Ay kızlar. Benim kaç yıldır sürekli halsizliğim yorgunlugum depresyon ve göbek çevresinde kilolarım vardı. Boyum 176. Kilom şuan 90. Sürekli uyku hali vardı. Sabah zar zoruna kalkar çocuklara kahvaltı hazırlardım geri uyurdum. Öğlen yemek hazırlar geri uyurdum. Sürekli uyuyordum yani.
Her neyse psikiyatriye gittim. Hacıya hocaya gittim nazar falan. Her neyse. Kaç defa tahlil verdim birşey çıkmadı. Ama görün beni sürekli m*l gibiyim afedersiniz. Her neyse ben bunu yıllardır çekiyorum.
Geçen hafta dahiliyeye kan verdim. Böyle böyle dedim. Vitaminlerime baktı. Tiroidlerime falan baktı. A dan Z ye hep baktı yani anlayacağınız .
En son Demir ile D vitamini düşükmüs. D vitamini en düşük 20 ise benimki 9 çıktı. Doktor D vitamini ile demir yazdı. Şuan yeni başladım sayılır. Haftada 2 defa D vitamin verdi. Demiri de her gün aç karnına içiyorum. Şuan 90 kiloyum. İnşallah o kilolarım ve uyku halsizlik halim geçip gider. Gerçekten yaşayan ölü gibiyim.
Başına böyle birşey gelen var mı? Benimde D vitaminim düşük ilaç kullandıktan sonra bende zayıfladım diyen var mı? Şu kiloları çok taktım. Resmen hantallastim.
Boyum olduğundan pek gostermiyorum ama kendimi biliyorum yani baya hantal oldum.
Lütfen linç etmeyin. Yorumlarınızı bekliyorum
Post üste çıksın
yeni basladim iste hepsini ayni anda icmiyim diye ay ay aliyorum .
@Dark-cikolata01 o hapı bende annemde kullandık hiçbir faydasını görmedik umarım sen görürsün
Söylediğim ilaç değil bitkisel takviye onu kullan derim
Yada önce doktorun dediği süre ilacını kullan tahlil yaptır duruma göre takviyeyi alırsın
İkisini aynı anda kullan veya kullanma diye birşey diyemem 🤗
Tamam kuzum bunu bitireyim olmadı eczacıya danışıp uygun olanı alırım. Artık maddiyati geçtim valla. 1000₺ da dese mecbur Alaçam. Çünkü elim kolum kalkmiyo
Biliyorum aynı sorun bende de vardı canm şükür iyiyim son zamanlarda
Söylediğim markanın d b12 kids vitaminlerini falan kızımada kullanıyorum
Yorumlara bakabilirsin trendyolda
Rabbim şifa versin 🌻
Evet sana yazmışım🤗
Demir eksikliği gerçekten yorgunluk halsizlik yapıyor bendede var ilaç kullandım 2 ay ama geçmedi yüzüme bakınca anlamıştı doktor yuzun göz altlarin daha koyu gorunuyor
Evet kuzum öyle. Ama hen daha çok kiloya taktım. 27 yaşındayım. Boyum evet var güzel ama kilo olunca kendimi kötü hissediyorum. Zebellah gibiyim
Bende 33 yaşındayım şuan tam 90 kiloya ulaştım 2. Çocukla daha çok kilo aldm bebeğim 11 aylık 1.bucuk yaşına gelince diyetisyene baslycam şuan azda olsa anne sütü aliyor
Bende aynı senın gıbı hep bı uyku halı hep bı halsızlık ıstahsızlık yemegı zor yerdım tek ogun bazen onu bılr yrmezdım esım dedı sen hep hastasın doktora gorun gıttım tahlıl yaptılar sonuc tum degerler yerlerde hepsı baya dusmus doktor elıme bı poset dolusu verdı bıttıkce al dedı degerlerın fazla dusuk bende o ılacları ıctım toparladım kendımı kılo almaya basladım zor kılo alırdım sıkur toparladım ısnallah sende verırsın
Ay inşallah kuzu ya. Ben tam tersi çok yiyorum. Gece kalkar makarna noodle yapardım. Zararlı evet ama uyuyamazdım ac aç
Yok ben ac uyurdum yanı aclık hısettmem 2 lokma ıle gunlerce durma sevıyelerım bıle var suan yemeden duramıyorum
Ay ne güzel Rabbim bir daha göstermesin sağlık zor :( hiç ben böyle beklemezdim
Amın amınn aynn ıyle saglık cok onemlı elden gıttımı donusu zor
Bende de Demir eksikliği var yaz basinda 3 ay kullandım Demir ve d vitamini sonra araya biseyler girdi gidip yazdirmadim.tekrar 2 hafta önce artık belirtilerin başladı gidip baktırdım hemen düşmüş Demir de d vitamini de B12 vitamini de. Tekrar kullanmaya başladım. Demir ilacıni bu defa sprey olarak aldım emilimi daha hızlı oluyomuş.
Geçmiş olsun kuzum sanada :( sağlık zor ya. Gençken kıymetini bilmiyoruz. Yaş 30 a dayaninca :) 18 lik sanıyoruz kendimizi :D
Tam 30 um 🤭😂 ama bende kansızlık demir eksikliği hep vardı özellikle gebeliklerde çok problem oldu🤭 damardan kan takviyesi almişligim var.
Yediklerimiz ictiklerimiz hep hormonlu ilaçlı şeyler o yüzden yeteri vitamini alamıyoruz diye düşünüyorum
Sebebini bilmiyorum ama bende hep yorgun hissediyorum kendimi temizlik yapmak gelmiyor içimden benim de boyum 175 kilom 83 84 arası
Ay kuzu hiç durma direk dahiliyeden randevu al. D vitaminine ve demirine baktır. Hem halsizlik yorgunluk yapıyor. Hem uyku hali. Hemde aşırı kilo :( şuan 90 kiloyum. 92 idim aslında. Bu hafta başladım ilaca. Şuan 90-91 arası. Ondan mı bilmiyorum zayıfladim
Benim d vitamini 5.2 cikti b12 202 çıktı hali hazırda 2. Kere d vitamini başlattı dr şu an da b12 iğnesi vuruluyorum ve diyetteyim ama kilomda herhangi bir etki göstermediler
Bol bol yeşillik tuketeceksin hem fazla kilo aldırmaz hemde gerekli besinleri alırsın
Benim 9'dan yukarı çıktığını hatırlamıyorum.
Bu hâllerinin başlı başına sebebi Demir zaten canım , birde eğer düzenli olarak yemeğini sağlıklı bir şekilde yersen düzene girersin hemde kilo verirsin . Bende bu sıralar bu şekildeyim hiç kalkasım gelmiyor baktirmam lazım değerlerime ve hiç sağlıklı beslenmiyorjm bunun bilincindeyim 😓
Geçmiş olsun kuzu sana da . Valla gençken kıymetini bilmedik
Cevabıma uzuleceksin ama yazayım yine de..benim de demir ve d vitamini düşüklüğüm var ama çok çabuk kilo veririm 2 dogum yaptım 53 kiloyum boyum 165..bu değerlerin düşüklüğü kılı tutar diye bisey yok demişti doktoru
Benim de aynıyım yazın öyleydim kan verdim demir depolarım boşalmış. Ferro sanol verdi kullanıyorum 3 ay oldu hala devam ilaca ama bende toparladım şükür biraz yani doktor sürekli kullanan gerkirse 6 ay yada sürekli menopoza girene kadar evet ilacı bırakıyorum Bi kaç ay sonra yine Bi kansızlık demir seviye düşük artık bende yoruldum nereye kadar ilaç kullanmam onu da bilmiyrm. Aksine bende zayıfladım çok keşke biraz ben kilo alabilsem
1,492,028 soru
24,379,883 cevap
348,649 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın