+2 oy
929 göst.
önce Diğer kategorisinde (313 puan) tarafından

Kızlar ben artık dayanamıyorum, belki hatırlayanlar vardır, Duru dogdu kolikti, 1 sene ben geceleri 15 dk uyuyamadım, hadi buyudu dedik, geceleri uyudu bu sefer sebepsiz aglamaları basladı, goturmedıgım özel, unıversıte hastanesı kalmadı, böyle bir cocuk olamaz bir derdi vardır dedim yok yok yok, hepsi tamamen kişilik olarak böyle dedıler, hadi dedik büyür duzelır, 5 yasına girdi, bu cocugun yemesi dısında iyi tek bir yanı yok, aka ak desem hayır *** der, giymek istediği şeyi güzelmiş giy desem asla giymez, hergun 2 saat ayna karsısında kıyafet deniyor YAŞI 5. Saç modeli yapıp yapıp bozuyoruz, aglama krizleri, tuvaletını yapıyor anne dıyor ev dubleks kosuyorum ben cıkana kadar yırtıyor kendını duvarlara vuruyor, sabah rafadan yumurta yaptım hergun istediği şey, bugun rafadan istemiyodum dedi yemedi, ben kaldıramıyorum yemin ederim dert tasa sahibi oldum birtane çocuk yuzunden, kayınvalidem bile 2 aydır bizimle bu cocuk hep mi böyleydi, izmire geldıgınızde yapmıyordu diyo, sizinkilerde böyle mi ya

32 Cevaplar

+1 oy
önce (3,329 puan) tarafından

Yanlış anlamayın ama böyle görünce seviniyorum neden derseniz tek ben değil mişim oğlum problemli değilmiş diyorum 😅3 yaşında ama ben psikoloğa gitmeyi düşünüyorum oğlumuda götürcem dediğiniz şeyi çok net anlıyorum savaşmaktan yoruldum ikna etmeye çalışmaktan yoruldum sürekli bir inat bir ikna bir bağırtı gürültü halindeyiz ben anlatınca insanlar abartıyorum diye düşünüyor sonra kendileride görünce bu sefer ben yetiştiremedim diye düşünen dahi oluyır söyleyen hadsizlerde var ama öyle değil ben ne kadar sakinliğimi korusamda kendimi yırtana kadar bağırsamda yani her şeyi denesemde olmuyo gözüme bakıyor inatla yapıyor beni nasıl kızdıracağını biliyor ve yapıyor her namazda dua ediyorum Allahım  sen sağlıklı ve hayırlı şekilde bir sakinlik ver diyorum halimi gören bana resmen acıyor 

önce (313 puan) tarafından

Bızden o kadar cok var ki.. yansıtmıyorlar ama bizden daha cok tepkı verıyorlar hatta. Cocukları uzerınde ofkelerını cıkardıkları ıcın bizim gibi dert etmıyorlar ne yazık ki, biz bunları dert eden mukemmel annelerız

önce (3,329 puan) tarafından

Bencede öyle bak bugün fön makinasını istedi vermedim ağladı kıyamet koptu hıçkıra hıçkıra ağlıyor duyan dövüyorum sanar öyle bir bağırma 10 15 dk sürdü bu sürede bana birçok defa vurdu yapmadım en sonu kucağıma geldi sarıldım istedi yine vermedim yine biraz çıldırdı sonra sustu uyudu uyandı unuttu birde böyle deneyeyim diyorum tabiki çok yıpratıcı bir. Süreç bu da ama her dediğini bende yaptım pişmanım yaşı ilerlemeden toplar belki bu yöntem bilmiyorum her yöntemi deniyorum 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,189 puan) tarafından

akademisyen anne var instagramda onu tavsiye ederim kitaplarıda var sınır var sinir yok isminde kitabı gayet güzel açıklıyor 

ama maalesef siz ilk başta hata yapmışsınız her ne derse yapmışsınız belli ki eğitim bebeklikte başlar çocuk annenin sınırını ölçer ve biz bazen dayanamayıp yapmayacağımız şeyleri dahi yaparız ne yazık ki sonra da çocuk böyle olur.. 

o yüzden sınır var sinir yok! bence bu altın cümle

Takıp edıyorum onu :) evet ben sinirlerime hakim olamıyorum ve galıba kızım artık arsızlaşytı

