0 oy
354 göst.
önce Diğer kategorisinde (257 puan) tarafından

Kızlar benim oğlum 1 sınıfa gidiyor yazısı çok kötü harfleri bilmiyor okuyamıyor bir a harfini bir n harfini Bir de e harfini öğrendiler öğretmen ana bugün de anne falan yazdırmışlar bu yazıları okuyamıyor yazıyor ama hiç iyi değil karışık yazıyor ve oğlum çok zorlanıyor ona çok üzülüyorum ben öğretmeye çalışıyorum anne ben yapmayacağım banyo zorlama diyor bana yardım edin oğlumun ilerlemesi için ne yapmam lazım gerçekten o kadar zoruma gidiyor ki İlk çocuk bir de çok zor ne yaptınız iyi yazmaları için okumaları için ne yaptınız oğlumun kafasını benmi ogretemoyirum

12 Cevaplar

+2 oy
önce (4,066 puan) tarafından

image

bunun gibi mıknatıslı alfabe seti var bizde. Harfleri teker teker gösterirsiniz. Sonrasında yazı çalışması yaparsınız. 
-Reklam-
+1 oy
önce (6,335 puan) tarafından

1. sınıftan önce hiç harf ve yazma alıştırması yapmış mıydı?

önce (257 puan) tarafından

Yok canım 

önce (6,335 puan) tarafından

O zaman önce ana sınıfı yapsanız daha iyi olurmuş. Ya da evde çalıştırsaydınız. İsterseniz öğretmeniyle görüşün duruma göre ana sınıfı yapın 

+1 oy
önce (7,321 puan) tarafından

Okul öncesi çalıştırma yapmadın mj 

Yok canım geç başladı zaten bide

+1 oy
önce (589 puan) tarafından

Sadece sakın ol ogrenecek benim ikinci oğlum yandığı için mi kasları çok zayıftı hep geri kalırdı ama. Bı ogrendi hep belge aldı biraz zaman ver oyun gibi yaptırmaya calis sonuçta okul yeni bi hayat demek yavaş yavas alicak inş 

Üzülüyorum sadece 

önce (589 puan) tarafından

Üzülüp sitres yapma oda çocuğa yansır ben yapamıyorum der kafasında yapma iki gün geç öğrenir ama ogrenir

+1 oy
önce (10,325 puan) tarafından

Bu ikisini almanı öneririm kızım daha anaokulu ama bende aldım severek yapıyor 

image

image

+1 oy
önce (1,010 puan) tarafından

sen niye ogretesinki. ogretmen zaten ogretmeden gecemez baska harfe. a n harfinin birlesince annnnn sesi cikacagini  n ile e harfinin gelince neeee diye birlesecegini ogretmen ogretecek ki okusun vocuk. cocuklar harfleri gordukleri an okumayi ogrenio zaten yeni sistemde. 

ek kitap kitap almana hic gerek yokki. ogretmen derste gosterecek evdede siz odevi yapacaksiniz harfleri yazacak sesli okuyarak yazacak. sonrada okuma kitabindan ilgili harflerle ilgili cumleleri heceleyerek okuyacak. senin yapacagin cocugu zorlayacagin bisey yok ogretmen ogretecek onu. sen cocugu niye bunaltiosunki

Öğretmen de sürekli beni arıyor birşeyler diyor 

ne diyor ki? yani ben herkesin seviyesinde diye dusunerek yorum yapmistim ama simdi ogretmen de surekli arayip yapamiyor geri kaliyir diyorsa tabi durum ayri.  ozaman ya anasinifina yolla yada biraz uzerine dus tabi dogal olarak arkadaslarina yetissin

Yani gitmişti anasinifa

önce (400 puan) tarafından

Benim kızın yazmasinda sıkıntı yok ilk hafta yapmak istemiyordu şimdi Okey dedik ama bizimki de a biliyor n harfi biliyor ama an diyemiyor na diyemiyor dün e harfine geçtiler bugünde en öğrendiler ama imkansız yok bilmiyorum diyor dilimde tüy bitti annnnn naaa diye diye görünce tanıyor ama birleştirme yapamıyor 6 yaşına Aralık 28 de girecek böyle devam ederse alırız okuldan çünkü çocugun beyni almıyor kendide söylüyor 2 sene ,3 yaş,4 yaş sınıfına gitti sadece

