0 oy
493 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (49 puan) tarafından

Eskiden mandalinalar hep turuncu olurdu yeşil hiç olmazdı mevsimi yeni başladığında bile eskiden Portakallar dilimlerine kolayca ayrılabilirdi son yıllarda artık parçalanıyor dilimlerine kolayca ayrılmıyor siz de bunların farkında mısınız

11 Cevaplar

+3 oy
(418 puan) tarafından

Hmm hic bilmiyorum erken hasat ettikleri icin yesil diye biliyorum ben. 

-Reklam-
+2 oy
(8,273 puan) tarafından

Evet erkenden toplanınca yeşil oluyor ama bu ayrılması vs farklı farklı mandalina türlerinden kaynaklı. Mesela bazıları var tamamen turuncu kabuğu zor soyulur ve aşırı çekirdeklidir bazıları da açık turuncu ve kabuğu geniş gibidir çok rahat soyulur taneleride hemen ayrılır

+1 oy
tarafından

Organikliğini yitirdi meyveler, sebzeler 

+1 oy
(303 puan) tarafından

Çünkü artık herşey yapay olmaya başladı 

+1 oy
(1,642 puan) tarafından

Ne yediğimiz belli bile değil artık

0 oy
(5,815 puan) tarafından

Hiç bi meyvenin tadını eskisi gibi değil ki 

Çünkü hepsi ilaçlı 

Genetigi bozuldu 

Lezzet alamıyoruz hiç bi meyveden sebzeden 

0 oy
(7,670 puan) tarafından

Sırf para için erkenden topluyorlar mandalinalari turunculasmadan

0 oy
(1,676 puan) tarafından

Bundan 20 25 sene önce Allah rahmet eylesin dedem her hafta köyden çarşıya indiğinde bize gelirdi elinde mevsimine göre her çeşit meyve olurdu annem saklar azar azar verirdi bize az olduğu içinmiydi fazlaca organikmiydi bilmiyorum ama tadı aşırı güzel lezzetliydi

CANIM DEDEM RABBİM MEKANINI CENNET EYLESİN 

0 oy
(352 puan) tarafından

Satsuma diye bi mandalina var o turuncu oluyor oda daha cikmadi sanirim pazarda gormedim yesilli aldim tadi iyiydi

0 oy
(23,734 puan) tarafından

Bence böyle bişey yok. Eskiden dediğin bundan 40 50 sene önce değilse bilemem o kadar eskiyi. 34 yasindayim. Eskiden de ilk zamanlar mandalina yeşil olurdu. Çok net hatırlıyorum. Portakallarin bazıları iyi ayrılıyor bazıları zor. Bence o da hala aynı.

0 oy
(2,039 puan) tarafından

E hibrit tohumu sebze meyveler ağır kimyasal ilaçlar içeriği bozulmuş yaz meyvelerindende doğru düzgün tat alamadıkki meyveler samandan farksızdı

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 878 göst.
13 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 1,346 göst.
12 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 463 göst.
0 oy
2 cevap 502 göst.
26 Kasım 2018 Aile & Aşk kategorisinde Hamiş (817 puan) tarafından soruldu