0 oy
762 göst.
Diğer kategorisinde (191 puan) tarafından

Empati yaparak cevap vermenizi rica ediyorum. 

Çok sevdiğim sevildiğim bir yakınım var. Benden yaşça büyük anne gibi korur kollar beni. Aynı şekilde eşi de benim için çok kıymetlidir. 

Ben bu ablanın aldatıldığını öğrendim. Üstelik 5-6 senedir beraberlikleri varmış. Bunu yalnızca ben ve eşim biliyoruz, istemeden öğrenmiş bulunduk maalesef. 

Adam bizim öğrendiğimizi biliyor ikna etme çabalarına başladı "abi lütfen dinlemek istemiyorum" dedim. 

Şimdi ben hiçbir şey olmamış gibi susup oturacak mıyım?  Eşimle istişare ettik, bu yaştan sonra boşanmazlar sadece ablayı üzmüş olacağız dedi. Aynı zamanda abi dediğimiz adamı da kaybedeceğiz. 

Sizler bu durumda ne yapardınız. 

31 Cevaplar

0 oy
(191 puan) tarafından

En İyi Cevap

Arkadaşlar adam aileden biri. İletişimi kesebileceğimiz biri değil. Sık bir araya geliyor yüz yüze bakıyoruz. En fazla yapabileceğim artık eskisi gibi sevmemek, saymak zorundayım. 

(6,689 puan) tarafından

Benzerini yaşadım. Eskisi gibi saygı sevgi duyamıyorum adama. Eşine bir şey demedim yalvardı yakardı. Tövbe etti daha da bir yanlışını görmedim. Allah'a kaldı hesabımız. Kadına söylemediğim için bana da vebali var. Söylesem boşanmazdı, ama yine de doğrusu söylemem gerekirdi. Yapamadım ben. 2011'den beri benimle bu sır. 

(2,193 puan) tarafından
+1

Şahsi düşünüyorum, ben olsam sanırım hanımı yanında “biri var böyle böyle olmuş ne adamlar var” şeklinde ibret hikayesi anlatır gibi anlatıp kadının nabzını ölçerdim. Adama da panik yaşatırdım.

Eğer kadını da seviyorsam adamı bir daha yaptığı taktirde anlatmakla tehdit ederdim.

Ben biraz sıkıntı çıkaran bir tipim bu tarz konularda, yumuşak davranamıyorum.

(1,390 puan) tarafından

Boşanmayacak bile olsa bi kadının bu durumu bilmesi gerekiyor kararı kendisi verecek ben adamın değişeceğine inanmıyorum 5 6 yıldır devam ediyormuş asla bırakmaz öyle bi hayatı 

(1,185 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Alaskaya katılıyorum bende başka birini anlatır gibi anlatıp sen olsan bilmek istermiydin yada boşanırmıydın gibi nabız yoklardım zaten verdiği tepkiye göre hareket ederdim. 

Olay biraz da boşanıp boşanmamak değil aptall yerine konmak istemezdim ben olsam bilmek isterdim.

(191 puan) tarafından

Haberi olduğunu düşünmüyorum. Öğrendiğinde ne kadar yaralansa da boşanmayacağından da eminim. Kocası ailenin lideri gibi bir şey, o da onun karısı olmaktan hep gurur duymuştur. Zaten boşanmayacak bir insanın elinden çok şey alacakmışım gibi hissediyorum. 

Ben boşanmayacak olsam böyle bir durumun başkaları tarafından biliniyor olması gururumu daha çok incitirdi. Bilemiyorum. Her ihtimali düşünüyorum.

Eşimin ailesi doğulu, aile bağları çok kuvvetli. Dini bütün bir aile. Nikahsız bunca sene sevgili kalacağını sanmıyorum. Gerçi bir sevgilisi olacağını da sanmazdım ya! Acaba imam nikahı falan mı kıydı diye de düşünmeden edemiyorum. Eğer böyleyse gizlediğim için çok suçlu hissedeceğim. 

Aklım karıştı. Vicdanın sızlıyor. Keşke hiç öğrenmeseydim. 

-Reklam-
+2 oy
(1,343 puan) tarafından

Ben olsam söylerdim, göz göre göre birinin kandırılmasını izleyemem, üstüme düşeni yapar bırakırım artık kendisi bilir. Eşim beni aldatsa yakınım dediğim insan bilip söylemese bu daha çok yaralar 

+2 oy
(2,123 puan) tarafından

Şöyle düşün eşin seni aldatıyor olsa bunuda o anne gibi dediğin kadın öğrense sana söylemesinimi isterdin yoksa susup yüzüne bakmasınımı öğrendiginde aklına gelmezmi nasıl biliyordu baktı yüzüme diye eğer söylememesi senin için sorun olmazsa bende söyleme, ama bunu söylemekte çok zor bu durum açıkçası inşaallah yaşamam böyle bişey ben kafayı yerim düşünmekten takıntılı biriyim ztn 

+1 oy
(608 puan) tarafından

Hayır 60 yaşında bile boşanan insanlar var belki bosanacak kadın ben olsam söylerdim 

(191 puan) tarafından

Aslında boşanmayacaklarını ben de biliyorum. 

+1 oy
(25,011 puan) tarafından

Her sonuçta ihtimalde abi dediğim o adamı (!) kaybetmem gerekir bence. Kadına söylemesem bile o adamla dost kalmam. Kendim de aldatılsam bilmek isterim 

(191 puan) tarafından

Ona inanılmaz kırgınım zaten. Asla bir daha eskisi gibi olmaz olamaz. 

