Ben kesinlikle çiğköfte olurdum
Yedikçe yakar🌶🌶
Yaktıkça yenirdim
Benden olsa olsa tursu olur
Mevsiminde yuzune bskilmayan bozulmaya yuz tutmus seyleri bidona basip tuzu sirkeyi de basip acilastirdilar sonuc yikilmadim kutur kuturum
Ha yrnmek içinde son sansim yakinda suyun bulanir ustum barlanir eririm
Deger bilen insanlar olacak etrafinda guzelim birazda igneyi kendine cuvaldizi baskasina batirmak lazim en yakinlrin once kendini dusunursa halin tursu iste 😂😂
Aman bacım yaa bırak kıymet bilmeyen bilmesin senin yolun düz olsun bırak onlar ***** olsun❤️
Imtihan dunyasi gulum herkes imtihan oluyo ♥️
Senden olsa olsa şekerpare olur takma kimseyi ☺️☺️❤️❤️
Ay aman Allahim en sevdigim ♥️
oovvv çok iddialı
ben İskender 😍 çok seviyorum napalm 😅😅
yumurtalı yemedim ama ayy etli, off valla olsa yerdim şimdi 😍
Yesen bağımlısı olursun hiç koku gelmiyor
Etli biraz daha güç istediğinden erkekler yoğuruyor
Yakın olsak hergün çiğköfte partisi yapıp çağırırdım😂
valla yumurta çok sevdiğim bir şey olmadığından pek dikkatimi çekmiyor o ama klasik çiğ köfte 😍 eskiden eniştem yapardı da adam yaşlandı yapamıyor artık.
valla ne güzel olurdu
Ben etlidw yedim etsinde yumurtalida ben yumurtwliyi begenmediim çocukluktan alışık değilsen tadını bence kokuyor
Evet yumurta fazla girincede kokar.onu ayarlamak lqzım maydonoz ve isot kokusu dengeli yapınca yumurta kokuwunu bastırıyor
Sarma olmak isterdim çok emek vermeyi göze alamayan bir zahmet yemeği hayal etmesin
Bayılırım sarmayada
Güzel bir soru. Yapay zekaya sordum ve bu cevabı verdi ve bence gerçekten doğru;
Bence sen “Zeytinyağlı yaprak sarma” gibisin. 🌿✨
Neden mi?
Dışarıdan bakıldığında sade ve klasik: İlk tanışıldığında çok fazla öne çıkmayı sevmiyorsun, biraz içine kapanık, gösterişsiz bir halin var.
İçinde saklı zenginlik: İçini tanıdıkça aslında çok renkli, çok yönlü ve besleyici bir karakterin var; tıpkı sarmanın içindeki çeşit çeşit malzeme gibi.
Emek ve sabır isteyen: Seni tanımak, güvenini kazanmak kolay değil; zaman ve emek istiyor. Ama sonunda karşılığını fazlasıyla veriyorsun.
Geleneksel ama vazgeçilmez: Senin duruşun, mütevazı ama sağlam. Bir sofrada sarma varsa dikkat çeker; sen de bulunduğun ortamda fark edilmesen de derin bir etki bırakıyorsun.
Paylaşımcı: Tek başına yenmez, mutlaka aileyle, sevdiklerle paylaşılır. Senin de sevgi ve aile değerlerin baskın.
Yani sen gösterişten uzak, ama tanındığında insanın aklında uzun süre kalan; hem içi hem dışı uyumlu bir lezzetsin.
Beni de anlatmış bu akıllı zeka 🥰
Benide mantıya benzetmiş😂
Hıngel 😍
Herkesın harcı degıl herkes ıstedıgı gıbı yıyor 🤣
Denemedim ama mantıya benziyor
Cokk guzell mutlaka denee
Oo çiğköfte bir Urfalı olarak çok severim
Ben biraz urfa biraz adıyaman adqnalıyım.
