0 oy
151 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından

Kızlar merhaba kızım 2.5 yaşında 6 ay kadar oldu odasını ayırdık fakat kızım hala uyku saati geldiğinde kendi gidip yatağına girip yatmıyor illa ki benim onu ayağımda sallmam gerekiyor bu durumu nasıl düzeltebilirim, kendi başına uyumayı nasıl öğretmem gerekiyor yardımcı olur musunuz lütfen?

14 Cevaplar

+2 oy
önce (10 puan) tarafından

2.5 yaş kendinj gidip uyumak mi🙄

-Reklam-
+1 oy
önce (6,079 puan) tarafından

Kendi basina uyuma icin bence cok erken yas. Iki oglum var. Buyuk oglumu 2 yasinda odasini ayirdik ama uyku vakti yaninda kitap okurduk vs sonra donup 5 10 dk icinde dalardi. Rutin olmustu. Suan 7 yasinda, bazen uykum geldi der yatar bazen yaninda dur der, dururum. Bu benim hayatimi cok etkileyen bi durum olmadigi icin anormalde gormuyorum acikcasi. Kucuk oglumda suan 2,5 yasinda genelde onu da aksamlari yaninda dururum. Abisiyle birlikte yattiklarinda da biri birinin yanina gecer ayri da yatirsam ben daldiktan sonra yataklarina geciririm. Guven isterler uyumadan once bu bence cok normal. Uyku duzeni varsa zaten yaninda da dursan 5 10 dk icinde dalar. Ayakta sallama icinde dedigiim gibi uyku duzeni sart. Uykusu gelmeden yatirsanda yarim saat debelenir durur. 

0 oy
önce (16,146 puan) tarafından

5.5 ve 3.5 yaş çocuklarım da yatağına yatar ben yanlarında dururum öyle uyurlar 

önce (6 puan) tarafından

Bu da hiç hoş değil mesela çünkü senin çocuklar benimkinden daha büyük maşallah ama yine de erien alıştırmak gerek.

önce (16,146 puan) tarafından

Biz de durum şöyle 

Kızım 25 aylıkken oğlum doğdu kızımı yanımdan ayıramadım ufak diye kıyamadım bu yaşa kadar birlikte uyuduk 

4 aydır kendi yataklarında yatıyorlar buna da şükür diyorum ☺️

önce (6 puan) tarafından

Aynen öyle bakalım bende alıştıracağım inşallah en kısa sürede 

önce (1,156 puan) tarafından

kolay kolay hicbir cocuk uyku egitimi de alsa hadi ben yatmaya gdiyorum uykum geldi deyip kendi kendine yatmazki bu hayal 2 bicuk yas icin hayalotesi:)) 4 yastan sonra alistirirsan becerebilirsen anca . 

0 oy
önce (5,019 puan) tarafından

Biz 4 yaşında daha yeni desteksiz uykuya geçebildik. Zor gerçekten ilk önce sallamayı bırakın yanında durun uykuya dalana kadar zamanla öpüp iyi geceler diyip çıkabilirsiniz odadan 

önce (6 puan) tarafından

Teşekkür ederim bu kızım için iyi bir fikir ama benim bir de neredeyse 1,5 yaşında oğlum da var birini tam yatıracağım o sıra  diğeri kalkıyor işte bu beni çok yoruyor gerçekten 

önce (5,019 puan) tarafından

O zaman desteksiz uyku şart. Benimde 16 aylık olcak diger kızım. Öpüp çıkın odadan kendisi dalsın

0 oy
önce (200 puan) tarafından

Benim kızımda üç yaşında hala benim yanımda yatıyor 

0 oy
önce (11,726 puan) tarafından

Ben hiç sallamadim çocuklarımı emerken memede uyurlardi memeden kesince yanlarına uzanıp pişpişlayip okşayıp ninni yada dua açarım o şekilde uyurlardi şimdi biri 3.5 diğeri 5.5 yaşında yatağa birlikte girer dua okuruz iyi geceler diyip sarılıp öpüşür bende yanlarında uzanirim öyle uyuruz

