0 oy
453 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (292 puan) tarafından

Selam hanımlar!demek ben hamileliğin 8 ayı,33 haftasındayım.3 çocuğum bu.kız,erkek,bu da erkek.Demek 2 çocuğuma da kayın baba isim koymuştur.3’e de korkuyordum o isim verecek.Ama karısına söylemiş bırakalım kendileri isim versinler.Amma kaynana cadısı kendi bir isim düşünmüştü,ben sevmedim.Benim aklımda bir isim var. Ama o isim kocamın halasının torununun ismi .Kocama diyorum bu ismi verelim.o diyor bilmiyorum benim de hakkım ben de isim düşünüyorum.Ama hanımlar ben çocuğuma kendi istediğim ismi vermek istiyorum.Ne yapayım?En doğal hakkım bu.Ben korkarım kaynana ben hastanede olduğum günlerde benim evimde kalacak kocamı doldurur falan ismi verelim çocuğa.Kocam da onun lafından çıkmaz.Ne yapsam acaba?Nasıl kendi dediğimi yaptırsam?

8 Cevaplar

+10 oy
(7,552 puan) tarafından

Bacım daha evladına isim verme hakkın bile yok niye bu adama, bu aileye 3. çocuk ...

Allah yardımcın olsun. 

(292 puan) tarafından

Bu çocuk sürpriz oldu,kıyamadım 

(7,552 puan) tarafından

Tam adamına dedin :) Sürpriz bebek olayına inanmıyorum ben. Düzgün korunmamışsınız.

(292 puan) tarafından

6 yıldır korunuyordum nasıl düzgün yapmamışsınız falan lafları söylersiniz ?

(7,552 puan) tarafından

Tek sen korununca korunmuş olmuyorsunuz. Eşin de mazeretsiz korunacak çocuk istemiyorsanız. 

(2,203 puan) tarafından
+1

Aynı şeyleri yazmaya gelmiştim ama kuzusu adama çocuk vererek zaten hayatınızın hatasını yapmışsınız

-Reklam-
+1 oy
(1,799 puan) tarafından

Hastanede sana soracaklar ismi ne olacak diye. Ne istiyorsan onu ver. O kadar da değil ya

(292 puan) tarafından

Ben yurtdışındayım.Öyle şey olur mu acaba 

tarafından

Canım çocuk doğar doğmaz hemen senin eline doğum belgeni verecekler o belgeyi sakla hastaneden çıktıktan sonra nüfusa git cocugunun adını ver.

(292 puan) tarafından

2 kere orda olmuşum,doğum belgesi falan vermemişler ne yazık ki elime.ama onları bu yolla kandıra bilirim 

tarafından

Canım e devletin varmı 

Varsa e devlete gir doğum belgesi raporu yaz çıkıyor 

Doğum belgeni indir 

Telefonuna pdf olarak kayıt et 

Hiç kimse bulamaz 

(292 puan) tarafından

Evet Rus pasaportum var.burda e devlet falan var mı bilmiyorum ki.Bunların hepsi doğumdan sonra mı gerçekleşiyor ?Çocugun en çok kartını çeken ben,uykularım haram uzanmam haram ayaklarım varis olmuş.Ama isme geldikte herkes düşsün ortalığa 

tarafından

Canım doğumdan sonra veriliyor o belge.

tarafından

Rus pasaportun varsa onu hiç bilmiyorum inan 

(1,799 puan) tarafından

Orda nasıl olur bilmiyorum ama istersen bir hastaneyi ara bilgi verirler bence. Burda artık böyle oluyo. Nüfusa gitmeyle uğraşmıyosun hastaneden bilgilerini veriyosun kimlik çıkıyor sonra

+1 oy
(3,234 puan) tarafından

Kura yapalım de sen yaz isimleri hepsini sonra kendi seçtiğini tut ve bunu seçtim de😄

+1 oy
(6,335 puan) tarafından

Daha basta hatayi ilk 2 cocugunuza isimlerini kayinpederinize koydurarak yapmissiniz. Umarim ikna olur ama su durumda ikna etmek zor gorunuyor.

(292 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz 

+1 oy
(270 puan) tarafından

Çok kötü bir durum ya allah yardımcın olsun kocanın suçu 2 evladıma da ben isim verdim eşimin babası bir iki isim istedi ama eşim benim istediklerimi yaptı

(292 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim kaynımla da öyle yaptılar ilkine kaynananın ismini verdiler ikincisine kaynana isim verdi.ama benim bu sefer gözüm dönmüş kavga gürültü yaparım ya nedir kocanın ailesinden çektiğim 

+1 oy
(5,528 puan) tarafından

Hala varmi ya anne babadan başka birileri isme karışma olayi

(292 puan) tarafından

Malesef nerde bir b*k vardıysa beni buldu 

+1 oy
(506 puan) tarafından

İkinciye hamileyim.ilk gebeliğimde ve bunda da ismi önceden belirliyorum fikir vermek isteyene teşekkürler ismi var zaten diyorum.kaynana ısrar zorbalama yapıyor ama umurumda bile değil.oglunun elinden tutuyorsun gidip kendi oğluna o ismi veriyorsun demiştim.o da kocama neyse bu kendi isteği olsun diğerlerini biz katariz demişti.bir kase çorbasını içmedim bir tabak yemek pişirmedi kaç yıldır

Hayatımda soz.hakki yok.suan da bebeğin ismi belli,kocam isim sunmak isterse dusunmem lazım,değerlendirmeye alacağım diyorum.😃.bir isim vermek isteyen kendini bu konuda mükemmel hisseden varsa rahmini kullansın 20 tane dogursun iki isimden 40 tane katsın,benim imalattan çıkana isim vermek yalnız benim kararimdir.kolay mi doğurmak.kavgaysa kavga et.

(292 puan) tarafından

Benim ***** koca belki yola gelir de cadı annesi ben hastanede yattığım günlerde onu doldurur.Neymiş efendim şunlarla biz oturup bunların rızasını almalıyız soralım bunların hoşuna gider mi gitmez mi yoksa alınırlar aman onlarla mı uğraşacağım?!bu hamilelikte kimse sormadı nasılsın ne yapıyorsun canın ne çekiyor ya beni bir doktora götürsünler gerçi öbürü hamileliklerde de anamdan emdiğimi burnumdan getirdiler.evet kavga ederim gerekiyorsa,yeter artık ya !sinirleniyorum artık.Annem diyor ki kaynanaya söyle ismi koymuşuz diye.diyorum ki anneme eğer söylersem beni sinirlendirir ,o yüzden söylemiyorum 

0 oy
(811 puan) tarafından

Lütfen herkes kendi doğurduğuna isim versin başkasının doğurduğuna kimse isim vermeye çalışmasın 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 258 göst.
+1 oy
3 cevap 195 göst.
26 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,719 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 918 göst.
+2 oy
2 cevap 336 göst.
22 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,163 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,489,142 soru

24,340,162 cevap

346,002 kullanıcı

...