0 oy
213 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,268 puan) tarafından

Kızlar günaydın, aklıma birşey takıldı size de sorayım dedim.

Biz eşimle bı ev beğendik, fiyatı da iyiydi ve alalım dedik fakat gel gelelim evin ruhsatı yok ve emlakçı en geç seçime kadar ruhsat çıkar dedi.

Ben geçen araştırdım ve sanırım ruhsatsız evde oturmanın cezai islemleri varmış.

Var mı başına gelen veya bilgisi olan biri beni aydınlatabilir mi?

10 Cevaplar

+1 oy
önce (4,997 puan) tarafından

BBence Basiniza bela almayın. Secimlere kadarmış mış... boş vaatler. Simdiye kadar neden almamislar ruhsati o zaman? Uzak durun derim

-Reklam-
+1 oy
önce (772 puan) tarafından

Eski komşum 250 bin TL ceza yedi , böyle bir hataya düşmeyin gün gelir ruhsatsız diye polisle kepçeler kapına dayanır o zaman kafanı vuracak duvar bile bulamazsın 

0 oy
önce (18,814 puan) tarafından

Yanlış bilmiyorsam ruhsatsız evlere su elektrik aboneliği verilmiyor. Elektrik aboneligi veriliyor ama orası biraz karışık ev diye görünmüyor böylece elektrik biraz fazla geliyor. Su da kaçak geliyor saat baglanmadigi için.

0 oy
önce (1,010 puan) tarafından

sifir evlerde iskan alinmadan iturulur evet ama soyle muteahhite guveniyisan binada bir kusur yoksa iskan alinir birkac ay icinde. benim evimin iskani 7 ayda alindi. ben oturduktan sonra.ama oyle yada biyle alinacakdi cunku 160 dairelik recidance. yani muteahhit koskoca binnayi cöp edemez eninde ainunda alacakdi. 

kiraci oldugum evde de ben oturduktan 4 ay sinra ruhsat alindi 20 dairelik binaydi aprtman

0 oy
önce (6,282 puan) tarafından

ya aslında işi düzgün yapan insanlarsa evet o ev alınır, oturulur. ama ben güvenip almam

0 oy
önce (64 puan) tarafından

Asla evrak işleri tertemiz dosdoğru olduğunu emin olmadan bir şeye para vermem, çok iyi düşünün 

Az para değil sonuçta. Yapma o hatayı ortalık dolandırıcı kaynıyor 

0 oy
önce (4,900 puan) tarafından

Bu ruhsat olayı öyle kolay kolay alınmıyor. Bayağı bir para gider çok fazla ev sahibi de olduğu için hepinizin anlaşıp yaptırması lazım. Babamların evinde de yoktu başta paraları yetmediği için alamadılar ama bina onların olduğu için sorun olmadı hemen aldılar . Ama o bile çok zor oldu. En baştan zemin etütü yapıldı, her katta koca koca delikler açıp numuneler aldılar eee tabi kat kat fazla para çıktı . Gün geçtikçe de yönetmelikler değişiyor ekstradan şeyler yaptırmanı istiyorlar. Bu arada abonelik veriliyor normal mesken için alabiliyorsun onlar farklı şeyler. 

0 oy
önce (6,048 puan) tarafından

Emlakci kaziklamaya adam aramis, siz denk gelmissiniz. Ruhsat icin basvuruldu su zamana kadar cikar demek baska, secime kadar cikar demek bambaska. Secime kadar cikar demesi kacak yaptim bunu, hukumet nasilsa oy icin imar barisi cikarir o zaman ruhsatiniz olur demek.(o da kesin degil ki 6 subatta imar barisi yuzunden kac bina yikildi. Zor cikar) Kacaksa zaten o evin suyu olmaz, yapi plani olmasi gerektigi gibi degildir. Yani ucuz diye sazan gibi atlamak sizi zararli cikarir. Hic bulasmayin.

0 oy
önce (267 puan) tarafından

Aman hiç bulaşmayın. Ya çıkmazsa? Lanet olası mutahitlerin çoğu bunu yapıyor. Önce kaçak yapıyor seçim dönemlerinde rüşvetle ruhsat alıyorlar. Ama ya alamazlarsa ne olacak olan size olur yarın bir gün belediye eve yıkım kararı bile verebilir

0 oy
önce (2,268 puan) tarafından

Kızlar hepinize teker teker yazamadim ama cevaplariniz için çok teşekkür ederim. Anladım ki ruhsatsız ev alınıp oturulmazmış. Şükür beni bı beladan kurtardınız ❤️

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 648 göst.
0 oy
26 cevap 595 göst.
21 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde micro660 (4 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 373 göst.
0 oy
17 cevap 549 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Aye1 (457 puan) tarafından soruldu

Kategoriler