ağlaya ağlaya yaptı. Bir doktora götürün bağırsak düzenleyici şuruplar var, onları düzenli birkaç ay kullanın. Ve ona net olun 

0 oy
önce (17,336 puan) tarafından

Ben kizima biraz geç verdim eğitimi. 33 aylıktı. Aslında zayıf diye erteliyordum belki kaslari gelişmemiştir diye. Bez yara yapmaya başladı diye çıkardım hava alır diye. 1 günde bıraktı bezi. Geç oldu ama hızlı öğrendi. 

Bıraktı söylüyo ama büyük tuvaletini yaptığı an söylüyo yetışiyom bağzen yetişmiyo küçük tuvalte sorun yok 8 aydır uğraşiyom ya

0 oy
önce (2,161 puan) tarafından

Ben oğluma şu an vereceğim 33 aylık olacak diğer zamanlar korkuyordu çünkü tuvalete oturmuyordu şimdi kendi kendini hazırlıyor çiş yapıyorum kaka yapıyorum tuvalete  gitmem lazım diye evime döneyğm hayırlısıyla hemen başlıycam 

Kücukte sorun yok ama büyukte sorun yaşiyoz napacaz bakam 

0 oy
önce (2,763 puan) tarafından

Ben üç yaşına bir ay kala vermeye başladım bir hafta da alıştı hiç bez takmadım. Alıştırma sürecinde alıştırma külodu da giydirmedim. Pes etmeyin yaptığı saatleri takip etmeye çalışın götürüp oturtun. Belki alışır. 4 yaşa yyaklaşmış çünkü alışması lazım. Ben 4 yaşında okula vermiştim poposunu bile kendi temizliyordu. 

Bez takmayim normalde takmiyom sadece gece ondan mı ki 

Bende 8 aydır uğrasıyom ama inat bı oğlum var kücük tuvaleti cözdü ama büyük yok yapınca söylüyo belki çok arada yakalıyom koşa koşa tuvalete gidiyoz 

önce (2,763 puan) tarafından

Tuvalet alıştırma sürecinde gece gündüz farketmez bezi çıkardığın zaman bir daha hiç takmayacaksın. Gece kuru kalkması zaten tuvalete hazır olduğunun bir göstergesidir. Eğer bir tak bir çıkar yaparsan çocuğun kafası karışır. Ben geceleri kuru kalkmaya başlayınca çıkardım bir daha da hiç takmadım. Birkaç kere kaza oldu tabii ki geceleri çişi kaçırdı. Onda da yıkayıp kuruttum çarşafları filan. Her çocuk bir değil tabii ki.. 

0 oy
önce (3,073 puan) tarafından

Benim kızım 23 aylıkken bıraktı bezi

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Merhabalar az önce bununla ilgili post atmıştım benim de kızım ekimde 3 yaşına girecek ve biz de hala kaka yaparken çok huzursuz ve çok zorlanıyorduk şöyle bir çözüm bulduk kakaya bay bay yapma ne kadar çok kaka yaparsan o kadar çok bay bay yaparız böylelikle kakalar arkadaşlarının yanına gider dedim yükselen zeka cırt cırtlı etiket kitabından esinlenerek buldum bir çözüm ben de çok etkisi oldu artık kızım hem kakasını hem de çişini söylemeden kendisi gidip yapıyor tuvaletine geceleri bizim için hala bir tık Zorlu geçiyor umarım onu da hızlı bir şekilde atlatırız deneyin belki sizde de etkisini görürsünüz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 350 göst.
25 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Simge45 (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 268 göst.
20 Ekim 2022 Diğer kategorisinde 11202105 (81 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 111 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 1111 (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 895 göst.