+1 oy
önce (163,676 puan) tarafından

aynı şimos da boyle bu durumun annenin cocugun herdedigini yapmasiyal veya iyi egitememesiyle alakasi yok bizim belcikada gitmedigimiz pedegog kalmadi turkiyede istanbul ankara eskisehir goturmedim pedegog kalmadi hatta herkesin bildigi tanidigi unlu birine bile goturdum yapilan testler gorusmeler herseyde yaa hepsinde ayni sonuc karakteri bu kisilik yapisi bu sekilde baska bir problem yok dedi hepsi yaa 1 tanesi farkli bisi soylese belki diycemde hepsi bizede ayni seyi soyledi şimosda surekli aglar hersabah savasiyorum suan bile okul icon hazirlaniyo giyim secemiyo benim giy dedigimo goymiyo sacini bagladim ***** oldu diye anira anira agladi apartmanda max yasadak sanirim 1 hafta anca dayanirlar bize iyiki mustakil.evde yasiyoruz diyoz biz merduvene oturup ayaklarini vura vura agliyo susmuyo susturamiyorum bu yuzden bende psikolojik destek aldim uzun bi sure hatta sigaraya basladim migren hastasi oldum 4 yasina gircek 1 parca duzelme yok  sanirim bu sekilde devam edecek 

Ay bız bıttık ya, Rabbım bızı evlatla sınıyor galıba :(

+1 oy
önce (872 puan) tarafından

Nerden baksam yanlişsin 5 yaşındaki çocuktan bir ergenmis gibi bahsetmene ne demeli peki.

Karakter 6 yaşında oturuyor çok kritik bir süreçte siniz 

Kahvaltıyı çocuk uyanır uyanmaz hemen hazırlama önce bir canım yavrum de sarıl öp  bugün ne yiyelim kahvaltida de beraber omlet yapalım mı de.

Çocukların hepsi sabirsizdir bunu unutma çocuğun dubleks bir evde tek basina üst tuvalette korkabillir o yüzden bağırıyor olabilir 

Çocuğunun bu yaşta çeşit çeşit saç modeli yapması ayna karsisinda süslenmesi sana oykunmesinden  çünkü bu yaş bir çocuk annesini babasina giden yolda bir rakip olarak görür amacı senden daha güzel olup babasinin gözdesi olmabilmek babası en çok onu sevmeli ona güzel demeli.

Benim çocuğum da erkek 5 yaşında anne büyüyünce seninle evlenecem diyordu ben ise sen bir prensesle evleneceksin ben seni çok seviyorum ama senin annen olduğum için benimle evlenemezsin diyordum o krizi rahat atlattık 

Yani her şey normal ama çocuğunu bir kursa yazdirsan iyi olur ne bileyim kız çocukları resim yapmayı severler resim kursu olabilir ya da piyano olabilir 

Birine tavsiye vericeksenşz eleştirel dilde yazmazsınız, 5 yasındaki cocugumdan ergen gıbı bahsedıyorum cunku ergen gıbı davranıyor, ben ergen dememişim mesela siz koymussunuz o ismi cunku davranısları öyle, ayrıca cocugumu anladıgım hallettıgım konular yok mu? Tabiki var belkı sızın oglunuzla anlasamadıgınız şeyi de biz kolayca aşıyoruz, bir annenın en bunaldıgı anda yazdıgı şeylerden butun tavrını butun duruşunu eleştiremezsiniz, ayrıca kızım jımnastıge ve drama kursuna gıdıyor, ayrıca anaokulu var ve haftasonları oyun grubu var 

+1 oy
önce (1,512 puan) tarafından

Kızının karakteri böyle tartışma zıtlaşma tavrını koy istediği kadar ağlasın ağlaması bitmeyene kadar konuşma umursama canım ne giyinmek istersin kendine sor bugün kahvaltıda ne yemek istersin sor istediği birşey de bahane mi aradı hemen iletişimi kes 

Evet gercekten bundan sonra öyle egılıp dınlemeyı, fıkrını sormayı, herseyı ona bırakmayı sonlandırıcam

0 oy
önce (2,200 puan) tarafından

Cocuklar o kadar akıllılar ki anne babayı kullanmayı çok iyi biliyorlar .Bir ara benim oğlum da öyleydi asla tartışmaya girme bugün rafadan yumurta mı yaptın. Bunu yiyeceksin başka yapamam de bitti.  İkna etmeye çalışma bırak ağlasın.  Umursamıyor gibi davran . Ağlayarak ikna edemeyeceğini anlasın.  Ağlarken göz teması kurma ilgilenme .ağlaması bittikten sonra konuş.  Biraz seni zorlayacak bu durum ama inan en güzel taktik bu .pskiyatri doktorunun bana tavsiyesi bizde çok işe yaradı. 