0 oy
önce (6,036 puan) tarafından

Once sallamayi birakcan yatagina yatir ister sende yat istersen yaninda otur yatman daha iyi sen uyudun sanarsa o da uyur ben oyle yendim simdi bazen ben yatiruyorum inadi tutunca bazende kendi gidip yatiyo 

0 oy
önce (418 puan) tarafından

Benimki 2 yasinda gunduz cok uykusu geldiginde kendisi uyuyakaliyor. gece ise uyumak istemiyor biz yatinca isiklari kapatiyorum odanin kapisini da kapatiyorum sıkılınca gelip yanima yatiyor uyuyakaliyor tabi kolay olmuyor ama sallanmayi da ninniyi de sevmiyor. Onun icin en iyisi sarilip uyumak. Ha guya ben odasini bu yil ayiracaktim ama sonra dusundum de hem bana eziyet hem cocuguma. Ne zaman bir daha boyle minicik yavruma sarilip uyuyabilecegim ki diye dusundum bi zarari yok ki. Biraz daha buyuyebilir ayri odada yatmak icin. 

0 oy
önce (5,810 puan) tarafından

Bence çok erken canım 

Benim büyük kızımda 2 yasinda oda ayirmadim 

Tek yatmasını beklemedim 

Şimdi küçük kızımda 2 yasinda besiginde sallıyorum 

Bazen ayagimda sallayıp koyuyorum besigine 

Biseyleri erken yaptığında degismiyor emin ol 

Çişe bile erken alistirmaya karsiyim 

Odasını erken ayirmaya karsiyim 

Bu benim fikrim benim gorusum 

0 oy
önce (830 puan) tarafından

Canım odasını ayirmissin zaten sallama yatağına yatsın sende yanında otur uyusun zamanla alışır her defasında da soyle herkes kendi yatağında uyur burası senin yatağın sen uyuyunca ben kendi yatağıma gidip uyucam diye. Benim de oğlum 3.5 yaşında kendi uyuyor ama ben yanında oturuyorum hemen uyuyor zaten bu beni rahatsız etmiyor küçük oğlum var birde 13 aylık bende onun odasını ayırmayı düşünüyorum ama abisiyle birbirlerini uyandirirlar mi başka bir yatağa alışma süreci uzun olur mu diye cesaret edemiyorum. 

0 oy
önce (3,152 puan) tarafından

Oğlum 7 yaşına girecek mart ta hala iyi geceler ben yatıyorum diyip yatmıyor odasında ben hikaye okuyorum çıkıyorum odadan. Bazen sabaha kadar odasında uyuyor bazende birkaç saat sonra gelip bizimle yatıyor 

0 oy
önce (64 puan) tarafından

Normal oğlum 7 yasind ahala anne gel yanıma der yanında uyurum

0 oy
önce (484 puan) tarafından

Uykusu geldiğinde tek başına yatağına gidip uyuması için küçük diye düşünüyorum. Desteksiz uyutmak için öncelikle sallamayı bırakın. İlk bı iki gün zorlayacak ama sonra rutini bindikce rahatlarsıniz. 

19 aylıkken odasını ayırdım bende. Şimdi 26 aylık yanına uzanirim bazen masal anlatırım bazen sohbet ederiz. Sonra da uykuya dalıp gidiyor zaten. Bende odasından cikiyorum. 

0 oy
önce (1,512 puan) tarafından

Kızım da 2.5 yaş sallanmayı sevmez bende yanına uzanır masa anlatırım sonra masal bitirince artık uyku vakti derim sohbet etmeye çalışır ama cevap vermem benşm çok uykum var kızım derim oda benimde der ve uyur 

önce (1,512 puan) tarafından

Önce sallanmayı bırak yanına uzan öyle uyusun

İlgili sorular

+2 oy
49 cevap 1,529 göst.
0 oy
6 cevap 201 göst.
0 oy
2 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,480,488 soru

24,225,148 cevap