0 oy
186 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (22 puan) tarafından

Merhaba kızlar, 

Şöyle özet geçeyim benim 3 yaşında bir oğlum var kaynanamlar bana komşu neyse ben çalışıyorum çocuk okula gidiyor çarşamba günü hariç. O yüzden çarşambalar oğlum à kaynanam bakıyor ve evde iki bekar görümcem var, büyüğü il konuşmuyorum daha doğru o konuşmuyor, bana istediği lafları sokan yüzüme bakmayan selam bile vermeyen bir insan. Neyse demin isden kaynanamlara gidiyorum bir baktım oğlum büyük görümcemle eve doğru gidiyor bende durdum arabayla çocuğu almak için tabi ki ne selam ne kelam, oğlum bana anne biz parka (park biraz uzak)  gittik dedi. Bende aa öyle mi iyi yaptın, sonra görümceme bakip sakin bir şekilde, dedim ki, bir yere getirdiğinizde bana da haber verir misiniz dedim. Bu lafımdan sonra ters ters bakıp niye haber verecek mışım dedi. Bende annesiyim ya hani bilmek hakkım, ben size benden izin alın demiyorum halasisin gezdire bilirsin sadece haberdar olmak istiyorum. Sonra bana çıkıştı dedi ki geçen de de babama aynısı dedin bidaha çıkarmayız merak etme falan gibi şeyler söyleyip gözlerini belertip gitti 

Belki bunda ne var götürsün diceksiniz sorun şu ki 3 yıldır çocuğumla ilgili şeyleri bana asla sormazlar hep kendi kafalarına göre alıp götürüler bir yerlere. Geçen de mağazaya götürmüşler ben yokken ve arabalarinda çocuk koltuğu yok. Ki burda yurt dışında kesinlikte çok yasak bir şey. 

3 sene sonra ilk defa böyle bir şey dedim hep sustum bu konu hakkında ama sakin bir şekilde söylememe rağmen bana böyle çıkıştı. Sizde söylemese miydim? Biraz pişmanım çünkü bunu gidip Kaynanama anlatacak o da bana tavır yapacak beni kötü görecek.. 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (1,170 puan) tarafından

cocugu emanet ediosan karismayacaksin abzurt biryere goturmuyoarsa. . nolcak sonucta cocuga zara verecek yerre giturmezelr . oto koltugu yoksa bebege ceza yazacak halleri yok. herkeste oto koltugu sart degil yani kural olabilri ama o olmadan da cocuk oturabilir . cocuk 3 yasinda kocaman cocuk birini. yaninda arabada arka koltukta oturabilir. okadar dertlenecek durum yok. spontane gelismistir ansizin vikmislardir cocugun cani sikilmistir hadi suraya gezmeye gdelim demislerdir. rapor etmekerine gerek yok bence surekli. yani kalkip sehir disi biyere goturmuyar sonuctagorumcenle knusmuyirsunuz zit dusmussunuz diye bence tavir yaomissin gibi olmus istemedende olsa. 

önce (22 puan) tarafından

Hayır işte burda öyle değil çocuğun varsa 7 yaşına kadar oto koltuk şart. Yoksa hem ceza parası hem ehliyetten puan alıyorlar. Ve ayrıca hersey den önce emniyetli değil. Absurt yere götürüyor demedim. Doğduğundan beri hep böyleler bebekliğinde bile yeni doğmuş 3,4 günlük çocuğu kaynanam alıp kendi evine götürdü neymiş onlar görmek istiyormuslar hepsi, bana gelmeleri değil de yeni doğan bebeğin onlara gitmesi normal mis. Bunun gibi çok çok şeyler var, ben onlara benden izin alın demedim sadece haberim olsun, geçen kayın babam alıp parka götürdü çocuk düştü olabilir düşer ama parktan eve ağlaya ağlaya yürüme geldi ki yakın bir yer değil. beni hic bir konuda sallamayan insanlar. Bıktım artık, görümcem ben onla konuşunca  yüzüme bakmaz hep sert sert konuşur. Ben ise normal bir şey dediğimde suçlu oluyorum. 

