0 oy
358 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,338 puan) tarafından
tarafından kapalı

Oğlum 4 buçuk aylık ilk çocuğum. Çok aşırı derecede huysuz geceyi iple geçiyorum uyusun da biraz dinleneyim diye. Eşim de şehir dışında çalışıyor. Şimdi sorum şu

Oğlum gece bazen 3 bazen 4 te kadar uyumuyor sabah 6ya kadar uyumadı geçen gün. *** oğlum gece geç uyuyor gündü de saat 13.00, 14,00 gibi uyanıyor. Bende dedim ki onu gündüz saat 10 gibi uyandırayım ki gece erken uyusun. Uyandırdım yarım saat geçti baktım kendi kendine uykuya dalmış yine uyudu saat gündüz 1e kadar. 

E gece de uyutmaya çalışıyorum ne yapıyorsam uyumuyor geç saatlere kadar. 

Ne yapsam bi düzen kurabilirim. Gece 10,11 gibi uyutup gündüz 8,9,10 gibi kalksa bende uykumu güzel alırım. Ama gece geç saatlere kadar uyanık gündüz de öğlenden sonraya kadar uyuyor. 

Lütfen bi tavsiye verin artık kafam kaldırmıyor ne yapabilirim. Ne yapsam uykusunu düzene koyabilirim

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

8 Cevaplar

0 oy
(1,902 puan) tarafından

Şuan küçük o dediğin düzeni 1 yaşından sonra anca verebilirsin huysuz uykusuz Bebek zor Allah kolaylık versin sende o uyudumu uyumaya calis bide karanlıkta yani arada bı ışık olsun öyle alıştır ben mesela uyuyacağım zaman Ayetel Kürsi açıyorum ama bvdogu doğalı böyle şimdi gecebuykusu geldimi aciyorum hemen anlıyor uyku zamanı oldugunu

(1,338 puan) tarafından

Aslında çok haklısınız:(

Zaman geçip gidiyor 

(1,902 puan) tarafından

👍4 oğlum var 16 15 12 ve 1 yaşında gerçekten zaman gidiyo bende diyordum acaba bunlar elimi tutup yürür mü 🥺

(1,338 puan) tarafından

Bende şuan diyorum oğlum büyüse de elini tutup gezsem :( ama cidden zaman akıp gidiyor daha dün doğum yaptım sanki şimdi 4 buçuk aylık oldu

(1,902 puan) tarafından

☺️Allah bağışlasın bol bol op kokla 

(1,338 puan) tarafından

Allah razı olsun inşAllah 

-Reklam-
0 oy
(210 puan) tarafından

Şuan o geceyi gündüzü ayırt edemedigi için ne zaman uykusu gelse uyur uyku düzeni olmaz canım sabır etmen gerekiyor yardım edebilcek birileri varsa daha iyi olur benim oglanın da uyku düzeni 1 yaşında anca oturdu yoksa evde tavana beşik asmıştım sabaha kadar sallar emzirir dururdum susmazdı hiç  emzik te etmezdi 5. Ayda avent emmeye başladı

(1,338 puan) tarafından

Etrafımdaki bebekler MaşAllah bakıyorum 8 9 gibi uyuyorlar bı benim oğlum gecenin körüne kadar uyanık kalıyor sanırım 

(210 puan) tarafından

ÇÇogunluk uyumuyor ya onlar çok nadir uyuyanlar

(1,338 puan) tarafından

Yaa öyle mi dersiniz

Bilmiyorum çok yoruluyorum. Kaza oruçlarım var hamilelikten dolayı tutamadım. Şimdi niyetlendim tutmaya geçen seneden de 5 gün vardı bu ayda 29 gündü 34 gün orucum vardı çok şükür 9 gün tuttum. Ama işte çok yoruluyorum iftarımı açıyorum dinlenmek istiyorum. Açlıktan başım dönüyor oğlumda üstüne ağlıyor sürekli. Bı yedek yapana kadar canım çıkıyor. 

Eşim şehir dışında büyük ihtimalle o da Ramazan orucuna kadar gelmez. Yani tek başımayım illaki tutacam bende niyetlendim ama perişan ediyor oğlum beni 

0 oy
(1,541 puan) tarafından

Canım napsanda bu süreç öyle devam edicek en fazla 10.aya kadar ya da 1 yaşına kadar sonrası kendi kendine düzeliyor zaten şimdi daha gece gündüzü ayırt edemez ve bedeni küçük olduğundan iki kımıldasa yorulur ya da gazı olur gece hiç uyumaz genelde de gündüz gaz olmayıp gece oluyor ondan uyumuyordur bu süreç biraz zor bir süreç sabır isteyen süreç bende tek başıma kızımın o dönemlerini atlattım ve baya kolikti yaz ayıydı sürekli pişikti elinde kalmıştım uyumuyor diye sonra aynı senin çocuğun gibi belli saatlerde uyuyor uyanıyordu bende o saatlerde uyuyan ya da hiç uyumayan biriyken onunla adapte oldum ve yorgunluktan zaten uyuya kalıyorsun öyle yapabilirsin şuan sadece çok zor geliyor biliyorum keşke elimde olsa yardım ederdim sana ama birkaç ay dişini sık emin ol geçiyor ben o günler bitmez sanıyordum şu ayda düzelir diyorlardı bana her ay yaklaştıkça mutlu oluyordum uyuycam diye şimdi de kocaman oldu 4 yaşında yani bitiyor emin ol ve o uyuduğu sıra eğer uyuyamazsan bile gözünü kapat kalkıp yemeğini çocuk uyanıkkende yaparsın işide puseti varsa ben öyle yapıyordum pusete koyar  yanıma çekerdim kızımı öyle bir şeyler hazırlardım yapardım ya da evi süpürücem kızımı pusete koyar yerde kalırdı gözümün önünde olurdu hep öyle öyle büyüdü işte

