0 oy
108 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (101 puan) tarafından

Kızlar kocam bendenv tel şehriyeli tavuk çorbası istedi fakat ben her yaptığımda beğenmiyor Ben bile beğenmiyorum açıkçası çünkü lezzetli olmuyor ama bilmiyordum içine un da mı koyulup kavruluyor belki ondan mı başkalarının ki güzel geliyor bilmiyorum sürekli de yapmadığın bir çorba şimdi nasıl yapacağım en lezzetli  tavuklu şehriye çorbası böyle ben tavuk suyunu koyunca bile böyle bir tat alamıyorum anlamıyorum neden lütfen bana tarif verir misiniz internetten bakıp yapınca da güzel olmuyor sorun nedir acaba lütfen bugün güzel bir yemek yapmak istiyorum kocama istedi benden ama ben güzel olmayacağını bildiğim için çok üzülüyorum güzel bir tarif vereyim de yapayım

4 Cevaplar

0 oy
(869 puan) tarafından

Tavuklarini didikle suyun yagliysa az bı yağla biraz kavur içine bitane havuç rendele iyi e kavur sonra bi tatlı kaşığı un ekle onuda kavur sonra sehriyesini tuzu koyup suyunu ver ben hep böyle yaparım çok güzel olur

Havuç rengini sadece veeiyo içinde belli bile olmuyo denemeni tavsiye ederim 

(101 puan) tarafından

Tamam canım zaten bende öyle yapmayı düşünüyorum ama havuçluyu hiç bilmiyordum belki içinde istemez die koymicam ama diğer türlü yapacağım inş

-Reklam-
0 oy
(2,235 puan) tarafından

Sana aile mirası bir tarif veriyorum, soğuk algınlığına birebir hatta. Eşim tavuk sevmez etçildir, o bile bana yap yap yap diye ısrar ediyor.

Tavuğun yağlı yeri olması çok önemli, göğüs falan kuru oluyor. Kalça, incik, kanat olur, yani genel olarak ben buttan yapıyorum.

8 buta 8 bardak su koyup haşlıyorum. İçine tuz atmayı unutma.

Kaynadığı ilk an üstüne köpüğü çıkar, ben onları alırım. Tavuğu da yıkama, bakteri üremesin. 

Piştikten sonra tavukları al ve suyuna bir çay bardağı pirinç veya şehriye koy.

Pirinçler ya da şehriyeler pişince 1 yumurta, 1.5 yk un, tam bir limonu yarım bardak ılık suyla karıştırıp temperleyerek tencereye koy.

Didiklediğin tavukları da koy, içine bir miktar da karabiber ekleyip 10 dk kaynat.

İstersen kaynatmadan önce içine maydonoz da doğrayabilirsin. Tercih meselesi.

Afiyet olsun.

Bu tarifi yap bak bir daha başka tarife göz ucuyla bakıyor musun?

(101 puan) tarafından

Eminim tarifin çok güzeldir ama ya yine güzel yapamazssam  ama dur deneyeceğim bunu sadece kendime eşim yokken ona göre ona da yapacağım 

0 oy
(805 puan) tarafından

Öncelikle salçalı mı yoksa terbiyeli mi seviyorsunuz? Ona göre tarif veriyim. 

(101 puan) tarafından

Salçalı 

0 oy
(15,571 puan) tarafından

Ben terbiyeli yapıyorum leziz olur. Tavuğu haşla didikle incecik içine havuç rendele ince tarafı ile rendenin. Bir yerde yarım limon iki kaşık yogurt iki kaşık un bir yumurtanın sarısı iyice çırp kaynayan tavuk sulu çorbadan al bu karışıma koy direkt meyaneyi koyarsan kesilir. Sonra bunu yavaş yavaş çorbana dök. Bir diş sarımsak rendele üzerine nane yak şifa olsun

(101 puan) tarafından
+1

Offf olsada yesek ellerinden😋😁 öyle bir söyledin ki canım çekti valla

(15,571 puan) tarafından

Keşke yapabilsem canım benim 🌸

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 373 göst.
21 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pampers (447 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
31 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Tazeannne (27 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 96 göst.
6 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (7,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 363 göst.
1 Şubat 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,108 soru

24,259,274 cevap

341,377 kullanıcı

...