0 oy
136 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4 puan) tarafından

Hanımlar merhaba  10  yaşında  erkek çocuğu var  ve  çocuğu bıldım bileli  büyük abdestını  altına   kaçırıyor günde bır  kaç kez   yaptğı da oluyormuş takıp ettiğim  kadarıyla   tuvalete  gitmiyor  tutuyor   dolu  dolu a kaçırmıyor    doktora  Gidilmiş  takıp edım demiş  ama 10 yaşında çocuk  ne kadar  takip edilebilir  okulda  dışarda  her  zaman   anne  babasın yanında değil   annesıde  bu durumda  bıkmış bunalmış   ne yapacağını bilmiyor  nasıl  ve ne yapıcak   önerebileceğiniz tavsiyelerinız neler    yanlIz bunun ıcın  ilaç kullanmak istemiyor

3 Cevaplar

0 oy
(920 puan) tarafından

10 yaşında sıpaya bak sen , birilerine ceza veriyor olabilir mi acaba , pedagoga götürün çocuğu bunun altında psikolojik sorunlar olabilir normal bir durum değil 

(4 puan) tarafından

Tamamdır ama  öncesı gitmeden anne  babanın hapavagı birşey varmı bırde  hep yapıyormus  bezden çıktı çıkalı  vaktındr tuvalet  eğitiminde verilmıs 

-Reklam-
0 oy
(4,550 puan) tarafından

Yanlış zamanda tuvalet eğitimi baslanirsa uzun vadede kabızlık ve tuvalet tutma olabiliyor ama 10 yasinda bir cocuk artik çocuk degil yeğenim vat 10 yasinda koca delikanlı. Çevresinden de mi utanmıyor çekinmiyor kesinlikle pedagog desteği gerekiyor bence bilinçli yapiyor

(4 puan) tarafından

Tuvalet  eğitimi  verilmiş   hem  küçük  he büyük   3  4 yaslarında  ama hıc bırakmamış   pazartesi  gıdılcek artık  Doktora  

0 oy
(158 puan) tarafından

Doktora gidin ılac verıyor gece uykusu ağır çocuklarda oluyor genelde bu sorun ılac sayesınde çocuk çişini tutabılıyor ,bır kaç güne halloluyor kardesımde vardı aynı sorun ılk okula başlayınca doktor 7 yas  cıvarı doktora götürdüler ,bır ılac verdı urolojı doktoruydu sanırım çocuk doktoruda olabılır 2-3 gün ıcınde  anında çözüm buldu sonrada bırakıyorsun zaten ılacı annemde daha önceden nıye gıtmedık yıllarca boşuna cekmısız dedı o korkuyordu annem çocuğa ılac verneye bıraz o yüzden erteledıler ama sonrada erteledıklerı ıcın pısman oldular keşke daha önce doktora gıtseydık dedıler bu arada doktor ılacın herhangi bır yan etkısı olmaz dedı ılersı ıcın annem kısırlık vs yapar dıye başta korktu ama öyle bır etkılerı olan ılac degılmıs 

(158 puan) tarafından

Bu arada psıkolojık bır durum degıldır uykusu ağırdır çocuğun ve mesanesı hızlı çalışıyordur mesanesını gece ılac sayenınde daha yavaş çalışması saglanıyor tamamen bırcok çocukda olabılen bır durum psıkolojık olsa hıc ıslatmayan çocuk bırden gece ıslatmalarına başlaması gerekir bırden ama benım anladığım kadarıyla çocuk hep kacırıyormus o yüzden çocuk doktoruna gıdın belkı kendı yazar belkı ürolojıye yonlendırır canım ılacı tedavısı var kısacası mesaneyı gecelerı bıraz yavaşlatıyorlar ılac sayesınde

(4 puan) tarafından

Gece   birsey yok  gündüz  çiş   değil bırde o büyük sıkıntı orda  doktora  gıdıldı  doktor   eve geldı   valla   bedd  bilmiyorum artık gidilsin  doktora 

(158 puan) tarafından

Anladım canım uyku sersemı gece çişi sandım tamamen yanlış okumuşum,bu durumu ılk defa duyuyorum ınan büyük abdestı gündüz vakti kacıran o kadar büyük çocuk hanı kırk yılın başı hasta olur neysede durduk yere sureklı ılk defa duydum Allah yardımcısı olsun aılenın çok zor bır durum acaba bır bagırsak hastalığı falan mı var kı bılemedım araştırılması lazım 

(4 puan) tarafından

Ben   böyle  düşünmemiştim   işte   artık başka  çare  yok valla  bilemiyorum bilemedim bilmiyorum  gayri  10 yasında   gitsinler doktora  benden  bu  kadar

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 183 göst.
31 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Sevda01 (2,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 127 göst.
0 oy
1 cevap 124 göst.
+1 oy
1 cevap 112 göst.

Kategoriler

1,480,791 soru