+2 oy
422 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,111 puan) tarafından

Ben 1700lü yıllarda Frqnsada yaşamak isterdim.

Ama asil soyda doğmak isterdim.en çokta o dönemin tuvaletlerini giyip balolara katılmsk isterdim

Siz hangi dönrmde yaşamak isterdiniz

20 Cevaplar

+6 oy
önce (40 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Kurtulus savasında yasamak nene hatunların sırtında vatan ugruna donarak olmek ısterdım. 

-Reklam-
+11 oy
önce (5,155 puan) tarafından

Peygamber efendimiz döneminde Mekke de yaşamak isterdim sahabe olmak isterdim 

önce (3,111 puan) tarafından
+1

Çok güzrl bi istek gerçejten

önce (2,784 puan) tarafından

Bende. Çok isterdim🩵

+4 oy
önce (24,035 puan) tarafından

70 80 lerde Türkiye de yaşamak isterdim ☺️💃🏻🕺🏻

Ülkenin en renkli olduğu dönemler.ben kuduruğun teki olduğum için oradan oraya ışınlanırdım

önce (24,035 puan) tarafından

Rengarenk taytlı bir kıyafet vardı annemin de vardı hatta ayagindan topuğa gecirmeli onları giyip heidi gibi dağ bayır koşardım heralde 🤣 🤣 🤣 🤣 

Ben tamda fransa dönemi için doğmuşum.onların etek altona giydiği protezlerin orjinali bende var.😂

A balo senin bu balo benim sabaha kadar dans ederdim bende😂

+4 oy
önce (29,936 puan) tarafından

Peygamberimizin yaşadığı dönemde yaşayıp onu görmek isterdim 

+1

Dayanabilirmiydik ona eziyet edildiğini  görmeye

+3 oy
önce (8,017 puan) tarafından

Kendi ülkemi seviyorum iyiyiz böyle 🇹🇷😂

Bende seviyotum.ama misal diğer ülkelerinde tarihini çol merak ediyorum.

+3 oy
önce (5,459 puan) tarafından

Valla ben sirf peygamber efendimizi gormek icin o zamanda yasamak isterdim ama sonra dudunuyorum vardir bi hikmeti belki de o zamanda yasasaydim iman etmeyecektim Allah muhafaza kolay mi atalarinin dinini terk edip sahabe olmak 

Öyle gerçektwn.ama düşünsene bu tarihten geçmişe ışınlandığımızı.o zaman bilinçli olurduk.

önce (5,459 puan) tarafından

O oyleli diyosun o zaman kesinlikle efendimi gormek isterdim 

+3 oy
önce (6,041 puan) tarafından

İkinci Dünya Savaşı sonrası toparlanan Avrupa'da yaşamak isterdim. Biraz İtalya biraz Almanya'da. Mühendis olmak isterdim şimdiki gibi. 

1600'lerde Osmanlı'da ama Ege civarında yaşamak isterdim. Tercüman olmak isterdim. 

1700'lerde Mısır, Cezayir sahillerinde yaşamak isterdim. Baharat tüccarı olmak isterdim. 

Ben antik mısır döneminide çok merak ediyorum ama kesin orda şansıma köle olarak doğardım

Ben de :)))

Birisi benim yaldız haritama ve numerolojime bakmıştı. Böyle konuları severim ama çok da itibar etmem. Adam bana senin hayatta hiçbir şeyin zorlamadan olmayacak demişti. İş mi istiyorsun, en güzeli senin ama tırnaklarınla alacaksın. Aşk mı istiyorsun, en güzeli senin ama çok emek vermen lazım. Sağlık mı istiyorsun hep sınanacaksın demişti. Kesin o dönemde doğsam ben de köle olur dişlerim tırnaklarım kanaya kanaya sınıf atlardım 😂

+3 oy
önce (3,852 puan) tarafından

Sevdiğim bütün yazarların, kitaplarını yazma sürecindeki dönemlerinde yaşamak isterdim. Yaşar Kemal, Atilla ilhan, Victor Hugo, Jane austen, Dostoevsky  ve daha niceleri.  

İyi bir okuyucu olduğunu tahmin etmiştim, kalp :)

İlk sıraya da Yaşar Kemal koydun ya, canımsın :)

önce (3,852 puan) tarafından

Kitap okumayı sevip de, hiç Yaşar Kemal okumamış biri için, bence çok büyük bir kayıp.  Kitabını okurken türkçe sözlük kullandığım yazarlardan 😌 Bir insanın kelime haznesi bu kadar mı geniş olur. 

+2 oy
önce (3,917 puan) tarafından

Kiz napcan o dönemi o dönemde tuvaleti lazimlga yapıp sokağa atiyorlardi ay zengin tarihine 😂😂😂

Lütfen güzel olan kısmına odaklanalım.😂

Pis olduklarını yıkanmadıklarını kötü kokuyu bastırmak için parfümü bulduklarını biliyorum ama elbiseleri baloları çok cazip geliyor

+2 oy
önce (3,502 puan) tarafından

Yine turkiye de yaşamak isterim daha konforlu gelecek kaygısı olmadan 

Eskiler yine zengin insanlar için güzelmiş.

