Sana aile mirası bir tarif veriyorum, soğuk algınlığına birebir hatta. Eşim tavuk sevmez etçildir, o bile bana yap yap yap diye ısrar ediyor.
Tavuğun yağlı yeri olması çok önemli, göğüs falan kuru oluyor. Kalça, incik, kanat olur, yani genel olarak ben buttan yapıyorum.
8 buta 8 bardak su koyup haşlıyorum. İçine tuz atmayı unutma.
Kaynadığı ilk an üstüne köpüğü çıkar, ben onları alırım. Tavuğu da yıkama, bakteri üremesin.
Piştikten sonra tavukları al ve suyuna bir çay bardağı pirinç veya şehriye koy.
Pirinçler ya da şehriyeler pişince 1 yumurta, 1.5 yk un, tam bir limonu yarım bardak ılık suyla karıştırıp temperleyerek tencereye koy.
Didiklediğin tavukları da koy, içine bir miktar da karabiber ekleyip 10 dk kaynat.
İstersen kaynatmadan önce içine maydonoz da doğrayabilirsin. Tercih meselesi.
Afiyet olsun.
Bu tarifi yap bak bir daha başka tarife göz ucuyla bakıyor musun?