+1 oy
(15,522 puan) tarafından

Burada abi hayatınızdan zaten çıkmalı kadın öğrenirse ve sizin bildiğinizi öğrenirse anne dediğin kadın affetmez sizi bunu düşün

(191 puan) tarafından

Hayatımızdan çıkarabileceğimiz biri değil. En fazla yapabileceğim artık ona değer vermemek. 

(15,522 puan) tarafından

Ben bilmek isterdim canım bilmiyorum zor bir durum

+1 oy
(193 puan) tarafından

Bosanmayacaklarından emınsenız soyleyıp huzur kacırmanın anlamı yok gıbı geldı bence bılmezden gelın adamla ırtıbatı kesın ama bız bılmedık duymadık abı bır dahada o adamla görüşmeyin  gecın canım ben olsam öyle yapardım

0 oy
(3,340 puan) tarafından

Aynısı başıma geldi. Arkadaşım boşanmazdı biliyorum. Sahip çıkıcak kimseside yok. O yüzden sessiz kaldım. Ailecek görüşmeyi kestik. Arkadaşta sağolsun kocasının "onlar başka arkadaş bulmuşlar bizi unuttular" lafına aldanıp irtibatını kesti. Bende üstelemedim.

0 oy
(162 puan) tarafından

Vallah benim için çok önemli bu konu ben olsam saklamam söylerim bile bile nasıl susar insan ben söylerim 

0 oy
(2,379 puan) tarafından

Nasıl göz yumacaksin aldattığını bile bile o adamla daha irtibat kuracaksın kadını yazık degilmi ben 60 yaşında da olsa boşanır tekmeyi basardim

0 oy
(71 puan) tarafından

ben olsam bana soylenilmesini isterdim saklamanız doğru değil sizin başınıza gelse ve en güvendikleriniz sizden saklasa ne düşünürsünüz ayrıca o adamla da bu saatten snr muhatap olmamanız lazim

0 oy
(3,607 puan) tarafından

Dayımda yengemi aldatıyordu.ablam bi şekilde bunu duyurdu kulağına.sonuç yengrm abdestinde namazında yapmaz deyip konuyu kapattılar.

En kötüsüde ablama kin beslediler.herkese kötülemişlerdi.

(172 puan) tarafından

Benimde aklıma böyle geldi kesin boşanmıcaklsr diyor kadın belkide laf gelmesin rezil olmayalım diyip susucak iftira attı dicek bilemezsiniz insanları sessiz kalmak en iyisi şimdi babamın böyle bi olayı olsa kimsenin gelip anneme anlatmasını istemezdim boşanmıcaklsr bende biliyorum ama annem perperişan olurdu gerek yok Allah sorsun hesabını 

0 oy
(7,362 puan) tarafından

Abi dediğin adamı kaybet zaten miğdesiz biri bence ben olsam söylerim sen kendini o kadının yerine koy söylensinmi söylenmesinmi istersin boşanma bile olmasa kadın kocasına ona göre davranır

0 oy
(473 puan) tarafından

İknizin de yapması gereken o adamla irtibatınızı tamamen koparmak. İnsanlar hep aldatılan birine aldatıldığını söylemeye mecbur hissediyor kendini ama kimsenin böyle bir mecburiyeti yok. eşler arasına girilmez. Ne olursa olsun siz 3. Kisisiniz. Karışmaya hakkınız yok. 

0 oy
(3,256 puan) tarafından

Abi dediğim adamı zaten kaybetmişim canım kusura bakma da aynı saygı ile bakabilecek misin o adama. Bende aynı şeyi yaşıyorum böyle bir yükü taşımak çok zor insanın böyle birşeyi bile bile susması ve kadına karşı bir şey olmamış gibi davranması çok zor. Ama boşanmayacakları içinde söylemek gerçekten saçma. Olan size olacak bu yükle yaşayacaksınız. 

0 oy
(272 puan) tarafından

Susacaksın 

Oyle kolay degıl söylemek herkes soyle demişte 

Boşanmak dıyosun bide eee daha niye soylıyesınkı sadece kadını üzmüş olursunuz 

İletişimi kesin en iyisi 

Zaten elbet bi gun yakalanır oyle devam ederse

0 oy
(140 puan) tarafından

Ben olsam bana söylemesini istemezdim. Fakat ben kendim öğrenmek isterdim. Hani kendi kendine fark edecekse ayrı. Belki kadında biliyordur susyordur olabilir. 

Ek olarak söylememen Gerektgni düşünüyorum 

0 oy
(23,859 puan) tarafından

Adamı kaybetmeniz daha iyi zaten de kadın boşanmak diyorsanız hiç öğrenmesine gerek yok. Bı de ben de cesaret edemezdim galiba söylemeye. Muhtemelen kadın hissediyordur biseyler diye düşünüyorum. Bilmiyorum. Hep öyle derler ya aldatılan kadın hisseder falan diye. Bilmiyorum inan ki. Ben söyleyemezdim sanırım. Allah o adamı da bildiği gibi yapsın 

0 oy
(286 puan) tarafından

Öyle abi olmazsın bence

0 oy
(6,908 puan) tarafından

söylemezdim sanırım. çünkü onlar boşanmaz ama belki de kötü olan ben olurum adam sütten çıkmış ak kaşık olurdu. 

ama kesinlikle adamla muhatap olmazdım 

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 471 göst.
+4 oy
3 cevap 223 göst.
+1 oy
3 cevap 284 göst.
14 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Merva90 (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 253 göst.
21 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu