0 oy
226 göst.
Diğer kategorisinde (33,381 puan) tarafından

Kızlar ben tecvid kurallarını yeni öğreniyorum daha bir kaç kurala kadar geldim eşime de göstermeye çalışıyorum ilk başta 1 tane gösterdim çok basit birşeydi uzun zamandır başka yeni kural göstermedim bugün uzun bi aradan sonra gel bir sayfa oku dedim bende takip edeyim göstediğim kuralı gördüğüm yerde durdurdum ne oldu dedi gösterdiğim kural var bak dedim durdu şöyle sonra dedim bak beni hafife alıyorsun bu konuda ciddiye almıyorsun iyiliğin için uğraşıyorum kendi öğrendiğim şeyleri sana da öğretmeye çalışıyorum şimdiye diğer kurallara da geçmemiz lazımdı dedim niye öyle demişim diye surat yaptı bıraktı gitti ben yanlış birşey söylemedim yalnızca dini bir konuda bu kadar gevşeklik göstermesi beni üzüyor 🫤

4 Cevaplar

+2 oy
(978 puan) tarafından

Senden ders almayı hazmedememiştir. Erkek genleri işte her konuda erkek olarak kendisi daha iyi olmalı. Karısı bir şey öpretirse gururu incinir

(33,381 puan) tarafından

Ya bir ara bir arkadaşından öğreniyordu bende dedim ki bak onları nasıl dinliyosan beni de öyle ciddiye al ama yok başaramıyorum ve çok üzülüyorum bu duruma gerçekten Allah için kuralları öğrenip güzel okusun istiyorum 😔

-Reklam-
+1 oy
(8,477 puan) tarafından

Biz de sizin tersiniz gibiyiz eşim hep söylenir bana ama ben kırılmam alınmam bilirim iyiliğim için söylüyor

(33,381 puan) tarafından

Alınacak bir durum değil ki cano sonuçta ben Allah için istiyorum öğrensin okuması güzelleşsin ama ilk kuralı gösterirken bile bana dediği şey öyle okumayınca ne oluyor orda olmayan bi harfi neden okuyorum diyodu çok üzülüyorum bu duruma 😔

(8,477 puan) tarafından
+1

Üzülme zamanla alışır inşaAllah. Zor çünkü kimine tecvidli okumak. Bana da zor yani empati kurabiliyorum

(33,381 puan) tarafından

İnşallah kuralları tek tek sırayla gidince zor olmuyo aslında tek o gösterilen harfe odaklanınca çok rahat okuyo insan 

+1 oy
(2,559 puan) tarafından

Eşimin 2 senelik benim 18 senelik ilim geçmişimiz var, buna rağmen kalkıp onun kuran okumasına yanlış desem aynı şekilde tepki verir. Veriyor da. Bir kere karıştım, daha da karışmam.

Yanımda okuyunca tedirgin olsun istemiyorum, o yüzden bazen ona ezber yerimi falan dinletiyorum. Sonra o da aynı şekilde geridönüş yapıyor.

Bazen tefsir dersi yapıyorum, bildiğim yerleri bile sesli okuyorum, kulak dolmasıyla bile bazı kaideleri anlıyor. Ben de küçük surelerin tefsirini yaparken yardım istiyorum ondan, hoşuna gidiyor. Bana öğretirken de kendi öğreniyor. Win/Win

(2,559 puan) tarafından
+1

Tefsir dediğimiz ders; kurandan belli bir surenin manalarını, iniş yerini, iniş sebebini, bunun üzerine Rasulullah (sav) efendimizin ne buyurduğunu içeren kapsamlı bir tefsir kitabını açıp o sureyi kırık mana vererek teferruatlı halde dersini yapmak. 

(33,381 puan) tarafından

Ben şuan çabalıyorum belli bir düzendeyim ama buna onunda dahil olmasını istiyorum peki benim yaptığım yanlışsa onun dediği ne kadar doğru böyle okumayınca ne oluyor demesi doğru mu sizce de bana doğru gelmiyor çünkü bir düzene girmesini istiyorum ama çoğunlukla bir başkası dese de yapmamış oluyo

(2,559 puan) tarafından

Tam tersi bir meseleyi düşün. O iktisat kitapları okusun ve seni de zorlasın oku diye. İlk başta ilgini çekmiş olsun, bir zaman sonra ilgi alanın değilse sıkılırsın ve kaçınırsın.

Eşin ısrarcıysa eşine karşı nefret duyamayacağın için iktisat meselesine karşı nefret duymaya başlarsın. Belki sen iktisatı çok sevecektin, belki kaabiliyetin vardı ama eşinin yanlış zamanda yanlış tutumu yüzünden tiksindin.

Şimdi eşinin sana iktisatı öğren diye ısrar etmesine karşı her şeyi söylemek mübah diye düşünürsün zira seni ilk defa söylediğinde bile salmadı. Hala ısrar etti. Bu yüzden o senden vazgeçsin diye demek istemediğin şeyleri hatta belki kalbini kıracak kadar sert söylüyorsun. Suçlu sen misin?

Suçlu da değil aslında, ilgi alanınızın bir olmaması kimseyi suçlu yapmaz.

İlim konusunda her türlü bilgiye acayip açım mesela, beni de bu şekilde darlasan ben de senden kaçarım.

Haklı haksız aramamak lazım. Tecvid TABİ Kİ mükemmel bir ders ve olması da gerekiyor. Tecvidsiz okunan sureler namazı bile bozar çünkü mana değişiyor. Biz her sene mutlaka yaparız tecvid dersini, şarttır yani müfredattan çıkmaz.

Ama zorla da güzellik olmaz. Aksine bence zorlayınca nefret oluşuyor. 

(33,381 puan) tarafından

Hevesimi kırdı zaten yeterince bundan sonrasında şunu yapalım bunu yapalım diyeceğimi sanmıyorum çok kırıldım bu konuda ben aşırı zorlayan biri değilim zaten benden gördüğü kadarıyla heves etmiş olsaydı ilk kendisi söylerdi ama o da yok nasip ne diyim

(8,477 puan) tarafından

Bence böyle mühim konularda nefsini bir kenara bırakmalısın

+1 oy
(961 puan) tarafından

Yaa ne güzel bir tartışma konunuz var ona bile özendim Allah bozmasın muhabbetinizi ya 

(33,381 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim amin 

Evet güzel bi tartışma ama çok üzülüyor insan ciddiye alınmadığında ve çok çabaladığında

(961 puan) tarafından

Keşke bizimde böyle sorunlarımız olsa 

(33,381 puan) tarafından

Rabbim hayırlısını versin herkesin yuvasına huzur mutluluk nasip etsin ❤️

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 362 göst.
19 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 257 göst.
0 oy
9 cevap 642 göst.
0 oy
3 cevap 180 göst.
12 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,562 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,190 soru

24,397,780 cevap

349,899 kullanıcı

...