0 oy
104 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,719 puan) tarafından

Kizlar merhaba , kizzim 1.sinif okuma hece de zorlanıyor tam 1 ay oldu sizce normalmi korkuyorum farklı şeyler olmasın diye .size anlatayım.bu durumu yaşayan varmı 

Mesela ,nine bunu okuyor ama sonra sorduğumda çok çabuk unutuyor 1 dk geçmeden bazende ni ne heceleri birleşince nine oluyor burdan bulursun hızlı söyleyince ni ve ne olarak zaten nine demiş olursun diyorrum hecey bölüp okuyamıyor çabuk unutuyor kaygı yaşıyor sanırım bi sıkıntı yoktur diye dua ediyorum sizin yontemle nasill yöntem yaptınız b asarili olduk dediğiniz 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (23,685 puan) tarafından

O şekilde değil de n i -->ni 

Ni n -->nin 

Nin e -->> nine 

Şeklinde de okuyabilirsiniz. Çocuk hemen heceleri taniyamayabilir. Şak diye çıkmaz yani ağzından. Bol okuma pratiği yaparsanız hallolur. Harf hece Kelime kartları hazırlayıp onlarla oyunlar oynayabilirsiniz. Stres yaptırmayın. Öğrenmeyi yavaşlatır. Hatta durdurur. Algısını kapatır çocuk. Bilemediği zaman kızmayın yani. 

-Reklam-
+1 oy
önce (18,869 puan) tarafından

Harfleri daha yeni öğreniyorlar öyle hemen sular seller gibi okumasını beklemeyin..her hafta yeni bir harf ve beraberinde yeni kelime öğreniyorlar akılda tutmaları kolay değil. 

0 oy
önce (719 puan) tarafından

Yavaş yavsa hepsini öğreniyorlar canım sakin ol ve oyun gibi yaptır evet ilk 3 ay zor oluyor ama ogreniyorlar

0 oy
önce (3,136 puan) tarafından

Bizim öğretmen ilk gün korkmayın hepsi okumayı öğrenecek öğrenemeyen yok şimdiki nesil akıllı dedi 😊 bir ay kısa bir süre endişe etmeyin sakın olun. Büyük ihtimalle sıkılıyor kızınız o yüzden bilmiyorum diyor. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 160 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
+1 oy
12 cevap 266 göst.
0 oy
2 cevap 91 göst.

Kategoriler

1,480,146 soru

24,220,707 cevap