0 oy
633 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,123 puan) tarafından

Kızlar ben bir senedr tedavi görüyorum biliyorsunuz. Az kaldı tedavi sürecim bitecek. Çarşamba da sağ göğsümden biyopsi verdm onun sonucunu bekliyorum. İnanıyorum temiz çıkacak. 

Engelli raporu henüz almadm. Geçen sene alsam %80 rahat alıyordm ama bu sene daha düşük olabilir. 2026 nisan da e kpss sınavı var. Kendim üniversite mezunuym. Kızım 3.5 yaşında seneye kreşe vereceğim. Eşim gündüz evde . Akşam 9 da gidiyor sabah 5 de geliyor. Arkadaşm diyor ki e kpss ye gir atanırsn. Bu süreçte tanıştm Arkadaşmla oda sınava gireceğim diyor. Çalış Kendi paran olur diyor. Kaynanam pek bakmaz kızıma. Ben hem ev işi hem kızım hem iş nasl idare ederm ki. Eşim de öyle yardm eden bir tip değil. Kaynanam da bakar aslında da şöyle. Sürekli lafını yapar. Bilmiyorum çok kararsızım.  Eşim de gir dene şansını diyor. Siz olsaydınız ne yapardınız.?

Durumuzda kötü değil bu arada. Arabamız var. Ev kredisi ödüyorz. 5 sene sonra kredi bitecek. 

13 Cevaplar

+2 oy
(10,366 puan) tarafından

Kamu olmasaydı ve 50-60 binden az kazanacak olsaydın çalışma derdim. Ama kesinlikle gir atan çalış. Baktın olmadı ücretsiz izin alırsın kızın iyice büyüyünce dönersin tekrar. 

(3,123 puan) tarafından

Düşüneceğim bakalm. Hayırlısı

-Reklam-
+1 oy
(27,280 puan) tarafından

Böyle bir şansın hakkin varsa değerlendir elbette. Yoksa da çocuğunun yasi uygun bir yaşa gelince sağlığın elverdiği ölçüde başka bir işe gir çalış. Çalışmak insana iyi gelen bişey. Maddiyattan bağımsız bir konu bu. Herkes çalışıp cabalamali. Evde durmayla inan ki bir yere varamiyorsun. Yıllarca aynı şeyi yap yap sıkılıyorsun. Hem kendi emeğinin karşılığını alınca da ayrı bir mutlu oluyor insan. Ben çalışmak için çocuklarımın yaşının uygun yasa gelmesini bekliyorum. Seneye çalışmak istiyorum Allah nasip ederse. Ama zaman neler gösterir bilinmez. Allah hayırlısını en güzelini nasip etsin inşallah 

(3,123 puan) tarafından

Evet bu konuda da haklısın. Kızm da büyüdü aslında. Bakalm düşüneceğim  

0 oy
(5,819 puan) tarafından

Bence hiç düşünmeden gir Allâh kolaylığını verir herşey bir şekilde hallolur. Çalışan herkesin eşi yardım mı ediyor sanki. Kendi elin kendi maaşın olur ne güzel. Ben bugün atansam hayır demem. Hep başvuruyorum 2 çocuğum var biri 7 biri 1 yaşında ags çalışıyorum. Rabbim bir yerden kapi aç diye dua edip duruyorum. 

(3,123 puan) tarafından

İnşallah açar canım. RABBIM büyük 🤲

(5,819 puan) tarafından

Aminn 🤲🤲

0 oy
(1,222 puan) tarafından

Çalış tabi kuzum atanirsin inşallah kızın zaten büyümüş kreşe de gidecekmis bütün gün yok evde zaten e Esin de gündüz evdeymis sana bı zahmet yardım etsin temizlik yemek konusunda kayınvalidene ihtiyacın yok ki zaten senin yerinde olsam hiç düşünmem çalışırım 

(3,123 puan) tarafından

Eşim gerçekten yardım etse kimseye ihtiyacım olmaz.

0 oy
(446 puan) tarafından

Bu sene işe başlamış biri olarak keşke daha önce baslasaydim diyorum....

(3,123 puan) tarafından

Hayırlı uğurlu olsun. Nerde çalışıyorsn

0 oy
(3,601 puan) tarafından

Hiç bı para insanın kendi kazandığı gibi olmuyor keşke benim öyle bi şansım olaydi(eşim) evde lif yapıp bebeğimin ihtiyaçlarını almaya çalışıyorum sen neden yapmayasin 

(3,123 puan) tarafından

Allah'm bol kazançlar versin sana da canm 

0 oy
(1,086 puan) tarafından

Eşin mecbur sana yardımcı olmaya. Törpülenmeye müsait mi değil mi sen daha iyi bilirsin. Hayırdır yapmıyor? 

(3,123 puan) tarafından

Gerçekten yardım etse kimseye ihtiyacım olmaz.

0 oy
(8,112 puan) tarafından

Ben olsam girerim. Ev işini salla hafta da 1 yardımcı alırsın evine . Kızın da zaten kreşe gidecekmiş. 1. Sınıfta da ders bitince etütler oluyor ödevlerini yaptırıyorlar 2 saat ona verirsin. Ama eşinle konuş şimdiden söz al hem ev işlerinde hem de çocuk bakımında yardım edeceksin diye.

(3,123 puan) tarafından

Yardım etse kimseye muhtaç olmam. Gündüz zaten hep evde. Evde de zaten kimse olmaz batmaz bile. Bakalm düşüneceğim. 

0 oy
(9,762 puan) tarafından

Çocuk doğurup ona buna baktiracaksam hiç doğurmam çocuğun da hakkına girmem daha iyi

(3,123 puan) tarafından

Bende hep öyle düşünüyorum ne bileyim. Kızımı okutmak onunla ilgilenmek istiyorum 

(9,762 puan) tarafından

En iyisi kızınla ilgilen

0 oy
(9,995 puan) tarafından

Ben herkese çalışı  diyen biriyimdir ama ben olsam senin yerine biraz calismazdim çünkü enfeksiyona çok açılsın ve 2 3 sene kesinlikle hayatıma bakardım stressiz sağlıklı insanlardan biraz uzak hayat yasardim

0 oy
(102 puan) tarafından

Çalışmaya başlayınca erkekler bıraz daha yardımsever oluyo nedense. Bence atanırsan eşin yardım eder. Etmese bıle O zaman baska çareler bulunur. Öyle bı ımkanın varsa kamuda dene bence

0 oy
(20,385 puan) tarafından

Kızın küçük değil kreş gündüz bakımevi bir dolu alternatif var. Çalış inşallah atanırsın

0 oy
(4,683 puan) tarafından

Ben sizin yerinizde olsam böyle bi imkanım varsa hiç durmam atanırım maddi anlamda olmasa bile çalışmak insana özgüven kazandırıyor sosyal gelişimini destekliyor bulundugum ülkede çalışma iznim yok allah bilir oturma çalışma iznim ne zaman çikar çıktıgı gibi çalışmak istiyorum evde oturmak insanı bi süre sonra köreltiyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 334 göst.
27 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Havin06 (4,358 puan) tarafından soruldu
+2 oy
31 cevap 1,578 göst.
5 Eylül 2025 Diğer kategorisinde MusavireAnne (2,703 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 610 göst.
+1 oy
13 cevap 396 göst.
1 Mart 2025 Diğer kategorisinde Susus (141 puan) tarafından soruldu