+2 oy
487 göst.
Diğer kategorisinde (238 puan) tarafından

Hanımlar biliyorsunuz ki annemin 22 Ağustosta vefat etmişti O vefat ettikten sonra işlerin pek iyi gitmemeye başladı Ev sahibim yeni bir kiracı geleceği için bizi çıkarmak zorunda kalmıştı biliyorsunuz ki babamlar alt katında oturuyordu taşınmak zorunda kaldım onlarla yol mesafemizde yarım saat falan var Çok daralıyorum sürekli Onları özlüyorum sürekli gidip gelmek istiyorum ama Yeşim çalıştığı için sürekli gidip gelemiyorum anneme ihanet etmiş gibi hissediyorum kendimi ama ev sahibi çıkardığı için de mecbur kalmak çıkmak zorunda kalmıştık 24 Eylül'de en küçüğümüz 2 yaşına girdi o yüzden onun doğum gününü kutlamaya gitmiştik biliyorsunuz ki eşimin amcası Üst katında oturuyor Onun eşi de gelmişti doğum gününde orada oturuyorlardı Biz mutfakta diğer kız kardeşlerimiz de ona Elbise falan giydiriyorduk işte onu sevindirmeye çalışıyorduk O da annem de geldi sana diyordu sonra odaya çay götürürken babamların istemeden kulak misafiri oldu babamın evlenmesinden bahsediyordu işte eşimin amcası ne zaman evleneceksin bir tane kadın var git onu gör O da Yeni boşanmış iki tane çocuğu var falan diyordu O an bir Şok geçirdim o zamandan beri kendime gelemedim hala eve geldim ama kendime gelemiyorum sürekli böyle ağlayasım geliyor ne yapacağımı bilemiyorum acaba Babam bizi evliliğinden bahsettiğimde Ne diyeceğim Sizce bize sorduğunda ne demeliyiz

12 Cevaplar

+2 oy
(202 puan) tarafından

Kardeşiniz çok kücük ama daha evlilik konuşmak için çok erken değil mi ya kücük kardeşini yanına alma gibi bir durumun yok mu 

(238 puan) tarafından

Maalesef küçük kardeşim 20 yaşındaki kız kardeşim hariç hiç kimsenin yanına gitmiyor yani benden bir küçük olanı Hatta annemin ölümünün bile hani Evet öyle çok üzüldü anladığımı anlamadım Onu bilmiyoruz Çünkü bazen soruyor bazen gitti diyor Bazen gelecek diyor ama böyle diğer kız kardeşime Elimizi kaldırdığımızda şaka niyetini veya bayılmış gibi yaptığında veya bir yere gittiğinde evi inletiyor Annem varken de annemin yanına gitmiyordu sürekli kardeşinin yanına gidiyorum yanıma bir gece getirdim de bütün evi inletti ablama gideceğim ablama gideceğim diye bazen annesini Soruyor annem niye gitti Nereye gitti Hatta hastaneye falan gittiğimizde Ondan bir büyük olan var 4 yaşındaki abla hastaneye gitmeyin annem hastanede öldü Siz de ölürsünüz falan diyor

(202 puan) tarafından

Kıyamam ya Rabbim size sabır versin çocukların psikolojisi için ayakta durun 

-Reklam-
+2 oy
(1,747 puan) tarafından

Canım eşi vefat eden bir erkek uzun süre tek başına olamaz 

En küçük kardeşinize bakacak ve onunla ilgilenecek bir anne olmalı 

Şimdi hem babanız için

Hem kardeşiniz için cok zor olur biliyorum ama 

Sizler için de çok zor 

(238 puan) tarafından

Anladım zaten karşı değilim Evliliğine Sadece çok erken buluyorum ve Hani annemin daha 40'a çıkmadı üzülüyorum biraz Evliliğine karşı değilim Bana sorsa bile sen bilirsin Baba derim Ama küçük kardeşime falan üzülüyorum küçük kardeşim de zaten 20 yaşındaki kız kardeşimin yanında kalıyor benden büyük küçük Onun haricinde de kimseye gitmiyor O da nişanlı zaten annem yaşıyor kendi annemin yanına gitmiyordu Zaten sürekli onun yanına gidiyordu onu anne demeye başlıyor hatayı zaman zaman yani onun yanında hariç kimseye gitme bir gece yanıma aldığım zaman evinleşiyor ablama gideceğim ablama gideceğim annemle bile uyumaz ablam gelsinler dedi Sadece annem vefat ettikten sonra çok soğumaya başladı bu aralar Annemlerde niye gelmiyor kime gitti niye öldü öldü mü Annem Gibi sorular soruyor

