0 oy
261 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (139 puan) tarafından

Günaydın hanımlar bu bir dertleşme postudur. 

Konu, annem. Dün akşam bulaşıkları yıkadım mutfağı hallettim sonrasında da ocağı silmeyi unutmuşum çocuklarda kendimde hastayim ayakta duracak halimde yok annem ocagida sil dedi bende yarın silerim artık dedim elimi yıkayıp işi bitirmistim çünkü. Başladı Ocak silinmez mi hiç, Ocak silmeden yatmak günah diye, neyse akşam uzatmadan yataga geçtim zaten çocuklarda hastaydı çünkü. Sabah bu konu açıldı ben de dedim ki herşeye günah sevap üzerinden yaklaşma. Ocağı da yatmadan temiz bıraksak daha güzel olur silelim falan de ama niye günah diyosun. Kafana göre günah sevap uydurma dedim. Herşeye kafasına göre günah Sevap diyor. Sonra diyor ki namaz kılmayan evlatlar çok kötü. Niye bunu böyle ayiriyosun. Namaz kılmak gerek tamam ama kılmamak Allah ile arasında bir problem bu niye kötü biri yapsın onu. Bana diyor ki sen iyice sapitmissin. Kendi fikri dışında hiçbir fikri kabul etmiyor asla eleştirilmeye gelmiyor. Hep tamam diyip dediklerini yapmamı istiyor. Ben yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.

11 Cevaplar

+2 oy
önce (367 puan) tarafından

Kusura bakma ama cahillik işte. Eskiler hep böyle doğru olmayan, benimsenmeyen ya da yapılmasa daha iyi olan her şeye günah demişler zamanında hala da öyle inanıyrolar. Ya da annen seni ikna etmek için uyduruyor 

önce (6,534 puan) tarafından

Ya oysa yaptıkları günahın alası. Rabbimizin günah sevap tanımı belli. Kur-an tek rehber. Hangi satırında ocak silmeden yatmak günah yazıyormuş açsın göstersin. Eminim hakkıyla bir kere Kur-an okumamıştır bu jenerasyonun çoğu.

önce (139 puan) tarafından

Ben bunları söyleyince de sapitmis oluyormusum

önce (5,546 puan) tarafından

Gecen biri de post açmıştı sonra hemen kaldırdı

Bebek kıyafetlerinn dışarı asarsam günahmış . Ama doğmadı şimdi assam yine günah olurmu die🤦🏻‍♀️ ya hadi eskiler cahil şimdiki nesil nasıl cahil olur aklım almıyor okumak araştırmak bukadar zormu. Okumak sadece instegram önüne çıkan burç yorumunu okumaklamı bitiyor sanıyorlar 

-Reklam-
+2 oy
önce (6,601 puan) tarafından

tartışma he he de geç canım, yaşlı inadı değiştiremezsin bu saatten sonra. az daha büyürse olay bu sefe bağırır çağırır ağlar. 

dediğin gibi her şeye sevap günah denmez. 1 ocak silmedim diye cehenneme gideceğimi düşünmüyorum😅 

Kesinlikle, haklısın. Tartışarak ya da açıklama yaparak asla bir sonuca varamadık bu zamana kadar. Birşeylere karşı çıktığım vakit tamam senle ugrasilmaz, siz iyice yoldan cikmissiniz ben hastayım uğraşma benle deyip küsüp gidiyor sonra da suçlu çıkarıyor. 

önce (6,601 puan) tarafından
+1

benim annem de benzer tepki veriyor ondan tahmin ettim😂 konular farklı olsa da annelerle tartışılmıyor. bu yaşa kadar o bildiğini doğru kabul ettikleri için farklı görüş bildirmek onlara din değiştirmek gibi zor geliyor 

Farkettim yorumundan zaten beni anlayabildigini.🙂 Bu saatten sonra da asla kabul etmeyecek. Bunu da çok iyi biliyorum da işte yinede sessiz kalamiyorum ama günün sonunda da üzülen kızan ben oluyorum.

0 oy
önce (872 puan) tarafından

Benim anlam veremediğim annen sizde ne arıyor hadi sen mi annenin evinde tatildesin ayrıca annen neden ocağı silmiyor  elimi kırılmış

Ben annemlerdeyim, ocağı silmek ya da bulaşıklar yıkamak mesele değil de yani o an farketmedim ellerimi yıkayıp çıkınca da geri dönmek istemedim açıkçası yarın silerim dedim.

önce (872 puan) tarafından

Hayır annen neden silmedi neden sen silmek zorundasın 

Bulaşıkları ben yıkamistim ya orada ocagida sil dedi sonra bende çocukları yatıracaktim yarın sileyim deyince de başladı söylene söylene kendi sildi 

0 oy
önce (31,770 puan) tarafından

Birlikte mi yaşıyosunuz

Ben şuan için annemlerdeyim 

0 oy
önce (5,037 puan) tarafından

Niye berabersiniz?

Gözleri dolmaz, ama uf seninle ugrasilmaz siz yoldan çıkmışsiniz diye söylenerek odayı terk eder. Sonra gider başka odada babama beni çekistirir terbiye yok ki hiç diye..

Kalma canım o zaman bir hastalık ,kaza ,bela yoksa başında eğer o kadar uzun süre kalmak seni yıpratır sen de bunu çocuklarına yansıtırsın. Hem biraz mesafeli ve soğuk davranırsan sana mutlaka sebebini sorakcaktır. Sen de anlatırsın durumu eğer davranışını değiştiremezse bu şekilde davranacağını söylersin. Gerisi de ona kalmış artık

İllaki anneme olan kızgınlıgim çocuklardan çıkıyor eşime de belli etmemeye çalışıyorum telefonla konuşurken, ama bir süre daha böyle olması gerekiyor maalesef bazen çok yıpratıyor içim taşıyor kimseyede anlatamıyorum 

O zaman boşvereceksin takmamayı öğreneceksin. Hiç cevap verme sadece yap dediğinde hayır de o gitmeden sen bulunduğu ortamı terket başka odaya git . Kendi söylesin kendi dinlesin 

Aynen öyle çok haklısın. Başka da yapacak birşey yok zaten.

0 oy
önce (6,534 puan) tarafından

Günah mıymış ocak silmeden yatmak? Kendi kendine din kuralı uydurmak günah değilmiş ama öyle mi?

Allah ıslah etsin annenizi, yüreği çok katı Allah yumuşatsın. Din de böyle bir şey değil, Müslümanlık da. 

Evet yüreği katı maalesef biraz daha yumuşak ve ılımlı olmasını o kadar çok isterdim ki...

0 oy
önce (3,752 puan) tarafından

Bende annemle Bir çok konuda tartışırım artık tartışmaktan vazgeçtim tamam diyip geçiyorum 

Başka çare bırakmıyorlar zaten. Bu hayatta onun doğrularından başka doğru yok.

0 oy
önce (68 puan) tarafından

Benim annem de öyle hep haklı ama hep, bizim ağzımizi açmamiza izin vermez yaşlılik diyip geçiyorum münakaşaya girmiyorum yoksa uzadıkça uzuyor o yüzden ben susuyorum annem sonuçta canı sağolsun onunda huyu öyle 

Aynen tam olarak böyle. Dinlenilmek, anlaşılmak dertleşmek isterdim ama olmuyor ollmayacakta .

0 oy
önce (5,021 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Annen tamamen haksız. Günah olmayan şeye günah demek asıl büyük bir günah ve sorun. Sonuçta günahları sevapları belirleyen kim? Allah. Haşa annen Allahtan daha iyi mi biliyor da kafasına göre günah/ sevap uyduruyor. Büyük sıkıntı. Büyük. Bunu acilen bıraksın. 

Asla birakmaz. Yoruyor ama yapacak birşey yok normalde kabullenmistim ama işte insanın canı belirli noktalarda yine sıkılıyor. Kimseye de anlatılmiyor işte içimde kaliveriyor hep.

0 oy
önce (2,052 puan) tarafından

Annen abartıyor. Sende annenin huyunu biliyorsan dikkatli ol bi daha ki sefere . 

Öyle yapacak birşey yok.

0 oy
önce (45 puan) tarafından

Annen ile mı yaşıyorsun eskiler öyle ya bence fazla takılma annen sonuçta haklısın anne de bazen sadece onaylanmak istiyorlar

Bir süreliğine evet, sonrasında tekrar evime geçeceğim inşallah.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 582 göst.
0 oy
26 cevap 768 göst.
0 oy
2 cevap 254 göst.
29 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (130 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 349 göst.

Kategoriler

1,480,515 soru