Canım denemez mıyım, odasında aglamaktan kustugu oldu, bir de astım hastası, tabıkı cocuk sorunlu degıldır bende de sorun vardır ama 5 senedır o kadar şey denedım ki

0 oy
önce (12,101 puan) tarafından

Benim evin içini anlatman hiç hoş değil 🤣 ikinci kızım böyle maalesef o kadar dikkat ediyorum ki sorun çıkaracak diye nefes alma dese almam o derece 

Benım ıkıncı kızım meleeek meleeek, ilkten Allah çektiriyor bana :D

0 oy
önce (2,029 puan) tarafından

Çocuk seni parmağında oynatıyor yaptığını gördüğü için ağladığı zaman istediğini kesinlikle yapma ağlamadan düzgünce söyleyene kadar dediğini yapmayacağım de güzel ve sabırla bekle sussun güzelce söylesin bunu istemem şunu istemem dödiğinde hepsine tmm deme ağlasın istediği kadar ztn kendini yerlere atar biriymiş bırak aksın sakince bekle yapmayacağını söyle bu şekilde davrandığı için baya bi hat safhaya kadar çıkıcak baktıki sen kararsılısın paşa paşa susucam yoksa seni ergenliginde çiğ çiğ yer bu kız şimdi böyleyse alıştırma canım olan sana olur

Aslında cok da kararlıyım cok da sertım hiç alttan almıyorum ama babası her zaman benden daha yumusak, biraz da ona guvenıyor galıba

önce (2,029 puan) tarafından

O ağlayarak isteklerini yaptırmaya alışmış ondan böyle babasıda yapmasın

0 oy
önce (150 puan) tarafından

Sana sebebini soyleyeyim kaygili ve ilgili bir annesin cok fazla ve hemen her ihtiyacina kostun kendinden cok onu dusundun her seyin en dogru yontemini uygulamaya calistin yeri geldi onun bir problemi icin uykularin kacti stres yaptin tum ilgini ona verdin kendi cocuklugunda yasadigin mutsuzluklari olumsuzluklari o asla yasamasin diye kaygilandin o da bunu kullaniyor bu duzene boyle alisti benim minik canavarim da 4,5 yasinda elinde oynatiyor beni ben bazi sorunlari zor bela cozmeye calistim eskisi kadar kalmasa da hala zor. Etrafima bakiyorum anneleri rahat olan cocuklar daha keyifli rahat ben hep tedirgindm onun nefesini bile kontrol ederdim ben bundan olabilecegini dusunuyorum iletisimi arttirarak cogu sorunu cozduk bir de kurs,okul,kres vb iyi gelebilir gitmiyorsa. Doktor olarak da Handan sarimehmet kilinc var ig den bi bak derim.

Evet bu dogru olabılır, kaygı bozuklugu teshısı de kondu duru dogdugunda, cok daha buyuk endıselerım avrdı, o da galıba annem bir yerde bana yenılır dıye dusunuyor

0 oy
önce (3,746 puan) tarafından

Yok canım benim kız 3 bucuk yaşında o da bu şekilde yapmaya çalıştı net bir şekilde ben senin annenim buna ben karar veririm sen büyüyünce karar verirsin dedim itiraz ederse mesela dışarı cıkacaksak cıkmadık ağladı, isteğin kadar ağla ben karar veririm dedim kucağıma da almadım ağladı ağladı sustu geldi beni dinledi o şekilde şimdi dinliyor 

Kuzum ben cok ugrastım, kural koydum, inan vazgecmedım ama benım kızkm bugun degısse ertesı gun eskıye donuyor

0 oy
önce (1,715 puan) tarafından

4 yaşındaki kızım altına büyüğünü küçüğünü 7-24 kaçırıyor diyeceklerim bu kadar. Çocuk doktoruna bildireceğim bu durumu

Kuzum sen onu bi cocuk urolojıye goster, cunku rahatsız oluyodur ısteyerek yapmaz

Üroloji mi ilgilenir

Cocuk doktoruna gıdıp yesılalan iste cocuk urolojıye gondersın

Tamam canım çok sağol 

0 oy
önce (1,140 puan) tarafından

Evet 6 yasina girdi anlattiklarinin fazlasi var eksigi yok 

Tuvalati ni yapar beni cagirir hep aglar kiyafet kendi istedigini giyer hic karismam 

Duzelmıyor mu buyudukce :(

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 693 göst.
8 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kayla4 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 210 göst.
29 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Havva4545 (1,033 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 555 göst.
9 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sevgii-iyilestirir-8 (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 790 göst.
26 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde İla (136 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,674 soru

24,227,379 cevap

338,996 kullanıcı

...