0 oy
103 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (313 puan) tarafından

Doktorum 5 buçuk aylık ek gıda dedi mama sıkıntımız var hep içmiyor doğru düzgün bu aydabaslatan varmı 10 15  gün erken başlamasında bir sakinca var mi

6 Cevaplar

+2 oy
önce (6,080 puan) tarafından

Beş buçuk aylık ufak ufak başladık ama ek gıda doyurucu ve öğün yerine geçmez farklı marka mama deneyebilirsin 

önce (313 puan) tarafından

Yok mamayla alakalı değil ya bebeginle vakit gecirdikce anliyorsun mama biberonla alakalı olmadığını benim bebeğimin huyu öyle sayısız biberon değiştirdik en iyisi SMA imiş sasmak istemiyorum ilerde ek gıda öğünleri çoğalacak rahatlarım inşallah 

önce (653 puan) tarafından

aynen simdi nekadar yesede doymayacak . ek gida ile bir ogun doydu demek icin 10 ay 11 ay hatta 1 yas  gerekir.  o da hani ek gida ile baya doydu ama mamaya gerek var bir iki kere de mama iciciriim seklinde olmali en azindan birkac kere mama da icecek yani.17 aydan sonra falan sadece normal yiyeceklerle mamasiz devam edebilir

Bizim doktorumuz şey demişti mama almayanlar babaları almak istemeyenler genelde ek gıdaya erken başlatir ek gıda 6.ayda başlanır genelde biz kutu kutu mama stokladik eve zor içiyor ek gıdayla doyuran vardır demek ki 🥹🥹içmiyor 2 3 biberon olsa günde tamam 7 8 aylıkken şimdi bütün ihtiyacı mama ve icmiyo gece gunduz

önce (653 puan) tarafından
+1

ona bakarsan burda biri var mama alma pintiligine inek sutu veriyormus cocuga market sutu kim bilmiyorum.  biri daha vardi  pirinc unu un seker sut yada su civik kivamda ayran gibi kivamda mama yapip

vocuga iciren mama almammak derdine . 2 3 aylikti bebek.  dedigin dogruda doymaz yani bebek gelismez .  mamayi alistirma bardagiyla icirmeyi dene ek gidayada yogurt mogurt seklinde baslayabilirsin .kabak pusresi elma puresi armut puresi havuc puresi gibi. cocugun ek gidayla doymasi icin corbalar icmesi lazim tarhana marhana . yada kofte mofte yemeye baslamali.  sebze yemegi sebze corbasi etli kuymali corbalar galan . bunlarda en erken 10 aydan sonra 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,063 puan) tarafından

Bazı doktorlar 4. Ayda bile başlıyor erken değil

0 oy
önce (2,770 puan) tarafından

Doktor başla dediyse başlayabilirsin tabii ki. Benim arkadaşımın da bebeği alerjikti erken başlattı doktoru. 

Bizimkinin de alerjik olabilme ihtimali var 3 gün kuralını mi yaptiniz 

önce (2,770 puan) tarafından
+1

Tabii ilk verilen besinler 3 gün kuralı ile veriliyor

0 oy
önce (5,400 puan) tarafından

bebeğin hazırsa başlayabilirsin. 

ama mama içmesi ya da içmemesi durumu etkilemez ek gıda başlangıçta 1 çay kaşığı verilir, haliyle doyurucu olmaz. 

Yok cnm ilerleyen zamanlar da arttiliyor ya

önce (5,400 puan) tarafından
+1

yavaş yavaş deneyebilirsin 

0 oy
önce (2,102 puan) tarafından

Kaç kilo bebeginiz benim kızımda öyle içmiyor 

0 oy
önce (3,917 puan) tarafından

5.5 aylik başladık suan 8 aya girdik normal yiyor kahvalti çorba ara meyve

İlgili sorular