0 oy
179 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,999 puan) tarafından

Kızım yeni 4 yaşına girdi kardeşi 15 aylık 2 3 aydır sürekli kardeşiyle didişiyor rahatsız ediyor. Az önce kıyafetini çekiyor mesela küçüğüm rahatsız olup bağırıyor büyük kızıma yapma diyorum laf söz dinlemiyor devam ediyor en son bağırmak zorunda kalıyorum. Bıktım tükendim sabahtan akşama kadar hep bir bağırma çağırma trip atma bu 4 yaşındaki kızım tüketti beni. Normal konuşamıyor mızmız aglak bir çocuk istediği olmayınca hemen ağlamak bile değil zırlamaya başlıyor. 2 çocuklu anneler ses verin sizde nasıl çocuklarınız anlaşıyor mu. Bu arada kızım kardeşini seviyor ama nedense bu son zamanlar onunla uğraşıyor 1.5 aydır kreşe gidiyor ondan olabilir mi

8 Cevaplar

0 oy
önce (4,984 puan) tarafından

Niye konuşamıyor özel çocuk mu?

önce (1,125 puan) tarafından

Eğer 3 yaş üstü konuşmuyorsa dünya standartlarında özel çocuk kabul edilir

önce (3,220 puan) tarafından

Normal konuşamıyor derken sakınce cevap vermiyor, aglıyor demek istemiş

önce (4,999 puan) tarafından

Konuşamıyor yazmadım ki. Aksine aşırı derecede konuşkan bir cocuk. Hiç susmuyor. Yaptığı her hareketi anlatıyor misal tabureye alırken ben oturacağım diyor. Karşısında kimse olmasa bile konuşur. Bu huyu da çok yoruyor. Öğretmeni alman Türkçe anlamıyor yani, ona rağmen kızım okulda konuşmamazlık yapmıyor alman öğretmeniyle Türkçe konuşuyor 😅 bir gün ders sonu öğretmeni kızınız da Türkçeyi güzel konuşuyor galiba demişti 😂

önce (4,984 puan) tarafından

Normal konuşamıyor diyince ben cümle kuramıyor anladım , kendisini ifade edemiyor gibi

Bende öyle anladım

-Reklam-
0 oy
önce (8,453 puan) tarafından

5 yaşında kızım 2,5 yaşında oğlum var. Bir bakıyorum çok iyiler bir bakıyorum kedi köpek gibiler. 

önce (3,773 puan) tarafından

Cayını elıne al ızle keyıflı oluyormus oyle duydum ıyı olan kazansın sjsj

Gıcık inşallah ikinci olur da senin keyfi görürüm o zaman  🤪

Valla askım suan oyle guzel keyıf yapıyorum anlatamam kızı krese verdım eve gelıyom ayakları uzatıp keyıf catıyorum 🥳🥳

Bi de nispet yapıyor. Allah büyük sıra bize de gelir elbet o zaman görüşürüm seninle 😂😂

Goruselım askom 🤣🤣🤣

0 oy

4 yaş kızınızın ağlak mızmız olmasının sebebi evde sınır konulmadıgı kurallar olmadıgı için her istediği yapıldıgı için olabilir mi

Evet. Bence bu. Küçükken zaten çok ağlayan bağımlı bir bebekti. İstediği olana kadar hiç susmuyor. 

Kızınızın ağlak olmasının sebebi tamda bu işte çocugunuza mutlaka sınır koymalı kurallar koymalısınız her istediğinin olmayacagını bilmeli aksi halde hep böyle devam edecek birakin ağlasın ağlamaktan kim ölmüş sizin kararlı tutumunuz karşısında pes edecek ve şunu unutmayın inanın bu çok önemli bi faktör evde sınırı kuralları olmayan çocuklar yarın öbür gün okul hayatında sınır ve kurallarla karşılaştıgında çok bocalar öğretmenleri tarafından sorunlu çocuk olarak etiketlenir ve daha sonra bu durum için pedogogları gezmek zorunda kalırsınız

Kızım dışarıda uysal kreşe de gidiyor öğretmeni memnun. Ama bizimle öyle değil. Mesela çikolata istiyorum diyor. Yemekten sonra veririm diyorum.  Ama ben çok seviyorum diyor. Sonra diyorum tekrar usanmadan bıkmadan Ama ben şimdi istiyorum diyor. Pes etmiyor istediği olana kadar

3 saat ağlasa bile siz pes etmeyin her çocugun inadının kırılacağı zaman var

0 oy
önce (251 puan) tarafından

Yeni kreşe başladıysa 

Kreşe adapte olma

Diğer kardeşinin evde kalıp onun gitmesi istenmiyor Ümmü acaba duygusu 

4 yaş atağı olabilir yeni girdiyse 

önce (1,104 puan) tarafından

Benimki de aynisi yeni krese basladi tek cocuk krese giderken cok istekli hatta hastalandiginda gitme bugun desem cok kiziyo gitmek istiyo ama, ne zaman ki aksam uzeri oluyo eve giriyoruz bi mizmiz aglak aglamadan bi laf anlatamiyo bi derdi var gibi oliyo uzgun bitkin bi garip hallerde cok uzukuyorum agladim bende az once evi sirkeyle sildim nazar mi var acaba diye . 

Okuldan dolayi mi oluyodur bu acaba. 

Bide korkma falan basladi gece yanimiza geliyo korktum diye surekli pesimde surekli yanimda kucagimda. 

Su anda bile kucagimda uyudu kaldi ama uzgun uyudu ya icim icimi yiyo sanki 

Çok seviyor ama kreşi severek gidiyor. İlk günden adapte oldu hatta hiç eve dönmek istemiyordu

önce (251 puan) tarafından

Okulda belli bir kurala uymaya çalılıyorlar sen evde ne kadar kural uygulasanda sana nazı geçiyor iki ağlıyor başka bişeye dönüştürüyor serbest zamana sahip 

Ama okulda yemek yenilecekse yenilmek zorunda etkinlik yapılacaksa etkinlik yapılmak zorunda 

Eve gelince bir rahatlama ve güvenilen yere geri dönme moduyla çocukta enerji atma huysuzlanma her zamankinden daha fazla aktiflik ve ağlama krizleri anneye daha çok bağlılık görülebiliyor 

Bu tamamen kreşe bağlı bi olay zamanla alışıcaktır ama bu çok uzun zaman da olabilir 

Okula ne kadar güle oynaya gitse de yanlız kalıyor baya okulda oyüzden 

0 oy
önce (1,104 puan) tarafından

Bende post acmaya girdim bu posta denk geldim

Benim ki ocak ayinda dort yasi doldurucak. 

Aksamlari eve girince bi karin agrisi bi mutsuzluk uzgunluk oluyo bilerek mi yapiyo yoksa gercekten biseyi mi var nazar mi var diye korkmaya basladim evi sirkeyle sildim az once. Yaklasik bir haftadir var bu surekli kucak isteme tuvalete bile gitsem kapida bekliyo surekli pesimde korkuyorum diye. 

Kucuk bi bebek gibi olmaya basladi kucak isi de eklenince. 

Kreşe mi gidiyor genelde çocuklar yalan söylemez karnı gerçekten ağrıyor olabilir

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Bizi anlatıyorsunuz çocuklarımızın yaşları da aynı 

0 oy
önce (637 puan) tarafından

Bize cok benziyor durumunuz. Kızım 44 aylık yani 4 yaşa 4 ay var. Oğlum 14 aylık. benim kızım da kreşe gidiyor 1.5 aydır. Bizimki kardeşine ve bana vuruyor, her şeye ağlıyor, üstünü giymek istemiyor inatlaşıyor,sürekli bir sey yemek istiyor vermezsen ortalığı yıkıyor, oyuncaklarını pek paylaşmıyor, kuzenleriyle bir araya gelse çoğunlukla kavga ediyor, oyun oynasalar oyunu bozuyor fazlasi var eksigi yok. Git gide artıyor bu davranışlar. Çok üzülüyorum pedagoga mi gitsem napsam bilemiyorum 

Ne zamandır var sizde bu davranışlar. Kresten beri mi ? Genel olarak kızım zaten çok zor bir bebekti hani hiç bir şeyimiz kolay gecmedi ne diş çıkarma ne ek gıda ne tuvalet eğitimi. Ve karakter olarak bebeklikten beri hep mızmız ağlak bir çocuktu. Bugün kreş yoktu bizi o kadar yordu ki. Anlatsam anlat anlat bitmez. Bizimki bize vurmuyor ama ters ters konuşmalar bağırmalar başladı işte kardeşiyle uğraşmalar. Sanırım cocuk büyütmek hiç bir dönemde kolaylamıcak bir zorluk bitiyor başka bir zorluk başlıyor 

0 oy
önce (1,974 puan) tarafından

Benimkilerin arasında 7 yas var suanlik sıkıntı yok . Ikiside erkek bu arada 

Ama kıskançlık yapıyor olabilir senin büyüğü 

Bilmiyorum vallah ilk sene böyle değildi fazla uğraşmıyordu kardeşiyle son 2 ay böyle.  Küçüğüm 15.5 aylık bu arada. Yukarıda biri yazdı kreşten olabilir diye 2 aydır kreşe gidiyor. Birde sizinki baya büyük yani 7 yaşında akli eriyor sendormlar krizler bitmiştir. 

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 130 göst.
0 oy
1 cevap 67 göst.
+1 oy
4 cevap 376 göst.
0 oy
7 cevap 294 göst.

Kategoriler

1,479,813 soru

24,215,962 cevap