-Reklam-
0 oy
önce (6,045 puan) tarafından

Sen hatalisin ama en bastan cocuguna bakiyolar diye senin otoriteni sarsmayada hakkin olan haber alma istedigine de karsi cikamazlar bun en bastan yapman lazimdi senden izinsiz tabiki hic bi yere cikaramazlar benden izinsiz hic bisey yapamazlar cocuguna cok gec bile kalmissin 

Hayır canım ben baştan da söyledim kırıcı bir şekilde söylemedim ama biliyorlar yani. Zaten o kadar alıngan herseye küsen bir aile ki konuşmadan bile birseyleri kafalarında kurup küsen insanlar 

Peki neden sen muhatap oluyodun esin niye bisey demoyo 

Kaç kere söyledi dinleyen mi var. Çalışmadığım zaman bile alıp gidiyordu 

Vermicen kardesim ne demek alip gidiyo ya siz sinirlarinizi neden koymadiniz hayir demeyi ogrenememissiniz siz hayir diyodunuz ama tam hayir degil yarim hayir alip gidiyolar ne demek ay ben cok sinir oldum ben senin yerinde olsam kiyameti koparirdim heralde 

Bir kaç defa çocuk uyuyacak falan dememe rağmen 5 dka Verde dedesi görsün diyordu. Bir sefer eşim uyuyacak çocuk zorlama dedi diye 1 hafta küstü 

0 oy
önce (2,023 puan) tarafından

Hem gelin hem görümce olarak bakıyorum olaya görümceyi heksız buldum yağenlerimle bende dışarı çıkarım kesinlikle anneden izin almamız lazım anne izin verirse derim  anne herkesin önünde olmak zorunda bana göre evde istediği bu çikolataya bile annesi olmadan markette olsakta kesinlikle anneye soralım izin verirse olur tabi derim çünkü annenin otoritesini sarmış olurum kendi isteğime göre yaparsam benim çocuğumada aynı özeni göstersinler isterim en başında uyarımıda yaptım uymezlarlarsa en asla uki kere normal söylerim akraba diye bırakmış olabilirsin çocuğu ama annesi sensin bunu herkes böyle bilse iyi olur senin kurallarını sarsamazlar benim yengem benden küçük ama her zaman onun sözünü benimkinin önüne koyarım çocuklar söz konusu olunca, dışarda yemek yesek tatlı yesek biyere gitsek herşeyin fotosunu atarım bunları yaptık bunları yedik diye 

Çok değişikler ve bunu asla kabul etmeyen insanlar çok yoruldum artık. Bana sakin konuşuyorsun diyorsun evet çok doğru ama bir seferinde kaynanam bana : bize cevap veriyorsun saygisizsin dedi, o da niye? Kayın babam çocuğu defol kelimesi ogretiyordu bende öğretme demişim diye saygısız misim. Ama onlara sorsan onlar birsey yapmadı soylemedi

Onlar saygısız görmemişler de öyle eziyılar benim çocuğuma bunu öğretecek kayınpederim hepsinin içinden geçerim ben hamileyken kaynanamla konuşuyoduk abur vubur vermicem çocuğa kimseninde vermesini istemiyorum dedim baban dayanamaz o çok alır dedi hayır istemiyorum dedim yine o alır dinlemez kimseyi dedi getirdiği gibi çöpe atarım parasında acımıyosa alsın dedim yedirmicem ben çocuğumu kendi kurallarıma göre büyütecem sevdirmicende bize desene dedi sevseniz zararlı şeyler vermezsiniz torununuza dedim sustu hiç kimseyi alttan alamam bana olsa neysede evladım konu olunca kendi ailemde eşiminkide kimse duramaz karşımda hepside bilir bunu bakalım doğumdan sonra nasıl olucaklar

Ben söylediklerinin bir tanesini söylesem kıyâmet kopar.. söylemediğim halde saygısınız alıngan falan oldum onlar için 

Sen takma çizgini bozma bildiğini yap yine istidikliri gibi konuşsun dursunlar

Böyle durumlara çok üzülüyorum ya yan yana oturuyoruz kimse benim kapimi calip nasıloin demiyor hiç kimse .. çocuğunun eşi değil de normal bir komşu dan farkım yok

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 78 göst.
1 Haziran 2025 Diğer kategorisinde O bir anne (706 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 621 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 205 göst.
9 Ekim 2021 Diğer kategorisinde elis (2,036 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,614 soru