(1,338 puan) tarafından

Etrafımdaki bebekler MaşAllah bakıyorum 8 9 gibi uyuyorlar bı benim oğlum gecenin körüne kadar uyanık kalıyor sanırım 

Yardım edecek kimsem de yok tek başımayım. 

Hiçbir şekilde susmuyor ki pusetim yok ama mindere bırakıyorum kucağımdan indigi gibi ağlıyor bı yemek yapana kadar canım çıkıyor 

0 oy
(1,679 puan) tarafından

Kızım 7 aylık canım uyku düzenimiz şu şekilde 

Akşam 8'de yatırıyorum sabah 8-9'a kadar

Öğlen 1de yatırıyorum 2 de kalkıyor , akşam 4'te yatırıyorum 5-6 tekrar kalkıyor . Tekrar saat 8'de yatırıyorum sabaha kadar. Uyku uykuyu getirir canım 1'de kalkınca tekrar akşam 4 gibi uyut. Çocuğu uykusuz bırakırsan huysuz olur yorgunluktan uyuyamaz  bu dönemler çocukların uyku zamanı 

(1,338 puan) tarafından

Gün içinde 3 defa falan uyuyor ama kısa süre uyuyor 

Bilmiyorum bı düzene koymak istiyorum çok yoruldum 

0 oy
(194 puan) tarafından

Emin ol her anne bu durumları yaşamıştır ilk çocuk ve desteksizsin yaşadığın durum normal ve sende bir insansın yorulmanda çok normal iyi haber hepsi geçiyor biraz sabır :)küçük gece gündüz ayrımı yapamaz ama düzen oturtmak istiyorsan her gün yatmadan aynı saatte dış aldır gaz masajı yap rahatlar uyur bunu gergin düzenli saatlerde yaparsan uykusu düzene girer ve alışır.daha küçük öyle deliksiz uykularda bekleme gece acikir karnı ağrır Gazi olur guzu olur söyle bir yaştan sonra daha rahat edersin yürümeye başladım gaz sorunu ortadan kalkar hareketlendirdi içinde yorulur uyur 

(1,338 puan) tarafından

Gece kalkıyor besliyorum ama geç uyuması çok yoruyor beni. Duşta saat 8 9 gibi aldırsam akşam, 1 2 saat uyuyup geri uyanıyor 

0 oy
(8,467 puan) tarafından

Hergün azar azar erken uyandırıp her gece uykusunu azar azar erkene alacaksın

(1,338 puan) tarafından

Mantıklı aslında deneyeceğim teşekkür ederim 

0 oy
(1,989 puan) tarafından

Her gece aynı saatte odanıza gidin bezini değiştirin karnını doyuran masaj yapın geceliklerini giydirin uyutmaya çalışın , gece boyu asla odadan çıkmayın ışık açmayın gece olduğunu uyumaıs gerektiğini anlaması lazım, biraz zorlanırsınız ama alışır 

(1,338 puan) tarafından

Zaten evde tek başımayım sürekli yatak odasındayım

Ya zar zor uyutsam bile uyanıyor ya ki saat gece 2 3 4 olana kadar

(1,989 puan) tarafından

Uyanınca emzirin uykuya döndürmeye çalışın , kaldırıp oyun oynamayın konuşmayın 

(1,338 puan) tarafından

Benim sütüm yok belirli saatler içerisinde mama veriyorum. Ama uyumuyor kendi kalkıp oynuyor ne yapsam uyutamıyorum 

0 oy
(16,456 puan) tarafından

4 aylık bebek en geç sekizde akşam uykusuna yatar ara ara uyanır 12 sonrası tam dalar 6 da da kalkar. Bir buçuk saat sonra ilk uyku bu uyku sonrası her iki satte bir uyku düzen kurulmamış çocuk için ayrım yapabilir artık o herkes yapamaz demiş iki çocuk büyüttüm ikisini de rutine bağladım uyku sorunu olmadı diş vs hariç

(1,338 puan) tarafından

Zorla uyutuyorum 10 15 dk uyuyup geri kalkıyor takı saat gece 2 3 4 olana kadar

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 391 göst.
0 oy
4 cevap 124 göst.
11 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nalankt (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 291 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Simge45 (98 puan) tarafından soruldu

Kategoriler