(1,747 puan) tarafından

Ah kıyamam ben yavrum kuzum benim 🥹🥹

(7,583 puan) tarafından

Kardeşin nişanlıymis evlenınce nasıl olacak🥺

(238 puan) tarafından

O gidince Ondan bir küçük olan var Ve yine aynı hepimiz yine yan yanayız yine gelip gideriz ben de o da babam da zaten babam hep onların başında

+2 oy
(6,858 puan) tarafından

Küçük kardeşinin bakımı kimde, başka kardeşin varmı, kaç yaşındalar, kendilerine bakabiliyorlar mı 

Bunlar baban için çok zor durumlar boşanmak kolay ama vefat çok zor bir durum 

Baban tek başına mı idare ediyor evi bunun temizliği yemeği çocuk bakımı hepsi ayrı ayrı zor birde baban eve bakıyorsa evin gecimi nasıl oluyor 

Kadınla tanış anlarsın zaten bakıcı tutacak durumunuz yoksa dektekleyici olabilirsin 

(238 puan) tarafından

Bakıcı tutmaya gerek yok Ben Babamlara yakın oturuyorum zaten aradaki geliyorum yaklaşık bir haftadır taşındım ama sürekli oradayım taşındığın zaman da Direkt evime gelmedim zaten yerleştirmesini falan bıraktım gittim 3 gün orada kaldım Benden küçük 20 yaşında kız kardeşim vardı nişanlanma da evliliği söz konusu değil yani evliliğin süresini uzatmayı düşünüyorlar zaten Kız kardeşim de onun yanından Başkasının yanına gitmiyor küçük olur En küçükleri Hatta zaman zaman onu anne diyorum Babamla birlikte bakıyorlar babamın benim hatta Annem yaşıyorken annemin yanına falan gitmez diye bir tek onu istiyor ablam diyor ablam diyor başka bir şey demiyor onun yanından hariç kimseye Annem annem diyor Bazen Kız kardeşim nişanlısı ile gezmeye gittiğinde bütün evi inletirdi Annem ederdi git getir ablam ablam niye gitti Ablam gelsin falan derdi Sadece annem vefat ettikten sonra bu doğum gününü biri sürekli annesini Soruyor annem nerede niye gitti öldü mü yoksa niye öldü neyi vardı öldü gibi sorular soruyor ama ablasının yanından hariç hiç kimse gitmiyor bir gece yanıma aldığımda bütün evin esiyor ondan küçük kız kardeşim daha da var 18 yaşında en küçükleri 4 tane küçüğümüz var 7 kız kardeşi en küçükleri 2 yaşında 3,5-4'e girecek olan var 6 var 9 var En Küçüklerimiz Bunlar geriye üçümüz de büyüğüz ben de evliyim zaten en büyük yarıyorlar

+2 oy
(3,354 puan) tarafından

Bence herşey çok taze herkes konuşur çoğu da boş konuşur evlencem deneyle de evlenilmiyor bunlara kafanı yorma acini yasa sen rabbim sabır versin 

(238 puan) tarafından

Amin Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

+2 oy
(5,923 puan) tarafından

Yuh kadinin kirki cikmadi daha ne evliligiymis valla ne dicemi bilemedim tamam hani evlenebilir evet ama bi dur acelen ne daha duzenin oturmadi ya bilmiyorum bu dunya boyle iste omrunu feda etti kadin kocasina çocuklarına onlar icin her sikintiya katlandi sonuc bu iste kimseye guvenmicen bu dunya da ne ana ne baba ne koca ne kardes ne de evlat o mezara tek basina girecegiz ve herkes hayatina devam edecek Allah razi olacagi sekilde ayrilmayi nasip etsin bu dunyadan 

(7,583 puan) tarafından

Amin canım

(238 puan) tarafından

Amin cümlemizin Ama ben çok eminim Yani annem olsaydı kesinlikle evliliği kabul etmezdi tek başına bakabilirdi babama da hani hak veriyorum Evet erkek erkek olduğu için bir yere kadar gücü yetiyor Mesela en küçüğünü yıkayabilir diğerini yıkayamaz çok zor onun için de biliyorum ama annem olsaydı kesinlikle evlenmezdi diye düşünüyorum onu o kadar çok özlüyoruz ki hani bir saniye bile Aklımızdan Çıktı olmuyor her gece rüyalarımda artık o kadar çok Psikolojim bozuk ki bazen Kalktığımda yanımda oturduğunu görüyor gibi oluyorum eşimi anlattığımda Psikolojinin bozmuşsun falan diyor ama annem gerçekten çok çekti Rabbim Anneme çok güzel bir yer nasip etsin Çünkü o bu dünyada çok çekti Yani tabii çok uzun zaman önce evlenmişler babamı tam neredeyse 28 yıllık evliler ilk evlendikleri zaman kayınvalidesi ile yaşamış kayınvalidesi hep dövüyormuş babaannem sürekli onu dövüyormuş Amcalarım dövüyormuş küçükmüş Annem ilk evlendikleri zaman annem 13 yaşında evlenmiş Çok çekmiş Yani kendi babasından da rahatlık görmemiş Kendi babası ta kendimi yatalak olduktan sonra geldi yani vefat etmeden 10 gün önce geldi sadece abileri de aynı Annem binlerce kez babasının abilerini aramış işte beni dövüyorlar gelin Beni Götürün falan demiş kimse dinlememiş onları o gün cenazede görünce hepsini parçalayasım geldi ama Annemin söyledikleri aklına gelince hepsini unutuyordum Kızım lütfen Babama kahvaltı verin diyordu ya salaktı gözlerini Bile açamıyordu Son anda vefat etmeden iki üç gün önce gözleri maalesef görmemeye başladı artık zaten yoğun bakımda kaldı 12 gün gerçekten annem çok çekti Tabii babam Yeri geldiği zaman destek oluyordu Ama Kusura bakmayın çok uzun oldu

(7,583 puan) tarafından

Umarım babandan yana annen mutlu olmuştur 🥺

(5,923 puan) tarafından

Vanim bu dunya imtihan dunyasi biz kullar olarak dogup yasayip olecegiz saniyoruz ama oyle degil bu dunya gun yuzu gorme yeri degil imtihan cekme yeri dogcaz imtihan olcaz vademiz dunyadaki gorevlerimiz imtihanlarimiz dolgudugu amel defterimiz kapandigi zaman olcez ebedi aleme uyancaz bu bi son degil annen yok olmadi Allah senin annen olarak yarattigi kulunu geri aldi seni cok iyi anliyorum ama bu kadar kendini mahfetme bende esin gibi dusunuyorum bak psikolojin bozuldu suan senin tasadiklarini yonetemiyosun neden bi destek almiyosun 

+2 oy
(4,933 puan) tarafından

Baban muhtemelen gençtir ve evlenmek isteyebilir. Ama daha çok erken daha 1 ay olmuş. Eğer şimdi evlilik düşünüyorsa çocuklar için değil uçkuru için düşünüyor demektir. Hele bir küçük kardeş büyüsün okula gitsin . Çocuk annesinin öldüğünü bilmiyor çünkü ölüm ne demek onu bile bilmiyordur bebek daha. Bir de eve yeni biri gelirse ne diyecek. Yazık çocuğa travma olur ona çok büyük. Ablaları varmış büyük onlar ilgileniyormuş ne de olsa . Baban insanların böyle şeyler konuşmasına müsade etmemesi lazım.

+1 oy
(3,354 puan) tarafından

Kaç kardeşimiz ki canım iki yaşındaki bebeğe kim bakıyor evlilik normal birşey zaten ha deyince de evlenilmiyor o iki yaşındaki bebeğin bakıma ihtiyacı var kim bakacak ona bilemiyorum senin için tabiki zor ama bu baban içinde zor bunu unutma benim eşimde ilk eşi öldükten dört sene sonra benimle evlendi yani evlat için tabiki zor bir durum bunu biliyorum ama zamanla alışıyor insan bence sen destekleyici ol 

(238 puan) tarafından

Anladım canım 7 kız kardeşiz en büyükleri benim evliyim Benden küçük 20 yaşında kız kardeşim var ondan bir küçük de var babam da 20 yaşındaki olan kız kardeşim bakıyor

+1 oy
(2,876 puan) tarafından

20 yaşında kardeşiniz varmış. Evi çekip çevirebilir. Sanırım en küçük kardesiniz de ablasına çok düşkün. 20 yaşındaki kardeşine bu sorumluluğu yüklemek ne kadar doğru bilemiyorum. Ortada kalan bir bebekte var. Babanıza kızmayın ama biraz erken bence 

(238 puan) tarafından

Babamın evlenmesine karşı değiliz fakat hep erken buluyoruz dediğiniz gibi böyle kırkı çıksın falan dedim yalnız Evliliğine karşı değilim Sadece Annemden sonra yeni birisi yeni bir hayat kabullenebilecek miyim onu bilmiyorum babama da bütün sorumluluğu yükleyemem onun kararı Sonuçta isterse evlenir Onun günahını vebalini de çekini

+1 oy
(3,075 puan) tarafından

Babanız mı dedi evleneceğim diye eşinizin amcası mı dedi acaba. Çünkü bazen akrabalarda böyle patavatsızlık yapabiliyorlar. Hani babanız birşey demeden daha adam ne zaman evleneceksin demiş olabilir. Eltimin annesi vefat etti cenazenin içinde eltimin babaannesi oğlanı evlendireceğiz demiş kaynanama düşün. İnsanlar cahil cahil konuşuyor. 