daha aralikta girecek 6 ya . cok kucuk . iste burda yazanlara hep diyorum kucuk kucuk gidecegine buyuk buyuk gitsin 1. sinifa . benim kizim da ocak dogimlu. okula bir sene erken verseydim eger sinifin en kucuklerinden olacakdi. sinifimiz 34 kisilikti mesela 30 kisi benim kizimla ayni yas ay farki vardi. 4 cocuk 6 yas civari idi sinifin en kucuklerinden. o dort cocukda asiri zorlandi. bziimkiler seri sekilde okumaya gecmislerdi o doet cocuk hala heceleme yapiyordu. . kizim ocak 9 dogumlu . 81 aylik basladi yani iki sene ust uste anasinifina yolladim 4 yas ve 5 yaşta. 3 yasi pandemiye denk geldigi icin yollamadim. eger bir sene anasinifina gtseydi 69 aylik olarak en kucuk yas olarak 1. sinifa baslardi ayni zorluklari benim kizimda cekerdi yani. bence yasi ufak diye zorluk cekiyor . cocukda sorun yok yani ay olarak cok ufak keske anasinifina devam etseydi

Öğretmen ile konuşcaz bu durumu ben ertelettim anaokuluna kayıt yaptık eşim tekrar sildirdi kızım büyüdü falan ama tam 2 yıldır beynim ağrıyor araştırmalardan ama eşim maalesef beni dinlemedi bir aydır evde kaos var önce zorla sevdirdik şimdide asla yapamıyor çıkmıyor ağzından şu an ve ana 

+1 oy
önce (407 puan) tarafından

Benimde kızım 1 sınıf okumasi falan iyi hemen barfleri öğreniyor  anasinifina da gitti hem okuyor hem yaziyor ama geç yaziyor ogretmen sinifta iyi yazisi da guzel ama gec yapiyor diyor bende cok uzuluyorum sizi anliyorum eve gelince yapıyor  ama gec yapiyor arkadasi var o hizli yapiyor ama harfleri kotu yapiyor kizin gec yapıyor güzel yapiyor bilmiyorum ne yapacagimi

Eline boş kağıt ver herugun 10 kada sadece karalasin

+1 oy
önce (3,167 puan) tarafından

Hangi ay ve hangi yıl doğumlu? 

2019 Ağustos 

+1 oy
önce (5,798 puan) tarafından

Galiba anaokuluna gitmemiş,öğretmenle konuş şansın varsa anaokjluna göndersin geri. En kötü ihtimalle sınıfta kalacak,seneye daha iyi olacak.

Giti ana okuluna cnm

+1 oy
önce (8,198 puan) tarafından

Çok hızlı ilerlememişler mi bana mı öyle geldi

Oğlum a, n, an, na ve ana yı öğrendiler hala 'e' ye geçmediler. 

Bugün geçerler sandım ama an na ana nın tekrarını yapmışlar çok mutlu oldum iyice kavramadan anlamadan okumanın mantığını çözmeden geçmelerini istemiyorum. 

İnan sabah dışarıda servis beklerken bile kitabı açıp hatırlatma yapıyorum hala unutmaları karıştırmaları normal sanırım ama çok hızlı ilerlemeleri iyi değil bence

Aynen öyle canım.

+1 oy
önce (264 puan) tarafından

Her cocuk bır degılki bnc normal zamanla anlar üzülmene gerek yok 

Oyun oynayarak ogret 

Ağzınla dilinle goster annnn de mesela 

Zorlu bi surec ama mantıgı kavradınmı gerisi geliyor zaten 

Daha n oldu okul acılalı şak dıyede ogrenmesını bekleme sabır sadece kızmadan etmeden ogretmeye çalış

önce (264 puan) tarafından

Bu arada arkadasın atıgı ustune yazı yazma kitabını alın bizde kulandık v etkili bnc üstunden geciyo cocuk alısıyo

+1 oy

Benim kızın yazmasinda sıkıntı yok ilk hafta yapmak istemiyordu şimdi Okey dedik ama bizimki de a biliyor n harfi biliyor ama an diyemiyor na diyemiyor dün e harfine geçtiler bugünde en öğrendiler ama imkansız yok bilmiyorum diyor dilimde tüy bitti annnnn naaa diye diye görünce tanıyor ama birleştirme yapamıyor 6 yaşına Aralık 28 de girecek böyle devam ederse alırız okuldan çünkü çocugun beyni almıyor kendide söylüyor 2 sene ,3 yaş,4 yaş sınıfına gitti sadece

İlgili sorular

+4 oy
9 cevap 455 göst.
+2 oy
8 cevap 385 göst.
0 oy
5 cevap 204 göst.
0 oy
4 cevap 199 göst.

Kategoriler

1,478,713 soru

24,201,445 cevap