23 haftalık hamileyim bebeğin popo kısmında karın içine dogru tümör var dediler perınatolojı bolumu baktı bır kac doktora daha gorunecem ama başından boyle birsey gecen oldu mu cocugu aldırıp aldırmamak bana kalmıs duanıza ihtiyacım var
Canım bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok ben derim ki bırak doğsun Rabbimin ona hazırladığı bir kader var sonuçta belki de basit bir ameliyatla alınabilecek şey için nelerden vazgeçmiş olacaksın insanlar adaklar atıyorlar türbeler kapısında yatıyorlar evlat sahibi olabilmek için bence Rabbim size vermişken Allah'ın emanetini ihanetlik etmeyin derim ❤️❤️ inşallah da sağlıklı doğar her şeyi Allah'ın dilediği şekilde oluyor
Amin canım duanda banada yer ver
Allah hayırlısıyla sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin canım benim doğuştan tek ayağı olmayan bir bebeğim var burada çoğu bilir yani bayağı teselli etmişlerdi her şeyi beraber öğrendik beraber yaşadık buradaki insanlarla hesabım yeni ama ben çok eskiyim burada geçen sene oğlumu doğum yaptım şu an 15 aylık falan tek ayağı yok ama 1 yaşında yürüdü protez olmadan çok rahat şekilde her yere tırmanabiliyor koşabiliyor normal bir bebek burada da okuyoruz 5-6 aylıkken dönerken benim oğlum 2 aylıkken döndü ayak olmamasına rağmen 6-7 aylıkken hızlı şekilde ilerliyordu emekliyordu yani derdi veren dermanı da bir şekilde veriyor İnan ilk öğrendiğim zaman kafamı yastığa koyamıyordum o kadar tansiyonum yüksekti yani doğum yapana kadar kendimi parçaladım yaptım Yeni icim içimi yedi ilerisi için öyle mi olacak böyle mi olacak nasıl yürüyecek nasıl oturacak nasıl kalkacak ben ne yapacağım buradaki insanlar beni hep teselli ettiler gerçekten onların dediği gibi oldu biliyor musun bu bir süreç insan her şeye alışıyor gerçekten alışıyor bu yüzden seni çok çok iyi anlıyorum ben kaldı ki bizimki kalıcı bir şey ama seninki belki ameliyatla alınabilir vesaire çünkü yetişkin insanlarda da kist tümör oluyor bu insan hayatının her yaş grubunda ortaya çıkabilecek bir şey seninki de anne karnında ortaya çıktı diye düşünüyorum İnan bak bu hayatta başıma gelmedik çok az şey kaldı dünkü postumu okumuşsundur belki büyük oğlum da hafif bir zeka geriliği var geç algılıyor Bir de konuşma geriliği var okuldan atıldı anaokulundan hem de ilk gün ortanca oldum desen işte öyle bir buçuk yaşında oğlumu doğum yaptım 2 ay sonra tekrar hamile kaldım bu sene Mayıs ayında tekrar doğum yaptım sezeryan oldum bebek çok iriymiş Bir kızım oldu Allah bağışlarsa doğum yapalı üç buçuk ayı da geçti sezeryan dikişlerim hala patlak o şekilde savaşmaya çalışıyorum İnan kimsenin hayatı kolay değil hiç kolay değil ama her şey bizim için önemli olan Bu zorlukların üstünden gelmek dilerim bütün güzellikler seni bulsun Allah seni korktuklarınla sınamasın İnşallah bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alırsın ❤️
Rabbım senin hayatını kolaylaştırsın amın canım bebegı mı tabıkı aldırmak istemiyorum kız cocugu ıcın yanıp biterken boyle bırseyle karşılaşmak benı uztu
Ay neler yaşamışsın Anneeeeee
Meğer benim hiç derdim yokmuş sizlere bakınca.
Tabii canım demek ki geçmişten tanımıyorsun sen beni de o yüzden olabilir 🥰 çok zor günler geçirdim ben gerçekten hala öyle hala uğraşıyorum yani baksana
Öncelikle çok geçmiş olsun en doğru kararı sen vereceksin ama yazdıklarımı mutlaka oku 21 haftalık olana kadar gayet sağlıklı gebelik geçiriyordum ayrıntılı ultrasona girdim ve doktor bebeğin karnında sıvı ensesinde ödem kalbinin etrafında sıvı olduğunu söyledi bunlar ne demek ne olacak diye düşünürken doktor bebeğimin karnımda öleceğini doğmayacağını doğsa bile yaşamayavağını söyledi bulunduğum şehirde 2 farklı özel hastaneye gittim onlarda aynı şeyi söyledi amniyosentez yaptırdım gelen sonuçta genetik rahatsızlık çıktı kalktım gittim ankaraya 4 farklı doktor gördü gözünün arası ayrık kulukları kepçe bir bacağı uzun ensesi kalın karnında sıvı kalbi delik dediler ama bir teşhis koyamadılar sonra bir profesöre gittik o sadece doğurmak istiyorsan bu çocuğun geleceğini düşün asla yaşıtları gibi olamayacak dedi kaçar gibi gittik ordan arkamıza bakmadan düşündüm dedim bunların hiçbiri olmasa ve bu çocuk sağlıklı doğsa bir iki sene sonra Allah korusun bi kaza geçirse yatağa mahkum kalsa yine diyebilecek miyim ben bu çocuğu istemiyorum diye ve doğurmaya karar verdim Allahıma binlerce şükür çok sağlıklı Bi oğlum oldu şimdi 3.5 yaşında
Allah'ım okurken tüylerim diken diken oldu 😢😢😢
MaşaAllah mutlu sonla bitmiş cok sevindim, Allah hayırlı uzun ömür versin. Cok yanilma oluyor maalesef, olmasa bile teslimiyetiniz cok güzel, Rabbim sınıyor ve sonucu guzel olmuş. Banada karninda ölebilir, degerlerin coknyuksek demislerdi vs vs aglaya aglaya mahvolmustum hastanenin onunde. Gebelikte kotuluk resmen bu bir anneye. Elhamdülillah benimki de sapasaglam geldi, hicbir sorun yok. Bu yuzden detatlidq ne derlerse dert etmiyorum artik, herturlu evladim kabulum.
Saglikli dogmasina cok sevindim masaAllah.Peki o kadar doktorlar ultrasonlar yanlismi bakmis amma hepside yanlis bakamaz
Kusura bakmayın ama bebekte timor olması alımması konusunda sizin için nasıl söz konusu olabiliyor? Tercih edersiniz ya da etmezsiniz seçenek bile olmamalıydı. Ve doktorlar yanılabilir. Tümör değil başka bir şey olabilir doğunca geçen başka bir şey. Mesela Her üç bebekten biri kalbinde delikle doğuyor neredeyse ama hemen hemen hepsi doğduktan sonra geçiyiror. Söyleyemedim edemicem. Bir kan pıhtısından bahsetmiyorsunuz. Butun organları oluşmuş hareket eden küçücük bir bebek!
Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin inşallah ne diyeceğimi bilemedim. Benim bir arkadaşımin da başına benzer bişey geldi annenin hayati riski yoktu o dogurmayi tercih etti ama hamileliğin ilerleyen evresinde kalbi durdu malesef. Doktorlar ona daha kalbi durmadan çok baskı yaptılar alalım sonlandiralim diye o kabul etmemişti demekki bebeğin nasibi yoktu ki kalbi durdu...
Rabbim yardımcın olsun zor bir süreç zor bir karar
Amın ne yapacağımı bilmiyorum:(
Birkaç farklı doktora görünün bence hata yanılma payı da.olabilir
İnşallah dua edın lutfen ihtiyacım var
Rabbim cemi cümlesine şifa versin
Amınnn
Ne oldugunu bilmiyorum ama okuyunca cok uzuldum Allah sifa versin Mevlam cok buyuk Allah sana dogru kararlar aldirsin
Amın buyuk bır cıkmazdayım ne yapacağımı bılmıyorum
Bence tek bi doktorla kalma git baktır gebelikte baya ilerlemiş bilmiyom ben aldırmazdım aldırmak olmaz ki bu dönemde ben mi yanlış biliyom
Bende aldırma taraftarı degılım ama bılmıyorum
Sakin ol canım tek doktorla kalma sonuna kadar git olayın hayatı tehliken varsa ozaman yapacak bişey yok işallah bişey olmaz da Bebek sağlıklı doğar
Yukarı cıksın
Canım 23 hafta bebek çok büyük aldırmak değil öldürmek oluyor bu çok ağır değil mi.
Allah şifa versin inşallah.
Canim hersey Allah tan, popoda tumor var diye bebek mi aldirilir, o bir can ve kaldi ki artık minik bir insan. Öncelikle bunu kabullenmekle baslamalisin. O kadar sey soylenilen arkadasim oldu ki, yok bebek engelli yok sendromlu, hepsi sapasaglam dogdu MaşaAllah. Bana da zamaninda bebegini aldirabilirsin hazirlikli ol kan degerleri cok yuksek dedilerdi 5 aylik olmus bebege, simdi ilkokula gidiyor, hicbirseyi yok elhamdülillah. İnşaAllah seninki de sadece yanılgıdır, degilse bile tip ilerledi, beyinden bile tumor temizliyorlar artık. Yani sabırlı ol, teslim ol Allah a, duani eksik etme. Guzel haberlerin gelir insaAllah
Aldığınız tanının ismi nedir ? Çünkü plesentaya yapışan tümör harici bebekte tümör olup olmadığı amniyotik sıvı haricinde USG ile tanı koyulmaz. Muhtemelen parlaklık var denildi . Tahmin yürütüldü . Bu durumda doğuma kadar %95 olasılıkla anne karnındayken geçiyor zaten
Sekral teratom denildi
Ay onu ben unuttum, gebeliğinizde Radyasyona mı maruz kaldınız ?
Kesinlikle başka doktorlara da görünün teşhis yanlış olabilir
Yani şu an hatırlamıyorum radyasyona maruz kaldığıma kalmadım
Bebeğimin beyninde kistler varmis. Doktor bana geçer söyle böyle demedi. Dümdüz yüzüme söyledi. Gerize.kalı. insan bı açıklama yapar biseyler söyler. Meğer yüzde 90 geçen biseymis hamilelikte. Allah'a şükür geçti de. Perinatoloji takip etti biraz. Sonra normal kadın doğuma devam ettim. Sen de başka doktora da git bence.
Rabbim şifa versin öncelikle. Ben de o haftalardayken detaylı ultrasona gittiğimde binlerce şey saydı yüzde 70 engelli olacak hatta karnındayken veya doğarken ölecek bile dedi amniyosentez vermemi istediler vermedim fetal dna testi bile yaptırmadım nasıl aldırayım canına kıyayım bu evlat benim dedim. Elhamdülillah ekimde 3 yaşını bitirecek ve gayet sağlıklı. Rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin doktorlarınki sadece öngörü. Her zaman doğru çıkmıyor
🙏🙏
Banada neler demediler ki çok kötüydüm sonra kızım doğdu sapasağlam Allahın izniyle senin de öyle olacak
İnşallah canım Allah'ın izniyle ben de sapa sağlam kızımı dünyaya gelıŕ
Yukarı cksıjnn
48 gün önce doğum yaptım
28 hastalıktan 25 haftayla uyumlu çıktı doktor gelişimi durmuş alacaz dediler sonra 2 hafta geçsin azda olsa alırsa dokunamayacaz dedi.
Ve azdq olsa gelişti yani birkaç grm aldı bende sevk oldum.
3 farklı perinatoloji doktoru baktı hepside kordosentez önerdi imza atmamı olabilecek tüm riskleri almamı istediler.
Doktora sordum neyden şüphe ettiniz diye 2 seçenek var
Ya down sendromlu
Yada cücelik
Tevekkül edip Allaha bıraktım maşaAllah benim kulum gayette sağlıklı sadece hep 4 hafta geriden geldi 2500 doğdu
50 milyonda gorulen rahatsızlık beni neden buldu diyorum bazen ogrendıgıö günden beri goz yaşım eksik olmuyor rabbıö sağlık bor sekizde versin kucagıma
Allaha bırak Rabbım sana bıraktım senden gelene razıyım de ve hep dua et ama bunları derken ya sağlıklı değilse vs deme.
Benim bu bebekten önceki gebeliğimde riskliydi doğumda ölecek dediler kafası olması gerekenden daha büyük neler neler dediler gene aynı şeyi yaptım dua ettim Allaha tevekkül ettim kuzum 6 yaşında şimdi maşallah
Ben olsam aldirmam
Saglikliyken iyide sağlıksız olunca mı kötü
Yanlış anlama
Doktorların yanlış teşhis koyma durumu da var
O bebegin vebali de var
Onu geçtim duanın gücüne inanın derim
Ayrıca benim ablamın kızına neler neler demediler ki
Doktorlar doğsa bile yaşamaz dediler
Herkes bu şekilde olmaz aldır dediler
Ama o yapmadı ve suan çok sağlıklı ana sınıfına gidiyor
Yani demem o ki belki de sağlıklı olacak
1,492,932 soru