(238 puan) tarafından

Eşimin amcası söylüyordu evlenmesi hani bir tane kadın var boşanmış O da yeni istersen gidip gördüğün falan diyordun onu duyunca böyle biraz sarsıldım kadının da iki tane çocuğu varmış Ve ayrıca Ben evlenmesin demiyorum babam için hani çok erken buluyordum o yüzden yazamıyorum anlayış göstereceğim yani çünkü Bu da babamın Sonuçta bir kararı bütün sorumluluğu babama da yüklemek çok zor olacak Çok teşekkür ederim

(3,075 puan) tarafından

En büyük sizsiniz ve bunu konuşmak size kalacak sakince konuşup fikir alışverişinde bulunabilirsiniz babanızla.. Böyle böyle amca derken duydum baba senin fikrin ne bu konuda diye sorabilirsiniz 

0 oy
(236 puan) tarafından

Annem vefat ettikten 2 yıl sonra babam anneme düşman bi kadinla gizlice evlendi herkes derdi annen giderken kapının kilidini de götürür dıe çok doğru annemi n acısından daha çok yandı yüreğim 2 kardeş yemin ettik aile ölüsüne gitmeyiz dıe erkek milleti farklı düşünüyor

(8,351 puan) tarafından

Baban hiç mi sevmemis anneni neden böyle bir şey yapmış çok üzücü 

(236 puan) tarafından

Demekki sevmemiş torunları dedelerini. Bilmiyor bi kadına hepimizi değişti

(238 puan) tarafından

Ya çok üzüldüm Keşke anneler ölümsüz Çünkü onların çektiğini hiç kimseye çekebileceğini düşünmüyorum erkekler sadece kendi umrumlarında oluyor Tabii onlar da üzülüyorlar onlar da dağılıyorlar ama bir yerden sonra toparlanıyorlar Mesela benim babamın kuzeni eşi vefat etti Daha Kırkı çıkmadan gidip evlendi Şimdi de hiç karısını umursamıyor bile hatta yeni karısından 3 tane de çocuğu var hiç umursamıyor bile karısından bahsetmiyor bile sadece bazen işte o daha iyiydi o daha iyiydi böyle derdi Ama ona da çektirdikleri bir yanaydı gerçekten ne yapılıyorsa bu dünyada kalıyor

0 oy
(4,443 puan) tarafından

Kiz çok küçük kim bakacak ona üvey anne gelse bile bakabilcekmi siz kardeslerdenyaniniza alamiyormusunuz baban genç tek erkek nasıl idare edecek çok zor iş valla anne gidince hersey dağılıyor allah yardım etsin

(238 puan) tarafından

Amin cümlemizin teşekkür ederim küçük kız kardeşimin yanından almayı düşünüyorum fakat gelmiyor bir tane kız kardeşimi yanıma aldım 3 sınıfa gidiyorum diğeri babamdan kopamıyor Diğer ikisi en küçükleri de zaten dediğim gibi diğer kız kardeşim benim Bir de yanıma aldığımda bütün evi inletiyor zaten Sabahları oraya gidiyorum akşamları da geliyorum

0 oy
(1,910 puan) tarafından

Seninle annenin durumu hakkında konuşurdk. Keşke şimdi daha farklı şeyler konuşuyor olsaydk. Annem bu hastalığı yendi diye post açsaydn... Elimize bir iğne bile batsa acısnı günlerce yaşarken annen o kadar ağır ilaçlara o kadar acıya dayandı. Belki bir of bile demedi. Rabbim inşallah mekanını cennet eyler. 1 senedr Onkoloji koridorlarndaym neler gördm yaşadm anlatsam buralara sığmaz.. annene çok üzüldüm ne çocukluğunu yaşayabilmş ne gençliğini ne de anneliğine doyabilmş...  o küçük kardeşlerne lütfen iyi bak. Senin annenle iyi kötü hatırlayacağn bir anlarn var ama onlarn yok... baba vefat edince anne baba da oluyor ama anne vefat edince yerini kimse dolduramıyor.. bir gün hepimiz gideceğiz oraya bir saniyemzn bile garantisi yok bu hayatta. Rabbim seni kardeşlerine evlatlarına bağışlasın.  Artk onlar için yaşayp güçlü olacaksn...

Amcalarnda çok ayp etmiş daha annenn kırkı çıkmadan. Evet elbette ileride evlenir ama şimdi zamanı değil.. 

(238 puan) tarafından

Keşke dedikleriniz gibi olsaydı keşke posta çık da annem kanseri yendi deseydim ama maalesef ki olmadı demek ki nasibinde de bu varmış İsyan Etmiyorum sadece üzülüyorum Rabbim size de Şifa göndersin inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 284 göst.
+4 oy
3 cevap 340 göst.
+1 oy
1 cevap 160 göst.
0 oy
9 cevap 459 göst.

Kategoriler

1,479,101 soru

24,206,196 cevap