0 oy
288 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,928 puan) tarafından

Bugün komşum ile konuşma esnasında iyi insan kötü insan konusu geçti. İyi insan kötülükte yapmasını bildiği halde iyilk yapandr dedi. Çok hoşuma gitti bu sözü. Birinin sözü demişti ama kimdi unuttm. 

Peki sizce iyi insan kimdir.?

11 Cevaplar

+5 oy
(8,599 puan) tarafından

Allah korkusu olan. Merhametli, vicdanlı olan. Gönül kırmaktan çekinen. Kötü söz kullanmayan. İnsanların kötülüğünü değil iyiliğini düşünen. Kısacası ahlakı düzgün GÜZEL OLAN insan iyi insan 

(906 puan) tarafından
+1

+ verip kaçtım 

(8,599 puan) tarafından

🩷🩷🩷🩷🌸

(906 puan) tarafından

🌺🌺🌺❤️❤️

-Reklam-
+3 oy
(2,107 puan) tarafından

Bana kalsa başına ne kadar kötülük gelirse gelsin günün sonunda kendisine düşmanlık yapan için bile iyi düşünebilen her kalbi temiz insan iyi insandır bence. 

+2 oy
(31,766 puan) tarafından

Bana göre iyi insan karşıdakinin duygularını önemseyip empati yapabilendir 

+2 oy
(6,589 puan) tarafından

bile isteye kimseye zarar vermeyen, birinin mutsuzluğundan mutlu olmayan, eğer bir hata da yaptıysa elinden geldiğince telafi eden kişidir 

+1 oy
(28,553 puan) tarafından

Bana göre iyi insan kalbinde kötülük beslemeyen kişidir 🩷 

+1 oy
(2,361 puan) tarafından

İyi insan 3 maymunu oynayandir duymadım görmedim bilmiyorumu oynayandir 

+1 oy
(79 puan) tarafından

Eşim ve ailesi olmadığı kesin☹️

+1 oy
(746 puan) tarafından

İyi insan Allah'tan korkmalı bana göre empati yapmayı bilmeli bilmiyorum belki yanlış ama ben empati duygusu olmayan insandan korkarım çocuklarım kavga eder mesela biri sana böyle yapsa ne hissedersin derim hep.

Bide birine iyilik yaptığı zaman onu yok sayan yani Allah için yaptım diyen insan baş göz üstündedir bence 

Buradan bende bebeğim için iyilik gördüm Allah razı olsun bunlarda iyi insandir gözümde birini tanimadan yapılan iyilik Rabbimin katında daha makbuldür böyle bilirim

Bazılarıda iyilik yaptım sanir...

+1 oy
(625 puan) tarafından

Hz Ali: Birisi sana kötülük yaparsa ona iyilikle cevap ver. Birisi daha çok kötülük yaparsa ona daha çok iyilikle cevap ver. Birisi sana daha çok kötülük yaparsa sen yine ona iyilik yap. İnsanların en iyisi kötülüğe karşı iyilik yapandır. 

Bu yüzden büyüklerimiz herzaman der kötülüğe karşılık iyilik yap gerisini Allah'a havale et diye

(746 puan) tarafından
+2

İyiliğe iyilik her kişinin kârı 

Kötülüğe iyilik er kişinin kârı ☺️

(625 puan) tarafından
+1

Çok iyi ☺️ tamda öyle iyiliğe karşı iyiliği herkes yapabilir, önemli olan kötülüğe karşı iyilik yapabilmektir

+1 oy
(4,693 puan) tarafından

İyi insan hiç kötülük bilmeyen insan değildir. İyi insan her türlü kötülüğü bilip iyiyi yapmayı tercih edendir.

Çok severim bu sözü

+1 oy
(3,201 puan) tarafından

Evet bu söz güzel bir söz 

İyilik iyidir amma velakin

Bu zaman da kötülüğe iyilik yapmayı geç iyilik yapıp alttan aldığın zaman bile enayi olarak görüyorlar 

O yüzden iyiye iyi kötüye kötüyüm artık 

Zaten bi insanın benimle geçinmeye gönlü varsa iyi olur ama yoksa zaten ne kadar iyilik yaparsam yapayım kötüdür 

Bu sebeple herkese hakkettiği gibi

Not; yine de herşeye rağmen ilk olarak kötüde olsa iyi davranırım ama baktım karşı taraf kötü olup insan olmamakta ısrarcı o zaman onun gibi davranırım ama en güzeli imkanım varsa tamamen uzaklaşırım çünkü öylesinden fayda gelmez saygılar 🫡

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 174 göst.
0 oy
6 cevap 355 göst.
10 Aralık 2024 Diğer kategorisinde elifcfcf (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 123 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde F. (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 125 göst.

Kategoriler