+2 oy
önce (606 puan) tarafından

Ben Türkiye'den başka bir yerde yaşayamam . Kötü insanlar olabilir ama Türk insanlari aşırı merhametli yardımsever insanlar .

Bemde ülkemin heryerini seviyorum.ama başka ülkelerin kültür ve tarihinide yaşamak isterim

+2 oy
önce (23,325 puan) tarafından

Bu dönemde Hollanda'da yaşamak isterdim

Çok güzel bi ülke gerçekten

önce (23,325 puan) tarafından

Fikrimi değiştirdim ya. İlk swferde nasıl aklıma gelmemis. 

Peygamber efendimizin zamanında Medine'de yaşamak isterdim. 

+2 oy
önce (1,678 puan) tarafından

Hiç doğmak istemezdim günah olmasa yaşamak bile istemem

Kader canım.Allah insanın yazgısına ne yazarsa onu yaşıyor.inşallah srnin içinde güzel günler gelir

önce (1,678 puan) tarafından

İnşaallah hepimiz için canım 

+2 oy
önce (412 puan) tarafından

Ayni bu donemde ,eskiler bana gore degl sklrdm😂

Işınlanırdık kız.sıkıldıkça gidp gidip gelirdik

+2 oy
önce (24,169 puan) tarafından

İhtilâlin sonunda kraliçe de kralda idam edilmiş kimsenin yeri garanti değil. Ülke için bir şey diyemem ama ben Cumhuriyet yönetimde yaşamayı tercih ederim geçmiş ise de ya Osmanlı'nın altın çağına ya da Cumhuriyetin kuruluş sürecine tanık olmak isterdim 

+2 oy
önce (28,144 puan) tarafından

Peygamberimizin zamanında sahabe olmak isterim hep keşke o zaman yaşasaydım diyorum

+2 oy
önce (658 puan) tarafından

Ben 1400-1700 arası İstanbul'da ya da 571-632 yılları arasında Mekke ve Medine'de yaşamayı çok ama çok isterdim. 

+2 oy
önce (3,582 puan) tarafından

Annem le oldugum o eskı ahsap olan anamın ıcınde gezdigi evde olsaydm o zamanlar apartmamda yasayanlara özenirdim annem kızım hayırlısı olsn derdi sonra daireye cıktık ıci cenaze evi oldu ıcıne gırıp 9 ay sonra babam 5 yıl sonra da anam öldü yıkılasn apartman icinde ana babam olmayan batasıca apartman

önce (5,155 puan) tarafından

Bizde yıllarca kötü rutubetli evde oturduk bizim bile değildi babannemindi 

Bende hep teyzemçn evine heves ederdim apartmanda otururdu 15 sene mutlu mesut yaşadık o kötü rutubetli soğuk evde

Sonra kooperatif çıktı bize oraya taşındık ne mutluyduk evin içi yapılırken her gün bakmaya giderdik

Annem sadece 4 yıl oturdu içinde ondada hastalıkla geçti

Sonrada vefat etti 37 yaşında

Aradan 2 ay geçti babam evlendi

Evde resmen kabusları yaşadım. Şimdi rüyamda koşup oynadığım mutlu olduğum o eski evi görüyorum hiç apartman girmez rüyama 

önce (3,582 puan) tarafından

Sizi de üzdüm hakkınızı helal edin evımız soguktu sular donardı ama gönlumuz sıcaktı anam babam basımdaydı kımsem vardı ah ah gözumın nurları sizsiz saray bile bana viran gölümun senligi anam sensz dunya ziyan bana

Rabbim sizede sabır versin keske p yıllara dönsek insam hakknda neyin iyi oldugunu bılemıyormus

Rabbim evladımızı bagısşasn acısını göstermesin ömrunun baharında mekanı cennet olsun ınsAllah oyledir de cunku cennet analarım ayakları altnda cok sukur layıkıla ana oldular o mertebeyi kazandılar

+1 oy
önce (930 puan) tarafından

Şimdi şartları zorlamanın bir anlamı yok. Direkt günümüz Finlandiya ya bi gidip görmek lazım. Neden üst üstte dünyanın en mutlu ülkesi, insanları seçiliyor. 🙂

+1 oy
önce (657 puan) tarafından

Şuanki yaşadıgım ülke veya Finlandiyada şu zamanda yaşamak isterdim en doğru zamanda

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 1,039 göst.
28 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubra- (1,153 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 343 göst.
0 oy
18 cevap 467 göst.

Kategoriler

1,475,015 soru

24,148,088 cevap

334,756 kullanıcı