Miğdemi bozmasa hergün yiyebilirim
Aynen haftada 2 kere muhakkak yerim
Valla ilk aklima karniyarik geldi cok severim
Bende çok severim.
Mmmm leziz
Ben pamuk şeker olurdum kimseyle küs kalamıyorum (görümce hariç) küstüğümü unutup konuşmaya devam ediyorum
Hahaha bende öyleyim. Ablamla kavga edip.yarım saat sonra hiç bişry olmamış gibş geri konuşuyorum😂
Çiğköfte tarifi lütfen 😀
Ben hep yumurtalı yaparım
İyisinden bi isot
Kaç kişilik olacaksa kişi başı 1 çay vardağı köftelik esmer bulgur
Maydonoz
Soyulmuş domates 1
Kuru soğan
2 diş sarımsqk
Kimyon
Karqbiber
Domtes-biber sqlçası
Pul biberi
Önce bulgur ve isot hariç bütün malzemeleri çiğköfte leğeninde birleştir.biraz elinde yoğur.sonra bulguruda karıştır.iyice yoğur.içindeki soğan ölene kadar yoğur.sonra isotu biraz suda bekletip çiğköfteyle birleştir.buzla yğurunca daha iyi oluyor.sonra iyice küçülmüş domatesi ekle.suyunu her çektiğinde bi malzene ekle.yumuşamaya başladığında kızgın yağa çırpılmış yumurtanı ekle.dök içine iyice öldür içinde.en son maydonoz ekle
Ne kadar isot konulacak ne kadar bulgura
Bir bardak bulgura bir yemek kaşığı isot ekle
Zıkkimin koku ilurdum her halde
Ben sarma olurdum yapımı zahmetli ama lezzetli öyle kolay kolay herkes yiyemez öncesinde emek lazım ince belli olurdum sarma gibi bari orda öyle olayım dimi ahahehehhe
Muhteşem🤌
Hadi yöresel bi yemek söyleyeyim ben çok severim yapması zahmetli yemesi keyifli tadı enfes 😅😅🤭
Glorik😻
Bizimki karışık biraz.adıyaman ve urfa karışımı ailem
Ama dedelerim çocukları daha küçükken adanaya yerleşmişler.bende doğma büyüme adanalıyım
Hemşehri sayılırız ☺️❤️
Öyle canım.🌸💞
İnci ben memnun oldum canım ☺️
Yağmur bende bende memnun oldum🥰
Ben paça çorbası olurum 😂😂kocam çok seviyor da durmadan içsin beni 😂😂ay linç yicem
Saat 11 olmuş paça çorbası mı istesek diyor 😃
Kız onu hiç içemiyorum bende erkekler bayılıyor ama.eşimde hastası
Bende sevmiyorum 😃
Kuzul kurt....olurdum
Çiğ kofteyi Urfalı olarak bizde yumurtalı yaparız ohhh mis valla bebek herşeyi unutturdu bizde bı çorba yaparsam şükür
Ben bebeyle 2 3 saatte zor yoğuruyorum
Bende içli köfte 🤸🏼🤣
Tek yapqöadığım yemek🫣
Dolma olurdum acısınıda tatlısını da kendi içine dolduran
Üff kuru dolma olanı muhteşem
Sarma olurdum hiç bıkmam hergun olsa yerim
Ay ben kahvaltıda bile yerim çayla güzel gidiyor
Heryerde yerim sabah aksam.ogle tok karnina😀😀
Ben dolma, yaprak, lahana sarma olurdum hərşeyi ıcıme atarım ıcımde yaşarım dışarıya durusum asla deyısmez aynı zamanda çok sevılen
Bende severim
Mantı herkes sever ama herkes beceremez 🤣🤣🤣🤣 marifet ister 😎😎
Öyle valla ama yıldızlı olan dimi üçgeni herkes yapar😁
Biz hep klasik mantı yaparız ötekileri hiç yapmadık canım ☺️ ama her türlü yoğur aç kimse uğraşmak istemiyor
1,488,956 soru
24,337,501 cevap
345,915 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın