0 oy
165 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,565 puan) tarafından

Selam kızlar, 5 yaşımdaki oğlum 1 haftadır grip dün sabahtan beri ateşi yükseliyor gece eşim acile götürdü, antibiyotik ve ateş düşürücü başkadım duşda alırıyorum ama düşüp tekrar yükseliyor bi seferde çorplarını limonlayup giydirdim başka ne yapcam bilemedim. 

Calpol ve dolveni dönüşümlü olarak kullanıyorum klamoks antibiyotik ve oselmir diye bi şurup yazmış doktor

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,463 puan) tarafından

Ayağının altına soğan köy çorabın icine oda çekiyor atesi atnbiyotiklere yenimi basladiniz

önce (1,565 puan) tarafından

Evet dün akşam başladık yarın çocuk doktoruna götürmeye gerek varmı ki tekrardan 

-Reklam-
0 oy
önce (2,237 puan) tarafından

Calpol ve dolven dönüşümlü verilmiyor zehirlersiniz çocuğu.calpol düşürmezse dolven düşürürse o şekilde 4 saate bir veriyorsunuz,atesi kaç direnebilir enfeksiyon yoksa ama çocuğunuzu siz iyi bilirsiniz tabi benim oğlum 39 dereceye kadar direniyor şükür genel durumu iyiyse  4.5 yaşında yavrum 1 kez antibiyotik kullandım..3 kez vermedim hiç calpolu bile ..hep çöp oldu şuruplar.benim yaptıklarım öncelikle genel durumuna bakıyorum hemen bir sarimsakli balli limon hazırlıyorum onu yediriyorum o antibiyotik çünkü..çok duş aldırmıyorum ben daha çok hasta olur Kasık eklem koltuk altına alin bolgesine bez koyuyorum ayak altına sarımsak zeytinyağı onu sürüyorum.. limon sıkıyorum birde ben çocuğu giydiriyorum terlesin diye..gripse burnunu açık tutuyorum soğan kesiyorum mutlaka oturur şekilde uyutuyorum burnu tıkanıklığı olmasın ciğere inmesin diye ayak altına çok az vick sürüyorum...yada kulak arkasına bol su ve sıvı tükettiriyorum Ihlamur limon iciriyorum çorba asla yemeğe zorlamiyorum yemek yesin diye ..boğazına bakıyorum kızariklik varmı diye aklıma gelen bunlar öksürük olursa yıkanmamis yün edinin onu koyuyorum ya göğsüne yada sırtına dönüşümlü olarak koyuyorum .ateş hastalık değildiee bağışıklığı güçlendiren bir durum bu yani o şekilde atması lazım yavrunuzun geçmiş olsun 

Dün sabahtan beri var ateşi, ılık kopmres yapıyorum düşüremediğim de ılık duş daha önce bi sefer havale geçirdiği için korkuyorum.

Bi sefer calpol verdim sonra ateşi hiç düşmeyince dolven verdim öyle diyim, 39 buldu bugün babaannesine çıkmıştı farketmesem daha çok yükselirdi, 3 falan istifra etti.

Yarın bi çocuk doktoruna götürmelimiyim bilmiyorum

Önce havale geçmişi varsa dikkat etmelisiniz söylediğim gibi cocugunuzu siz daha iyi bilirsiniz.37 de 38 de havale geçiren çocuklar olabiliyormus sanırım çocuğun vücut drenciyle ilgili .3 gün takip edin ateşini doktorda bunu söyleyecek soracak ateşi kaç gündür diye zaten enfeksiyon varsa devam eder ateşi dedim gibi sürekli şurup vermeyin dolven düşürürse onunla devam edin çünkü dönüşümlü verilmiyormus şuruplar ben söylediğim gibi hiç kullanmadım desem yeridir çöp olmuştur şuruplar genel durumuna bakın yavrunuzu gece takip edin grip sonrası ateş olmuş anladığım inşallah geçer 

Evet grip sonrası ateş başladı bağışıklığı çok düşük malesef ki bende çok şurup tarartarı değilim🙄

Bütün gün sürekli ateşi olunca akşam ılık duş aldırdım tekrar yükseldi, dolven verdim tekrar 38.5 oldu. 

Çoraplarına limon sıkıp giydirdim en son tekrar şimdi ölçtüm 37.7 olmş, limon mu iyi geldi acaba bilemedim 

Evet limon düşürüyor nerden ölçüm yapıyorsunuz kulak ölçümü doğru gösteriyor alın ateşi benim oğlumun 40 olur mesela kulak 38.5

Koltuk altından ölçüyorum, hastanede ki temassız olanlar yanlış ölçüyor buna göre

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Merhaba canım geçmiş olsun koltuk altlarına soğan koy baş ucuna da üzüm veya elma sirkesi köy Allah'ın izniyle birşeyu kalmaz 

Soğanı kesinlikle koydurmaz , teşekkür ederim

0 oy
önce (7,146 puan) tarafından

İyot birebir ateşe aslında lugol kullanıyorum ben ateşte. 15 dk içerisinde düşürüyor  .

Teşekkür ederim

0 oy
önce (174 puan) tarafından

Brush veya novalgin ateş düşürücü dönüşümlü verebilirsiniz. Bu ilaçların ateş düşürme özelliği daha yüksek 

0 oy
önce (873 puan) tarafından

Çocuğun covid sars olmuş merak etme bir gün ateş sürer ondan sonra tamamen kaybolur bu süreçte yapabileceğiniz tek şey 4 saatte bir ateş düşürücü vermek onun dışında ılık banyo yaptırabilirsin ama ateş düşürücü verdikten sonra banyo falan yaptırmanın ya da başka bir şey kullanmanın bir anlamı yok geçmiş olsun

0 oy
önce (217 puan) tarafından

Ateşin çıkma sebebi boğaz enfeksiyonu geçiriyor benim kızımda aynı durumda. Ateşi bir düşüyor bir çıkıyor valla iki gündür sirkeli suyla geziyorum evin içinde 

0 oy
önce (3,174 puan) tarafından

Canım üzme hiç kendini oselmir verdiyse influenza olmuş onun ateşi aşırı inatçı bir ateş birkaç gün öyle ateşle devam edecek sonra düzelir. Geçen sene benim oğlumda aynı şekilde oldu sabaha kadar uyumadım sürekli ıslak bez koydum hep ateş düşürücü verdim. Birkaç güne ilaçlar etki etmeye başlayınca geçti. 

0 oy
önce (45 puan) tarafından

Sirkeli su ile vücuduna kompres yapın çıplak kalsın sarımsaklı limonlu bi çorba ver az da dinlenirsw biseyi kalmaz.ciddi bir rahatsızlıgi yoksa tabi ateş tekrarlıyorsa enfeksiyonu yüksektir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 210 göst.
0 oy
6 cevap 179 göst.
12 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pakize333 (7,668 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 157 göst.
0 oy
7 cevap 254 göst.

Kategoriler

1,480,728 soru

24,228,211 cevap

339,014 kullanıcı

...