0 oy
171 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,436 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızım 2. Sınıf öğrencisi az önce bir veli aradı sınıf arkadası nın annesiymiş kızım erkek çocuğuna vuruyormuş canını acıtıyormus bi kaç gündür  bugün arayıp size söylemek istedim bi konusursanız dedi. 

Ama benim kızımda da hiç öyle vurma etme alıskanlıgı yoktur sessiz sakin kendi halinde bir çocuk cok sasırdım nasıl tepki vermeliyim? 

Kızlar önce kızımla görüstüm direk sormadım sizin dediğiniz gibi dolaylı yollarla sordum bugun ne yaptın dedim direk okula girdikten çıkana kadar anlattı şunu oynadık bu ders vardı öyle böyle yptık diye sonra dedim sınıfta birbirinin canını acıtan birileri varmı dedim yok anne dedi biz sınıfca çok güzel anlasıyoruz dedi 2 kişinin ismini verdi onlar bizimle fazla oynamıyor dedi yeni kurdukları oyunu anlattı 2 gündür bir oyun kurmuşlar ve bu oyunu oynuyor larmıs dedim oyunu anlattırdım sobeleme ebeleme vs yok kovalama yakalanan olursa da kolundan tutup bir yere kımıldamama cezası veriyo larmıs falan senin canını acıtan biri oldumu dedim yok dedi Kızdıran biri falan oldumu dedim yok dedi sen birini kızdırdınmı dedim oda yok direk dedim bende arkadasının annesi aradı İkra e... Ne vuruyormuş canı yanıyormuş dedi dedim ha yok anne biz çok güzel anlasıyoruz dedi oynadıkları oyunun kagıdınj falan gösterdi o çocuk da varmıs  oda vurmadı bende vurmadım dedi  

Veliyi aradım anlattım böyle böyle diye kusura bakmayın sizi rahatsız ettim özür dileriz dedi kapattı

4 Cevaplar

0 oy
önce (6,614 puan) tarafından

günlük okul hayatını sorarken ağzından laf almaya çalışın 

arkadaşlarıla bugün ne yaptın, güzel vakit geçirdin mi

sevmediğin bir arkadaşın var mı

sana zarar veren bir arkadaşın var mı gibi sorular sorarak onun demesini sağlayın, sonra da neden yaptığını sorun. 

niye yapmaması gerektiğini de anlatın tabii ki

ha diyelim kimseye vurduğunu söylemedi siz yine birilerine vurmanın yanlış olduğunu, eğer ona biri vurursa ya da sen birine vurursan mutlaka bana anlat gibisinden şeyler söyleyin 

önce (1,436 puan) tarafından

Abla hani inan normalde birine zarar verecek bir çocuk değil bilemedim ya anasınıfıyla 3. Yılı okulda ama ilk kez şikayet aldım 

canım belli olmaz, bir şey olmuştur kesin. biri vur demiştir belki veya o çocuk zorlamıştır, sinir etmiştir falan. 

bak altta erkekler tuvalette peşimden geliyor falan demiş, kesinlikle öğretmenle konuş, kızını mı sıkıştırıyorlar? tuvalette kapıda bekleyip ne yapacaklar? 

Kızımla konuştum ablam o zamanda bugun de vurma yok geri çocuğun annesini de aradım konuştuk 

-Reklam-
0 oy
önce (2,566 puan) tarafından

Konuşmayı bi dene kızma ama anne kız saati yapalım de biseyler koyun önüne muhabbet eder gibi ağzından laf al belki tek taraflı değildir onu sinir eden biseyler mi var bak bi

Sürekli sorarım aslında bi ara anne erkekler peşimi bırakmıyor wc ye giriyorum dış kapıda bekliyorlar çıkmamı gibi konuşmuştu ama bilemedim 

önce (2,566 puan) tarafından

O zamn tek taraflı değil öğretmenle konus biraz gözlemlesin yani bilmiyorum bu öğretmenlere ne oldu böyle akran zorbalığı varken o kadar sık yaşanırken simdi ki öğretmenler üç maymunu oynuyor resmen ya :( gerekirse sen git hangi cocuklarmis bunlar bul hepsini tehdit et gözünü korkut 

Abla kızımla da konuştum veli ile de konuştum bir oyun kurmuşlar doktor ve zombi li bi oyun 2 gündür oyun oynuyoruz anne dedi  dolaylı yollarla sordum birbirine zarar veren varmı sana vuran eden varmı sen birine vurıyormusun diye yok anne sınıcca çok güzel anlaşıyoruz dedi 2 gündür yaptıklarını tçdetaylıca anlattı 

0 oy
önce (2,364 puan) tarafından

Benim oglumada bı anne aradı oglun kızıma hirsiz demiş çantasını üstünu aramis oglun diye oğlum onda 3 sınıfa gidiyor benim oğlumda yalan söylemez ogluma sordum anne öyle bişey yapmadım dedi kizida telefonda okadar gerçekci anlatiyorki anlatamam size tamam dedim ben halladecem konuyu diyerek öğretmeni aradım öğretmene söyledim ben yarın konuşurum dedi okulda ilk benim oğlumu konusturmus sonrada kızı öğretmen biraz üzerlerine gidince kiz yalan söylediğini söylemiş öyle bişey yaşamadıklarını söylemiş öğretmen özür diletti oglumdan anneside bişey olmamış gibi davranıyor bende artık muhabbeti kestim onlarla o yüzden kızınıza yüklenmeden onuda oturup konusun 

Anladım kızımla konuşmalıyım önce  hani şaşkınlık içindeyım daha önce hiç olmadı ve kzıım öyle vuran bir çocuk değil 

Abla kızımla konusmadım vurma vs yok veliye de geri dönüş sagladım velş özür dileyip kapattı

0 oy
önce (783 puan) tarafından

Eskiler derki Çocuğunla kocanı övme, yüzü kara çıkarır. Çocuklar her ortamda farklı kişilik gösterirler aynı büyükler gibi. Benim kız çok rahat, çok dışa dönük, çok arkadaş canlısıdır. Bir gün öğretmeni özgüvenli çok düşük, biraz desteklenmesi lazım dedi, benim kızdan mı bahsediyoruz, yanlışlık olmasın dedim. Sonra okula çağırıp kameradan sınıf içi durumunu izletti, hiç benim evdeki, parktaki çocuk değil. Okulda kendini nasıl hissediyorsun, seni ençok mutlu eden ne oldu, en çok üzen ne oldu gibi dolaylı sorulardan yaklaşarak konuya gir

önce (5,054 puan) tarafından

Ben de buna benzer bir şey yazacaktım. Benim çocuğum yapmaz etmez lafı sadece kendini kandırmak. Senin bulunmadığın ortamda çocuğun neler yapıyor bilemezsin. Sürekli gözetleyeceksin. 

Yok abla kızımla da veli ile de konuştum görüstüm vurma yok 2 gündür bi oyun uydurmuşlar doktorlu zombili sınıfca onu oynuyorlar miş  hatta bi ara okulun güvenliği de oyuna karısmıs veli ile de görüstüm özür dileyip kapattı 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 173 göst.
0 oy
8 cevap 214 göst.
0 oy
3 cevap 130 göst.

Kategoriler

1,480,631 soru

24,226,712 cevap

338,980 kullanıcı

...